Mini

2009-12-30 @ 23:43:15 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


 



Här sitter jag med ett belåtet leende och skriver mitt första blogg inlägg på min nya dator. 
Min nya fina dator. Det blev en vit mini-PC, 10,1" från Samsung. Den är fräch och jag är nöjd. Det ska bli skönt att smidigt kunna ta med sig sin dator, den andra har varit så klumpig och desutom extremt seg! Har även fixat till mig nya office paketet, lyckades till och med övertala min pappa att det var dags att skaffa det på alla våra andra datorer med. Passar fint! 

Nu ska jag fortsätta leka.
Inbyggd cam var här iaf.
Här är mitt belåtna leende:




Det är nu en dag kvar på 2009. En dag.
Let's make it a good one.

Vi ses
/M

Mellandagsrea, på gott och ont

2009-12-29 @ 21:23:20 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

God kväll kära vänner!

Som jag förutspådde så blev gårdagen en mycket bra dag. Jag mötte upp Therese vid halv 12 i stan då vi började lite smått att kika runder i lite affärer. Det är ju mellandagsrea. Det är en ganska kaosartad företeelse egentligen, men man kan ju inte riktigt låta bli... Och det är ett ypperligt sätt att umgås. Jag och therese passade på att catch up lite innan vi träffade en nyklippt Antonia som vi sedan gick och lunchade med. I like. Därpå blev det ett par timmars strosande i staden med mina favorit töser. Perfekt.

På något sätt så lyckades inte jag oh Therese riktigt tröttna på den där shoppingen så vi fick visst för oss att det var dags för en Malmö tripp. Idag. Och så blev det. Jag, Therese och lillasyster Alle. Se där, ännu en trevlig dag. Inte undrar på att jag är på så bra humör!

Nu är jag alltså tre jackor, en mössa, en blus, en kofta, lite underkläder och ännu en kavaj rikare. Man tackar och bockar! God damn, jag får sådan ångest...

Dessutom,
imorgon ska jag lura med min pappa på en liten runda runt de där elektronik affärerna i stan för jag har bestämt mig för att köpa en ny dator. Det är dags, och då är det bra att ha med sig en pappa. Jag känner i alla fall ett sug efter en vit dator. Vitt är snyggt.

Vi ses
/M

Nytt år

2009-12-29 @ 19:27:45 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

År 2009 börjar dra sig mot sitt slut och det har blivit dags att sätta upp nya mål inför kommande 2010. Inför ett helt nytt decenium... tiden går. Jag minns sekelskiftet som om det bara vore något år tillbaka. Men då var jag bara 9 år.

Jag har kommit fram till att jag ska, under Januari månad, försöka uppdatera varje dag och skriva minst en sak som jag blir glad av.
Det tycker jag kan vara något bra för både mig själv och för er som läser. Man behöver uppskatta mer. Don't you think?

Jag har stora planer inför 2010. Det ska vara ett bra år. Jag ska vara bra.
God tanke, eller hur?

Men listan är lång, ojoj..
Fast statistiskt sett är ju nyårslöften egentligen ganska mycket bull..

/M

Händelser vecka 52

2009-12-28 @ 00:26:06 Permalink Mitt Liv Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag har haft en super vecka,
det hoppas jag att ni med har haft!

I måndags fyllde jag år. Den 21 december för 19 år sen föddes alltså jag, lilla jag.
Jag älskar att fylla år, trots att jag som demberbarn oftast får sin födelsedag överskuggad av julen så tycker jag om det. Jag är alltid så glad när jag fyller år. Gladare än vanligt vill säga.

Jag hade en bra dag. Fick träffa mina vänner från klassen innan vi skiljdes åt nu över julen, så åkte jag hem och åt tårta. Therese var också här. Det visade sig att hon hade en liten överraskning till mig så jag blev kidnappad runt 9. Då vi åkte in mot staden och hem till Malin, tydligen hade class öppet så det blev en liten måndags-utgång! Hade en trevlig kväll,
tack Therese :)

I onsdags var det en speciell dag, Antonia hade kommit hem!
Det var ett kärt återseende efter att ha varit ifrån varandra i 4 månader, lång tid.. Därefter har jag mestadels umgåts med den där sköna damen. Allt känns som vanligt igen. Det är en en skön känsla. Synd att det tar slut snart igen...

