Skånes näst bästa hemsida!

2009-03-27 @ 21:27:49 Permalink Mitt Liv Kommentarer (2) Trackbacks ()

Åh vilken härlig och fartfylld vecka det har varit! Allt har mestadels kretsat kring Kalasfabriken UF, där humören har tagit elefant kliv fram och tillbaka likaså som hungern i våra magar har, haha. För att vara jobbig ska jag dra en genomgång över allt som har hänt, vem vet hur långt det kommer blir men jag har en liten känsla att det blir ganska maffigt... jag påstår inte att det kommer vara så jätte intressant, men jag kommer iaf ha kul när jag skriver det! Glöm inte läsa slutet noga, för det är den mest trevliga biten ;) Nu kör vi!

I måndags möttes man av det härliga vårvädret, jag packade över allt skräp (men ändå så viktiga) jag har i min jackficka till en liten tunnare vilket jag skulle få bekräftat att det var en dum idé när jag vaknade nästa dag.. Hur som helst så, surprise surprise, började jag veckan med att försova mig. Det är så irriterande att om man missar 8a bussen går inte nästa försten kl 10! När jag kom in i klassrummet lagom försenad möttes jag av applåder och förtjusande ljud, trevligt att man varit saknad när jag varit sjuk! (Ja, det fanns ju kanske en gnutta av ironi i reaktionen men det väljer jag att blunda för, det känns trevligare då ;) ) jag hann inte med mer än en halv lektion innan vi slutade för dagen, då blev det ut en runda på stan med mina kära kollegor för att fixa lite saker innan vi körde hem till Antonia för att måla. Hela eftermiddagen spenderades sen där hemma för att grundmåla våra monterväggar.  Jag lekte mest arbetsledare, dvs att jag dirigerade lite medan jag satt och solade på motorhuvudet! Riktigt skönt! Nämnas bör ju också att innan vi lämnade stan var vi inne en runda på hemmakväll och köpte vars en rejäl godispåse, mest för att vi skulle vara så duktiga sen, men resultatet blev ju katastrof! Tror att alla drabbades av en gigantisk sockerchock för humornivån var i markhöjd. Jag är säker på att jag tränade bort halva godispåsen bara på att skratta! Men jag har sagt det förr och jag säger det igen, vi har kul ihop! :)


Vi packade ihop vid 5-6 och jag stannade kvar hos Toni för att vi planerade att titta på film, jag såg nog inte mer än kanske 5-10 minuter innan jag sov stenhårt. När jag vaknade sov Antonia lika hårt och jag kilade hem istället för att ligga där och lyssna på hennes snarkande. Men eftersom jag hade så fruktansvärt ont i min hals gjorde jag inte mer än att tappert försöka käka lite soppa sen begav jag mig i säng igen. Ynki-pynk..




Tanken var först att vi skulle göra klart vår fina monter dagen efter men eftersom jag hade bokat in ett doktorsbesök för att titta till min hals blev det tight med tid. Och nej, det var inget livshotande trots att det kändes så.. Förresten vad var grejen med snön? jag Var sten säker på att våren kommit för att stanna.. Aja.. Men iaf så kom Istället Toni hem till mig på kvällen ett tag sen körde vi hem till henne och sov där eftersom vi skulle upp ganska tidigt och försöka göra färdigt allt innan vi körde till Malmö med brädhögen. Therese och Jenny kom också men ack vad dåligt allt gick. Efter ca 3 timmar var allt vi hade gjort var att skruva ihop mitten (3 ynkliga skruvar..) och flyttat den lite fram och tillbaka - den var fruktansvärt tung! Ingenting funkade. Stämningen var låg. Vi gav upp! Vi fick dra oss in till stan för att vi hoppades på att hämta ut våra tröjor från vår sponsor, så blev det inte.. Lamporna funkade inte heller.. Ja, alltså ingenting funkade som det skulle. Så efter allt oplanerat slit och släng hade vi hamnat helt utanför tidsramen och det var verkligen dags att hämta upp Carro för att nå destination Malmö arena! Ännu en gång gick saker och ting fel, vi tog fel avfart och plötsligt är vi mitt inne i centrala Malmö i rusningstrafik och med släp. Ajajaj, men efter några telefonsamtal hittade vi slutligen vårt mål. Yes! Vi fortsatte kämpa hårt och drog upp overheaden och började helt enkelt måla. När klockan slagit åtta var vi halvvägs och framtiden såg inte ljus ut för det fanns ingen av oss som gillade det vi hade framför oss.. Härligt sura och hungriga lämnade vi arenan och började leta MAT! Vi var så hungriga så att vi höll på att dö! I lund stannade vi till på McD och det var där allt vände ;) Plötsligt satt vi där igen som två dagar innan och skrattade så både tårar sprutade och magen krampade. Personalen skrattade åt oss. Vi var back in buissnes, riktigt härligt! Så bilfärden hem var verkligen fullt ös! Men jösses vad ont i magen jag hade, Toni och jag åt inte nådigt mycket.. Men när vi väl var i Kristianstad igen var klockan säkert 11 och vi hade en del kvar att göra dvs trycka tröjor. Jag och Ante-fjante kom inte i säng fören halv två vilket var måttligt drygt.


