And the winner is...

2009-06-29 @ 00:27:40 Permalink Mitt Liv Kommentarer (1) Trackbacks ()

Min framtid är nu bestämd.

I måndags bestämde jag mig för att det var dags att börja träna igen, på väg till bussen slog det mig att jag gick förbi postlådan... Något motvilligt stoppade jag ner handen och började bläddra bland breven, där var det. Kände igen den stora loggan direkt. En stor klump kom sakta vandrande för att slå sig till ro i magen medan hjärtat började slå något snabbare. Med ett hårt tag om det lätta kuvertet fortsatte jag min marsch till busshållplatsen och ställde mig och väntade otåligt på att få komma in i bussen. Mitt hopp om att komma in i malmö försvann direkt efter intevjun så det var nu eller aldrig - vilken karaktär skulle jag få anta mig den kommande hösten, ambisiös student eller soffpotatis? Som lovat tog jag upp telefonen och knapprade in nummert till Antonia och berättade i en något plågad ton att Osby brevet var här. Med orden "andas! Jag är här med dig.." övertalade hon mig att faktikst öppna det. Knappt kapabel till att läsa började ögonen något nervöst flacka över pappert och fick syn på den avskillda meningen som skulle avgöra min framtid: Du är antagen till denna utbildning. stod det och i en lättad pust berättade jag att jag kom in!! Med en skrikande vän i örat tårades ögonen något och mina händer började konstigt nog skaka ännu mer. Det var ett känslorus av lycka, lättnad och stolthet! Fan vad gött!

Åh vad skönt det känns! Tänk att jag, Anna Maria Ohlsson, vet vad hon vill med sitt liv och har faktikst ta tag i det också.  Det har en märklig klang i det hela. Det var oväntat.
Den 31 augusti börjar allvaret. Jag är spänd, samt en aning nervös.. Om två år kommer jag ut i världen som färdig marknadsförare/försäljare.. får vi hoppas på iaf!


Hey, I'm om my way!

VI ses
/M

Det är över nu

2009-06-18 @ 00:40:56 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jaha, då var det över. Jag har tagit studenten.
Idag var den första dagen på jag vet inte hur många veckor som jag bara har varit hemma och gjort ingenting. Det har varit en fullständigt meningslös dag och det säger jag med ett leende på läpparna. Så otroligt skönt, jag har trivts, för jag är sliten efter de förgående veckornas bravader. Det har varit skattjakt, bal, intevjuer, karneval, student och såklart en hel hög med andra saker som fixande, träffande, ännu mer festande på annat håll och alltså har man mest flängt hit och dit. Fast jag har haft kul! Det har varit otroligt roligt på så många olika plan så det finns knappt, tummen upp och ett stort tack till mina käraste vänner!

Skattjakten förbereddes först hos Tess sen vidare till Antonia där vi övernattade och laddade inför en galen dag då jag och mina vänner var flyttfåglar! Fåglar i flyttlådor då såklart. Vi gillade ideen skarpt för vi var riktigt söta. På förfesten var det vi fem som stökade till och höll igång medan resterande satt i en soffa och tråkade...Move it och nelly the elephant var på repeat hela förmiddagen. Det blev inte mycket skatt letande för vår del utan vi sprang mest runt i tivoliparken och hade kul sen. Hörde att någon hade hittat en störtad fågel på marken, det var visst jag... Efter allt blev det hem till Toni igen och jag somnade på två röda. När jag vaknade hade jag två andra flickor brevid mig och sov lika djupt som jag men det var bara till att rycka upp sig för att duscha och sen gå på det igen för en runda på banken!

Kommande blev en bakis dag sen var det utgång igen med förfest på söder, de är himla checka! Roligaste förfesten på länge där jag och Bella bjöd Bj på många spännande meddelande runt om i huset. Post-it lappar kan vara ganska kul..

Sen var det dags för den finaste tillställningen, balen. Men som ni vet så tvingades jag att ta det lugnt denna kväll eftersom jag hade en morgondag som visade sig bli tuffare än vad jag hade föreställt mig. Jag var sliten redan på kvällen men den blev ganska trevlig, fast jag hade gärna avslutat det hela någon timme tidigare. Himla tjusiga alla var, kändes lite konstigt om jag ska vara ärlig. Självklart lyckades jag fläcka ner min klänning också...