Den 25:e var det utgång, men inte till M&M som alla andra normala Kristianstadbor utan vi (som var utan förköp) begav visst oss neråt landet en bit. Men det blev ändå en helt ok kväll. helt ok.

Förövrigt så har jag haft en väldigt bra jul tillsammans med släkten, det var nog den roligaste julaftonen hitintills måste jag säga. Detta året infördes en ny tradition:
Julklappsspelet.
Kallabalik. Hysteri. Gast och gormande.
Jag skrattade något enomt.
Men vi hade det mysigt också. Allt var egentligen som vanligt. Tradtioner är ju till för att hållas. Och så blev det.

Imorgon blir nog med en bra dag. Stan med Therese.
Sen blev det nog lunch med Toni också.
Perfekt, bara perfekt.

Vi ses
/M

Julklappsinslagning

2009-12-20 @ 01:18:22 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

jag och mamma har haft kvalitetstid ikväll. det var dags för den årliga proceduren, att slå in julklappar.
Varje år har vi i familjen Ohlsson ett tema på våra klappar, i år gäller silver och rött.







Vi ses
/M

Snö

2009-12-17 @ 13:05:00 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det första jag gjorde när jag vaknde i morse var att titta ut genom mitt fönster och möttes då av en bild på en vit, skimrande snöbädd. Det såg så fridfullt ut. Jag blev glad.

Jag älskar snö, på håll. Orörd snö som vilar på våra hustak och ängar runtom... Det är så himla fint. Men jag gillar inte när jag själv blir kall och blöt. Jag gillar alltså snö sålänge jag bara behöver titta på den.

Det vore ganska trevligt ifall snön ligger kvar över jul. En vit jul hade varit perfekt.

/M

music maistro

2009-12-16 @ 20:03:24 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu har jag varit dålig på att uppdatera er om läget!
Så, spänningen fortsätter:
Vad har funnits i min eftertraktade paketkaldendern under helgen?

Jo! Paket nr. 12 och 13 innehöll en mini shower gel med mago lukt från The bodyshop som parades ihop med en orange tvätthandske. Tänk så praktiskt!

På vardagana får jag bara choklad, idag var det ett Japp.


Men!
Jag var inne på den där Johans blogg och hittade det mest bedårande youtube klippet! Titta så söt han är! Spreciellt när det börjar klia i hans näsa..




Förövrigt har jag en ny julfavorit, en sådär härligt check och mysig låt. Den gör min glad.
Sök på All I want for christmas is you på spotify, Christmas Acoustica. Där har du den.

Jag ser ett samband mellan min musik och klippet, acoustic is the shit!

Enjoy!
'
Vi ses
/M

I'm all about the business

2009-12-09 @ 13:49:48 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är en 9e december idag, det är Anna dagen. Alltså har jag namnsdag! I paketkaldenern hittade jag därför en söt lite mindre neccesär som jag var vid behov av, samt ett presentkort värt 150 kr för makeuprådgivning från The body shop!

På dagsshemat står först lite plugg, sen vid 3 behöver jag ge mig in mot staden eftersom jag och Therese ska till Nyföretagarcentrum på mentorsträff mellan 16,30 - 19,30! Vi håller tummarna för att vi blir tilldelade en bra mentor! Sen hörde jag ryktas om att det var personalmöte på BarEvents, men det var visst lite krux med tiden där... får se.

Igår bestämdes det, jag ska starta en enskild firma. En firma som gör allmänt kontorsarbete samt städar. Min anställning på Begnt Dahlgren går ut nu vid årsskiftet och kan endast behålla det ifall jag startar eget, så det tänker jag göra! Det är en bra merit och ja tycker om de 3-5 timmarna jag har i veckan, det är lagom och det är så skönt att jag kan lägga de precis när jag vill över en helg! så kan jag göra lite vad jag vill om helgerna ändå :)

Nu är det bara det där körkortet... Hade suttit fint! Pengarna ligger på sparkontot, men tiden?

