Footloose, footloose!

2009-04-26 @ 02:40:21 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den finns spontant, sen finns det ju spontant med stora bokstäver. En aningen påtvingat kan man kanske också kalla det. Pratar såklart om min, Tonis och Tess fredagskväll... Innan KFUFs sista barnkalas kom Carro P och Therese till Lyngby för att baka tårtor, dessutom serverade de lunch direkt från bagels! Så efter att vi käkat och tittat på Carros hårda slit med vår häst-tårta hade de brådis iväg men vi sa att vi kunde ses senare för att fixa inför lördagen och kanske mysa till det lite efter. Då jag åkte hem till Tess vid 10 tiden möttes jag av en sugen Toni som frestade med utgång men inget bestämdes och hennes humör dalade plötsligt neråt och iden lades ner. Innan vi packade ihop och de traskade ut genom dörren körde jag en direkt pik "ok, så kvällen avslutas här dårå..?" och Antonia idiotförklarar mig direkt medan hon knyter skorna och jag ringer då in min lilla mamma för att be henne komma och hämta mig. Men självklart, 20 över tolv, precis innan min skjuts hem anlänt ringer Antonia som nyss är hemkommen och gnäller om att hon vill festa. Klart röstade jag ner det med en djup suck och jag och Therese byter "typiskt henne-blickar". Men efter att ha hört hennes snilleblixt-plan var jag ändå tvungen att henka på, klart drogs Tess med, bara för att det var så dumt! Så medan vi skrattade åt oss själva åkte Tess med mig hem och där stod redan Toni i köket och väntade på oss. Snabbt som tusan plockade jag på mig det jag behövde till morgondagen och sen satte sig Rally Kalle bakom ratten och tog oss hem till Therese på ca 10 min! På kanske 20 minuter hade vi tvingat i oss en rälig blandning på jag vet knappt vad och var på väg in till stan, klockan var ca 2. Medan jag och Therese levde på vår övertrötthet hade Toni otroligt nog lyckats bli rund om fötterna. Anledning? Övderdosering av Panodil... Så blev det mest att vi gick runt och pratade med lite folk och åt pasta för vi pallade ju faktiskt inte hosta upp pengar för att komma in någonstans, förutom Rally Kalle dvs. Kvällen var väl ganska onödig egentligen... Men ändå kul! haha. Kan ju tillägga att vi försov oss lördag morgon sen..

Vi ses
/M

Klara, färdiga, gå!

2009-04-15 @ 20:46:14 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då har jag börjat se ljuset på tunneln! Ja dvs. på min sjuktid, absolut inte då det gäller det där arbetet som ska in om två dagar.. jag har legat helt färdig, utmattad, död, i min säng de senaste dagarna och bara sovit. Jag blev nästan andfådd då jag skrev ett sms, så illa har det varit. Men för tillfället lever jag på några Alvedon så i betraktarens öga skulle jag nog se ganska kry ut, men om jag öppnar munnen kanske man hör att min röst är något nasal och hostattackerna kommer titt som tätt! Så nu, något kilo lättare, hade jag tänkt att ta tag i mitt kära arbete. Har bunkrat upp med en hög böcker som jag suttit och lusläst den senaste timmen, sen har jag min latte bredvid mig, en filt runtom, får-tofflor och datorn i knäet eftersom jag bosatt mig i en gungstol i uterummet eftersom här är minst stör-objekt (för jag har väl sagt att jag brister stort i självdisciplin?). Öster ligger bredvid och håller mig sällskap så nu är det bara att tuta och köra!

jag borde ju kanske också informera om att jag har bestämt mig för att plugga i höst, ja så vidare jag kommer in såklart.. Med andra ord så ska jag söka in iaf. Det hade jag inte förväntat mig att jag skulle, eftersom jag klagat på att jag varit så skoltrött! Men det damp ner ett litet kuvert med en himla trevlig KY utbildning som många andra, både mina vänner och föräldrar, tyckt att jag bör gå och när jag väl läste om det så nappade jag direkt! Pendlandet lär bli i så fall bli ganska påfrestande, men den tiden skulle jag kunna plugga på? ho-ho, hör på mig! Lät det inte ganska optimistiskt? Måste betyda att jag är ganska sugen, tänk så spännande :)

Vi ses :)
/M

Får leva på hämtmat

2009-04-13 @ 16:49:02 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sådär ja, då hade vi inget kök längre! Det är totalt utrivet och de nya ägarna kommer och hämtar det snart. Vårt hus är måttligt stökigt för tillfället med flyttlådor överallt och det nya kylskåpet som står mitt i uterummet. Men det känns galet härligt att vi är på gång, ååh jag längtar så :) Vi kommer dock få leva på hämtmat de närmaste veckorna.. men det är sånt man får ta! Ska räkna hur många sallader jag lyckas få i mig innan renoveringen är klar...