04.53 vaknade jag och det var tråkigt nog dags att gå upp, och tro mig - det var tungt!! Tur att vi var två som kunde pigga upp varandra lite. 20 över 6 infann vi oss på Österängs parkering och vi hoppade in i bussen och det bar av till Malmö arena igen där det skulle vara UF-mässa. Efter 3 timmars hårt arbetande där vi målade det sista och satte in både ståbord och dukade ett leksaksbord mm. så var vi färdiga! Till vår förvåning blev det inte så illa som vi trott dagen innan, det var ju skönt! Sen var det invigning och lite prisutdelning och därefter var vi igång. De 4 timmarna som vi stod där blev tråkigt nog otroligt långa och ganska dryga.. Tur att vi hade trevliga grannar ;) If you know what I mean! Så där stod vi och delade ut broschyrer och pratade med alla som ville veta mer om oss, Kalasfabriken UF, samtidigt som vi lockade folk med vår frågetävling och stora godisskål. Intresseskalan varierade lite, men det var ju inte riktigt vår åldersgrupp kanske.. Sen helt plötsligt var det dags att plocka ner allt igen innan det var dags för den avslutande prisutdelningen.

Prisutdelningen var lite små seg, vi ville mest bara hem.. Vinsterna pendlade mellan malmö och helsingborgs skolor tråkigt nog..  Vi satt och titta på alla överlyckliga vinnsttagare och fick lyssna på diverse motiveringar och tänkte lite små kinkigt "amen det där hade ju nästan kunnat passa in på oss också.." haha. Men när de skulle utnämna andra priset för bästa webplats så är det plötsligt vårt företagsnamn de ropar upp! :D Förvånade är inte ens förnamnet! Det hade vi verkligen inga förväntningar på, trots att Linge satt framför och viskade "nu är det ni, nu är det ni"" För där satt vi med jackor och allt på och plötsligt har vi en stålkastare på oss och vi dyker upp på storbildstvn! Jag hade velat se min min där! Lagom förvirrade så fick vi springa upp på scen framför ca 1000 pers och ta emot en check på 1000kr och en bukett blommor som mina kollegor snabbt lämnade över till mig eftersom jag gjort den kära hemsidan. Sjukt vad härligt och oväntat det var! Linge var dessutom lagom stolt, haha. Stämningen var ju helt klart på topp sen och då vi satt i bussen kände vi att nej, detta borde ju firas! Vi kände att det var dags för en Peking-middag så där droppade vi in vid halv nio tiden, tyvärr en man kort. Men det var nice, synd att det inte varit onsdag för då hade lätt blivigt en sjukt galen kväll!!! Haha! Ett överdrivet party humör följde oss som en tät skugga nämligen!



www.kalasfabrikenuf.dinstudio.se
Skånes 2:a bästa webplats (I UF-världen)

När jag vaknade i morse var jag forftarande glad och det är  nog det enda som fick mig att gå upp, hade nämligen bara en lektion - filosofi.. Den var egentligen jätte onödig för vi gjorde inte ett dugg. Satt kvar med Toni ett tag sen och gjorde lite läxa sen gick vi på det årliga Bingöt! Jag var ETT nummer ifrån att vinna en Ipod nano.. attans.. Efter det blev det en två runder på McDrive, sen hem. Då somnade jag djupt! Ikväll har det blivit lite läx-läsning och imorgon bär det av till Göteborg!

Denna veckan ger jag en tumme upp för!


Orkade ni läsa allt? ;) haha, jag klandrar er inte om ni inte gjorde det!