I gårdagens paket fanns förresten ett pigall, mäktigt, men ack så gott!

Förövrigt så hittade mitt glada och pigga humör tillbaka till mig igår, motivationen har börjat krypa tillbaka. Kanske beror på att biljetten är bokad till helgens GBG besök? Ska bli trevligt att hälsa på syster :)

Därför jobbade jag på bra igår, var först i skolan sen när jag kom hem vid 5 jobbade jag i någon timme därefter fick jag sätta mig ner och plugga lite. Hann även med att titta på en film, Ice Age 3! Ice age.. åh vad jag gillar Ice age.. humor i min klass.

Nu måste jag kila in i duschen, ni får ha en bra Anna-dag!

Vi ses
/M

Kallt

2009-12-07 @ 13:02:15 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

I Paket nr 6 fanns en body scrub med mango lukt från body shop, så nu förstår jag vitsen med lördagens paket!
Idag hittade jag ett kexcholkad som jag ska njuta av någon gång under dagen tillsammans med en kopp kaffe. Jag behöver kaffe idag, är otroligt seg känner jag. Och jag måste plugga... Men kan knappt stava till motivation längre... Eftersom jag varit aningen söderstressad på senaste..

Men att ta sig i kragen, det är väl det man får göra!

Å hej och hå!

Förövrigt så har jag genomlevt två dagars kyla på stora torg med vår fiskedamm. Ja herregud vad kylan bet i en. Men en liten vinst har vi visst gått med iaf, med betoning på liten. Vart var alla människor i år? Dåligt, mycket dåligt. Fast förhoppningsvis har vi fått upp lite intresse!

Jag har en känsla av att jag borde sätta mig och plugga nu...

Vi ses
/M

Julmarknad

2009-12-06 @ 01:31:05 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag hade rätt angående dubbel nougatet, och det satt fint under gårdagskvällen!

I paker nr 5 hittade jag en orange tvättsvamp, spännande.

Dagen har spenderats på julmarknaden som har hållt hus på stora torg. Där har jag och min partner Therese stått och försökt marknadsföra vårt företag, Kalasfabriken. Till stånd har vi haft en mycket söt fiskadamm som barnen på en skola hjälpte oss att göra i veckan. Tyvärr har det varit väldigt folktomt jämfört med förra året... Men vi hoppas på mer folk imorgon. Vi har ju massor av flygblad kvar att dela ut! Och vi har gott om fiskar kvar i dammen som väntar på att nappa på en krok, så kom förbi? :)

Ta på er varmt, det är december och det är kallt!




Vi ses
/M

December

2009-12-03 @ 23:55:50 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godkväll kära vänner!

Vet ni vad? Snart är det jul!

I tisdags börjades nedräkningen världen över, det var den 1 december och första luckan öppnades på den där traditionella chokladkalendern. Själv är jag privilegierad med att ha en mamma som fortfarande, trots min och min systers höga åldrar, går igenom besväret för att göra december månad extra speciell för oss. Vi får alltså forfarande paketkalender. Det är sällan något direkt eftertraktat i paketen, men det är alltid lika spännande att se vad mamma nu har kokat ihop. Jag blir så nipprig varje gång december månad slår igång, barnet i mig väcks till liv efter ett år i dvala. I'm a sucker for christmas!



I paket Nr 1 fanns en mascara, ni vet den där nya med vibrator i skaftet? Himla spännande påhitt, visst? Om den var speciellt bra vet jag inte dock..
Vidare har jag mest hittat choklad.. Undrar vad jag får imorgon.. Jag är ganska säker på att det blir ett dubbel nougat. Det kändes så. Det ska jag mumsa på i min ensamhet då..

Men mer om det imorgon!

Sov gott!

Vi ses
/M