Då är även påsklovet över nu, tråkigt! Men som jag trodde så blev det ett great lov, som nu tråkigt nog kommer följas med en riktigt tuff vecka! Plugget under veckan har ju (surprise, surprise) skjutits upp och jag har nu satt mig i klistret som vanligt. Jag är alldeles för svag för att kunna säga emot ifall någon vill ses, jag tror jag är sällskapssjuk. Har dock haft planer på att fixa till lite läxa hela dagen men jag har varit totalt död, känner mig riktigt hängig igen. Är det inte typiskt? Så mina planer på att kila iväg och titta på mina vänner spela match gick i kras. Men men, får bli nästa match dårå. Mamma är och hämtar dagens middag nu så jag ska gå och trycka i mig en alvedon och sen försöka få i mig dagens första måltid. Jag borde nog ta mig en funderare på mina kost vanor innan jag skäller på mitt immunförsvar, jag är en riktigt slarver eftersom jag aldrig känner mig hungrig..

skänk mig en tanke i veckan, detta kommer bli stressigt!

vi ses
/M

En Converse kväll

2009-04-11 @ 00:57:16 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Studs, studs, studs, "dela macka, dela macka", studs, studs, studs, trampa, trampa, hopp, hopp, "ett två tre - tummen upp!", studs, trampa, studs, ryck i axeln/arm, studs, studs... sen gör man det om och om igen medan håret slängs hit och dit och man har en takt i var kroppsdel och man bryr sig inte för fem öre hur man ser ut! Det är en Converse kväll och de kvällarna är roligast.. för galet är kul!


Det blev visst utgång både onsdag och torsdag vilket innebär att jag har miljontals nya blåmärken, överallt. I onsdags var tanken att vi skulle ha företagsfest, man blir taggad bara man hör ordet! Varför? För att vi inte är kloka i någonstans när vi ses, så lägger man på lite alkohol på det.. ajajaj.. haha! Hel fint! Men, tyvärr finns där ett men, två av fem bangade och kvar var Toni, jag och Tess. Vi fick göra det mesta av det bästa och ringde in Carro-Åhus istället. Kvällen levde då kanske inte upp till mina förväntningar riktigt, men jag klagar inte för det!

Sen har vi gårdagen, det var en converse kväll, mer än så tycker jag inte att jag behöver säga!

Varför trycker vi tjejer ner våra fötter i skyhöga klackar när det vankas fest? Man har ju så himla mycket roligare i ett par converse. Man står stadigt på jorden och slipper de obligatoriska skoskaven. Att långa flickor väljer klackar ser jag mest bara som idioti. Men att det för min del lockar att bli si sådär 10-12 cm längre och känna på luften vid en högre höjd för en kväll är kanske inte helt är oförståbart. Det är tråkigt att vara kort. Det finns inget drygare än att få kommentarer om det, oftast helt onödiga fraser som mest bara är konstateranden för den andra parten. Det första människor brukar säga till mig är i stort sett något i stil med "oj..vad kort du är!". Ja.. vad svarar man? "ehm ja, trevligt att träffas dig med.." eller kanske "mhm oj, ditt ögonmått är fantastiskt!" i den mest sarkastiska röst man kan klämma fram. För det är som att jag skulle gå fram till någon och säga "hej, din tröja är blå!" Mäktigt konstig blick man hade fått tillbaka då... (speciellt om tröjan faktiskt inte varit blå, haha) Att de jag känner och umgås med skämtar om min längd är sånt jag kan leva med, det bryr jag mig inte om, tror att jag ligger inne med hälften av de skämten själv så. Men det är när folk inte verkar ha något vettigare att säga till mig då de onödiga fraserna som mest bara låter som att man tänker högt kommer fram, då önskar att man bara kunde hålla tyst, för det är så drygt..

Vi ses
/M

En bra helg!

2009-04-05 @ 21:48:21 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den här helgen har varit så härlig :) Jag har umgåtts med mina kära vänner i vårt underbara väder och det har varit riktigt trevligt må jag säga!