Så har vi måndagen. Måndagen, måndagen, måndagen... Suck. Det var den mest påfrestenade dagen på länge. Jag var totalt knäck, slut, borta, utpumpad efter den dagen. Orkade inte prata, vara trevlig, göra miner och började i stort sett gråta för ingenting. Jag fick sova en och en halv timme efter balen sen var det upp och duscha, till Malmö, informationsmöte, väntan, intevju på 15min, satt på pappas jobb och väntade, tåg till Osby, gick vilse, käka snabbt, intevju på en timme, tåg till stan, träffade D, missa bussen och satt på RC 1 h, stannade hos mormor&morfar och försökte äta, hemma i ca en kvart och var precis på väg i säng då jag blev upphämtad av Toni och Tess för att åka inom stan sen till Nymö där jag mest bara gick rakt upp och deckade i sängen! Malmö överrumplade mig med sina frågor så det kändes inte som det gick så bra, men Osby gick bättre...

Dagen efter var det karneval dags då vi ännu en gång fick köra igång folket på förfesten, dock hängde ingen på denna gång heller! Men vi hade ju kul ändå.. Sen traskade vi på, som dominobrickor! Fast jag fick endast ha min låda på mig ett litet tag för sen när tåget hade stannat och jag satt och fikade kom en klumpeduns vid namn Antonia och lyckligt hoppade sönder den eftersom jag tydligen inte behövde den längre.. Så jag fick springa runder i hennes för stora underställ och känna mig behagligt söt. Sen hamnade vi visst i maxi rondellen och badade lite innan vi kilade hem till Toni igen för lite sune sommar, sovstund sen dusch och ombyte innan vi skulle ut igen!

Onsdagen hade också party skrivit över hela den, med förfest hos Henke på söder. Det var självklart trevligt som avslutades med en söt liten duett mellan Henke och mig sen var det vidare till banken igen! Den förfesten resulterade visst även i att jag fick en hyllning i kuppa johans blogg - "Emma, en riktig rockbrud" ...så jag bytte visst även namn..

Så slutligen var den kommen. Dagen med stort D. Studenten! Regent var lite tråkigt med vi hade en bra dag trots detta med champangefrukost, avslutning i aulan, middag med klassen, pepp-talk med studentkomiteen (där Antonia Weber blev utsedd till Österängs kvinnliga festprisse vilket jag tyckte var höjdpunkten på förmiddagen, medan hon själv sjönk djupt ner i stolen.. haha priceless!) sen pumpades adrenalinet upp till max då det var dags för sista klassen dvs SP3B att springa ut! Den minuten var skön! Vidare blev det sen en runda på flaket runt staden där vi skrek sönder våra stämband innan man skulle hem och käka/duscha/vara social och öppna paket, vidare till Bella där vi alla (utom Tess) möttes upp för lite uppvärmning innan taxin kom för att släppa av oss utanför T-baren. När mina fötter gjorde tillräckligt ont blev det natta-mat sen letade jag upp syster och vi tog en taxi hem! Sjukt lång dag men det var bara nice! Nu är det visst allt över och jag sitter här arbetslös, utan någon ide om vad framtiden väntar...

Om en vecka får jag reda på hur statusen ligger till hos de olika skolorna, jag är fruktansvärt nervös för jag vill helhjärtat det här. Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska göra om jag inte kommer in någonstans... Soffpotatis? Here I come.



Hm, ja det var väl en ganska kortfattad (?) förklaring av de senaste veckornas underhållning. Det finns många historier och andra nya saker att berätta men de detaljerna struntar vi i för tillfället. Tar det en annan gång. Nu kallar sängen för jag orkar inte med min hosta längre, kroppen säger visst ifrån efter lättklädda nätter osv. då min hals blivit lite klen. Men det är sånt man får ta!

Min första date imorgon är med Antonia, vi ska gå till arbetsförmedlingen! tjohoo!

Vi ses
/M