Vi ses
/M

Kalas och en roadtripp!

2009-03-22 @ 20:31:49 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är ännu ett kalas avklarat, och det gick alldeles fint! :) Klarade oss igenom dagen relativt smärtfritt. Kom dit vid 12 och kunde lämna lokalen vid ca halv 5, lagom mätta och trötta efter massvis med uppassande och tårtätning. Efter kalaset umgick jag med Toni ett slag, vi bestämde oss för en liten road tripp! jag var först tvungen att henka på till stallet för hon skulle ta in hästen, men sen bar det av ner till Landön en runda där vi hoppade på stenar och njöt av det fina vädret lite, medan vi bearbetade lite skitsnack när man ändå var igång! Efter en runda där tittade vi förbi hos Caroline ett litet slag sen tittade vi också på kor. Kor är lagom ful-söta djur. Mycket mer hann vi inte med innan mina kära föräldrar kom och hämtade mig efter deras tripp på IKEA. De har äntligen beställt köket!! Jag känner mig överdrivet lycklig för detta! Tänk, det tog säkert bara 3 år för dom att bestämma sig :) ååh snart, snart.. Som jag har längtat :)

Förövrigt så dödar min hals fortfarande mig, men idag är jag glad så det vill jag inte tänka på :)


Visst är det fint?

Vi ses!
/M

Bring it on..

2009-03-21 @ 20:03:21 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tja raringar!

I onsdags vaknade jag härligt pigg och kry, jag var i extas av att jag nu kunde vistas utanför huset igen! Äntligen! Men det höll inte i sig mer än i två dagar.. Nu är det den värsta kroppsdelen som är drabbad, halsen. Det är räligt vad irriterande det är att ha ont i halsen! Jag är ju så van vid att gå runt och sjunga när jag är här hemma och känner mig uttråkad, men det gör visst jävligt ont nu.. Dock är detta en idiot-säker diet, rekommenderar detta till er som inte kan hålla sig ifrån mat, sötsaker osv! För bara en mindre summa pengar kan jag erbjuda mig att blåsa över lite bakterier på er..  

surt mummel...

Aja, i vilket fall som helst så har jag bestämt mig för att jag ska vara frisk tills imorgon för jag är så infernaliskt trött på att klaga på att jag mår dåligt! Men kom igen, jag har haft den höga febern, jag har haft magsjukan, jag har haft den jobbiga hostan kombinerat med snuva, jag har haft ögoninflammationen, jag har haft halsontet. Vad är kvar? Lunginflammation kanske? Jaja, bara bring it on..

Nog med att leka surmule. Idag var det dags för tårtfix igen. Carro P, Toni och Jenny kom hit vid 11 tiden och kletade ihop två chokladtårtor, jag satt på golvet och ritade en grisrumpa. Oroa er inte, det var inte direkt i underhållningssyfte utan det är dags för kalas nr 2 för KFUF imorgon!  Jag, Therese och Toni är de som kommer hålla i tyglarna. 4-års kalas i stan med 12 andra små dagisbarn. Det ska bli kul! Så vi planerade det sista och tog sen en liten fika där vi blev lite nostalgiska och pratade barndom...

Nämde jag att jag desutom snickrade i innan i veckan? Eller ja.. jag var med och hämtade brädor  (det fick bli en paniklösning när vi skulle köra och hämta dom då vi inte hade något släp..) och höll medan de andra såga! Vi byggde en montor, den ska målas på måndag och kommer att bli riktigt tjusig. På torsdag gäller det..


Det känns förresten bra att jag nu suttit och tittar på fotboll (batterierna är slut i fjärrkontrollen) i ca en timme och jag har först nu förstått vilket lag som är vilket :) Tummen upp för mig! Haha. Ojojoj, du dröslar målen in..

Vi ses hörrreni!
/M

En bukett blommor..

2009-03-16 @ 17:25:40 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Usch, fy och blä. Jag hinner inte mer än att vara frisk en vecka innan jag drar på mig nästa grej.. Jag verkar ha förlorat allt som har med immunförsvar att göra..