I fredags låg vi och gnabbades i tiviloparken med lite jordgubbar och vindruvor i ett par timmar medan vi försökte få lite färg på kinderna. På kvällen kom Antonia invaderandes på mitt rum när jag tog en tupplur och började gasta och gorma om att jag inte kunde ligga och sova, klagade på att mitt rum var stökigt och att vi skulle gå ut och njuta av kvällssolen. En spännande väckning och måttligt yrvaken fick jag dra mig upp ur min säng! Sen hade vi en lugn kväll med lite film och sånt :)

Vid ett i lördags åkte jag hem till Bellis där vi låg och sola för fullt fram till tre då vi tog cykeln till fotbollsplanen för att titta på de andra när de spelade match. Kanske något förvånande att jag och bella, som inte gillar fotboll, gör sånt frivilligt men det var lagom underhållning medan man njöt av solen iaf :) (fast det var nästan så jag kände att jag saknar fotbollen lite...) Efteråt spånade vi på något att göra och det blev att jag, bella och Sara tog en tur till t-parken. Vi fixade fram lite filtar och något gott sen körde vi. Satt där i någon timme för att mysa och skrattade åt Björn Gustavssons roll som Benjamin. Sen var Sara tvungen att pysa, då ringde vi in Toni istället som kom och mötte oss på bagels uteservering, även Ralle och thulle kom dit och käka vilket blev trevligt. Lite innan nio reste vi på oss och jag & toni tänkte då att vi kunde ta ett bio besök. Fast under tiden vi stod i biljett kön kom vi överens om att hyra en riktigt chick-flick istället och se hemma hos henne! Efter filmen körde vi in till stan igen för att vi skulle hälsa på Bella som var på någon fest i vä men hon hade visst redan stuckit så vi fick göra om våra planer! Istället tog vi en runda på stan och satte oss på Taste i någon timme för att titta på folk och snacka lite, därefter körde vi ut till natt-cafeet för att ta en latte och en liten bit mat innan vi skulle kila hemåt vid typ halv tre. Det var en riktigt härlig, spontan dag :)

Idag däremot, då hade ju solen försvunnit tråkigt nog! Spenderade förmiddagen hos Antonia och var sen hemma i ca en halvtimme innan Isabella plockade upp mig igen eftersom vi skulle till ripa (crossbanan) och titta på Ralle när han tävlade. Riktigt, riktigt kallt var det eftersom det blåste så! Men det var kul att titta på, faktiskt! :) var hemma igen vid 4 då jag snabbt kröp ner under täcket för att söka värme, självklart somnade jag. Ikväll har det blivit lite plugg och känner att jag måste lägga på ett kol nu. Men det känns gött att ha lov iaf!

Förresten så kom våra studentmössor i fredags, sjukt fint!

Vi ses
/M

Våren gör mig bubblande glad!

2009-04-02 @ 22:12:41 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ååh vad man mår bra när det blir vår! Vårkänslorna bara bubblar upp och man känner sig allmänt lycklig och kramgo! Detta har varit världens skönaste dag, spenderat med världens skönaste människor! Hade endast en förmiddagslektion sen begav sig jag, Bella, Toni, Tess och Sara oss till Darins och lunchade en lång stund i solen. Efter någon timme blev det en svängom på skolan igen och lämnade Therese sen längtade vi andra efter att få sätta oss på en uteservering igen så vi tog en latte på torget där vi stannade resten av dagen. Tog bussen hem lite över tre och då hade vi fikat i över fyra och en halv timme då vi suttit och pratat om allt mellan student, resor, shopping, pojkar, vuxenliv, fest, jobb, göteborg och allmänt skvaller. Jag hade kunnat sitta där hela dagen, men eftersom vi knappt har några lektioner för tillfället betyder ju det att vi har dubbelt så mycket att göra hemma och behövde ju alltså ta tag i det. Hur det har gått är en helt annan femma! Det är två månader kvar nu, men man är ju så skoltrött så att man håller på att dö.. Då Ska man ta sig i kragen!

Men snart har vi påsklov och det kommer bli great, just nu känns livet så härligt! Det vill jag tacka våren för! bland annat iaf :)

Vi ses i solen!
/M

skräckis!

2009-04-02 @ 00:01:39 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varför i all fridens namn sätter man sig på en onsdagskväll och tittar på skräckfilm helt själv? Det var en löjligt dum ide för en lättskrämd flicka som jag. Nu kan jag inte sova för jag är väldrigt rädd för mörkret..