Förra veckan var otroligt lång och seg, men helgen blev ganska nice! I fredags lyckades jag försova mig så jag var på skolan 10 över 11, dvs 10 min innan vi slutade för dagen.. Mäktig timing, I know! ;) Så därefter blev det en liten runda på stan för att fixa lite inför kvällen sen lunchade vi på bagels. Jag, Sara och Therese åkte därefter hem till Tess  för att måla fina fower power tröjor, eftersom det var temat på kvällens 3:3! De blev ruskit fina!! (känn ironin) Efter en snabb runda där hemma åkte jag till Sara där vi förfesta. Förfesten blev mer eller mindre ett träningspass, men det gav några fina skratt. Sjukt snygga alla var! Sen bar det av till chillout och det blev en lyckad kväll! Men av någon anledning gick jag runt med en bukett tullpaner i handen hela kvällen..

I lördags hade jag,¨Therese och Carro P bestämmt oss för att ha mys kväll. Så de fick ansvar för att åka och handla sen kom de hem till mig så fixade vi ihop lite sallad, tinade räkor och baguetter, dukade fram fint osv.och bänkade oss framför melodifestivalen! Jag är ju ingen melodifestival-gillare egentligen, men med trevligt sällskap så! :) Det blev en mysig kväll och maten var god, men oj vad ont i magen jag hade efter de kört hem, vi åt fruktansvärt mycket!

Tyvärr så har jag ju lyckats bli sjuk igen så söndagen ju ganska dryg.. precis som denna dagen.. jösses vad jag vill bli frisk!

Vi ses
/M

Helt slut..

2009-03-09 @ 00:17:11 Permalink Mitt Liv Kommentarer (1) Trackbacks ()

Slitsam dag!

Idag var dagen. Vi, dvs i kalasfabriken UF, hade vårt första barnkalas att arrangera! (vi var dock två man kort då både Therese och Toni göttat sig i skidbacken..) Efter en veckas planerande och fixande med inhandling och gårdagens tårtbakande så var vi redo. Klockan 10 hämtade Jenny först upp mig och sen vidare till Öllsjö där Carro P även hoppade in. I en lagom fullpackad bil började vi även fylla upp med ballonger som senare skrämde halvt ihjäl oss då de sa PANG! Mitt hjärta, åh mitt hjärta... Vid halv 12 var vi framme i Dalby där vi fick komma in i lokalen och började ställa iordning bord,stolar, dukning, pynt etc. Även matlagningen kom igång. Ca 12.00 anlände barnen, 14 stycken för att vara exakt. Egentligen skulle det komma 24 men så blev inte fallet, vilket vi kände var ganska tur! Men dagen gick relativt felfritt, vi hade koll på läget. Det blev mat, det blev lek, det blev tårta och det blev lite till lek. Barnen verkade ha kul! När klockan hade slagit halv fyra började föräldrarna komma och antalet barn minskade snabbt, så var det bara det mest spännande kvar.. städning.. Men det gick ganska snabbt så vi var därifrån lite över 4, härligt döda. Det är helt galet var små 8 åringar kan låta och springa och klänga och.. ja! Missförstå mig inte, det var ju väldigt kul men jösses vad slut jag var när jag kom hem! Nästa kalas är om två veckor.. då är de 4 åringar.

Jag hade en del läxa som jag inte hunnit med över helgen, orkar man nu? nej. Godnatt!



Vi ses
/M

Jag läste om mitt liv att...

2009-03-03 @ 21:44:18 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Astro 7 februari-20 Mars

Skytten
23/11-21/12


Oj oj oj, det går bra nu! Kärleken i ditt liv är den person du alltid drömt om och nu också fått som partner, skolan fixar du galant, du väljer de rätta vinstlotterna och du är förbannat vacker. Alla är avundsjuka på dig, men det kan inte hata dig eftersom du är den optimala personen just nu.

Kärlek/sex  *****
Fest/nöjen  *****
Skola/jobb  *****
"

Haha livet för mig ska tydligen vara på topp! Så härligt! Ibland är det faktikst ganska kul att läsa sitt horoskop, men tänk om det nu bara hade varit sant också.. Men det finns ju 17 dagar till som det kan ordna upp sig på ;)


Aja, i vilket fall som helst så har jag varit på tok-bra humör idag! Tycker det är ganska trevligt att vakna på rätta sidan ibland. Inte för att dagen har varit sådär jätte speciell men. Skola bestod av 3 lektioner som bara innebar att börja på nya arbeten - tjoho? Sen begav jag, Carro och Jenny oss ut på shoppingrunda. Vi har vårt första kalas på söndag så vi hade massvis att inhandla. Därför var vi först på ÖB sen konsum vidare till Willys och sen slutligen på Maxi ;) Vi kan handla vi! Sen avsluta vi det hela med en välbehövd Ben&Jerry glass, ååh så gott! Fast eftersom jag åt glass så missade jag mitt älskade funky dance pass som jag saknat så de senaste 4 veckorna då jag inte haft möjligheten till att träna. Men nu var jag jävligt sugen på glass så! Det blev ett step/mage sen och det har nog aldrig gått så bra att träna innan, vilken tur att det där med sjukdommar och läxor har lagts sig nu! Nu är jag på g igen :)

Sen saknar jag Toni, Tess och Bella med.. Kom hem!

/M

En välbehövlig Maria-dag

2009-03-01 @ 18:37:18 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åh vad uppskattad helgen har varit!
Bered er nu när jag ska berätta vad jag har gjort...: Ingenting! haha!

Igår var det den 28 februari vilket är Maria-dagen (dvs att jag hade namnsdag) så därför tänkte jag, om det nu faktikst är Maria-dagen så ska jag ha en Maria-dag! Därför spedenrade jag lördagen med att bara ta hand om mig själv vilket jag kände var välbehövligt efter en stressig vecka som jag för den delen inte är särskilt nöjd med. Jag var desutom ensam hemma större delen av dagen vilket jag även uppskattade! Jag tog en lång sovmorgon med Östen brevid mig sen drog jag mig upp och tog på mig något mysigt så begav jag mig ut på en lång promenad i Lyngbys sköna natur. Väl hemma bestämde jag mig för att ta ett långt bad, kom på att vi använder ju verkligen aldrig det där badkaret! Så där låg jag tills jag hade sjungit mig hes! Min hals är faktikst inte är riktigt okej än efter all sjuk-tid... Sen gjorde jag något jag inte gjort på så himla länge, rita! Minns inte sist jag tog tag i pennan och jag förstår inte varför. Jag som tycker det är det mest avkopplande i världen! Desutom är det kul :) Kan sitta i timmtal med en fjuttig liten bild, jag är ju så petig när det gäller sånt.. Men jag antar att jag har lagt den kreativiteten på annat, t.ex. i vårt företag. Hur som helst så hade det blivit kväll, då gosade jag ner mig i min röda soffa och tittade på lite snyft filmer med en godispåse brevid mig som min mamma hade varit snäll och köpt till mig innan de åkte iväg på bio. Sen klockan tre inatt vaknade jag och hittade mig själv på toagolvet där jag tydligen somnat brevid östen, haha, hoppsan! :) Mäktigt ont man får överallt av att sova på stengolv.. Hur som helst, jag gillade min Maria-dag!

På tal om att tycka om, måste jag berätta om fredagen. Det blev en tidig morgon då vi skulle befinna oss på C4 idéforum klockan halv åtta där vi först blev bjudna på en liten frukost buffe (vi var  visserligen lite senare pga. dåligt lokassinne.. ). Kockan åtta drog föreläsningarna igång, vi var nr två av tre på schemat. Med på mötet var ca 20 äldre män som var någon form av uppfinnare tror jag, som vi då körde igenom en liten presentation av vårt företag inför. Det gick skit bra! Tyckte faktikst att det var väldigt kul! Så pass bra så att ideforum gärna ville starta ett sammarbete med oss! Jag fick dessutom känna mig lite viktig och utbyta visitkort ;) Tekniken svek oss dock lite under får fina Power point presentation så humorn som var tänkt blev ju lite misslyckad, men men :) 
                                                 
Historiaprovet behöver vi ju inte prata om, bara att jag hatar Mats prov. De är alltid sjukt svåra och jag får alltid samma prestationsångest när det gäller något Mats ska ha in och rätta. Fick total black out. Fan.. Var måttligt sur på mig själv när jag gick på stan efter skolan, tänkte köra lite tröst shopping, men hittade inget trevligt. Sov sen bort halva fredagen, väcktes halv åtta. Vilken tur att man har en snäll mamma som hade varit och fixat gott käk och desutom hämtat mina skor som jag klickade hem förra veckan. Då blev jag storm förtjust :) Jag har ju alltid (som många andra tjejer) varit sko-fantast. Jag är ju inte den som blir kär särskilt lätt, förutom i skor! Den här gången i ett par 11,5 cm höga platå pumps.. Dom är härligt ful-snygga och desutom sköna - precis som jag vill ha det! haha :)

Vi ses
/M