Strålande Jul

2011-12-28 @ 22:44:34 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det har varit en strålande julhelg med en massa familj, god mat, många tända ljus och en del paket. Vi firade jul i Lyngby i vanlig ordning och i år firade även Jens med oss, vilket var super mysigt. Vi har fått en del nytt fint/nödvändigt till hemmet, en jävla massa chokladaskar och några slantar här och var. Jag är nöjd och glad. Men mest glad blev jag över smyckena som jag fick av mamma - som hon själv hade gjort på sin silversmedskurs! Jätte kul att få!




Familjens Ohlssons inslagna paket med vitt tema!








Traditionsenligt - Syster Malin skulle vara paketutdlare


Alla klappar till paketleken!


Jag och mitt hjärta




Designed by mamma Birgitta!

Vi ses
/M

Julstress

2011-12-23 @ 14:11:49 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()



Detta har varit en ganska hektisk vecka med massor av saker som behövdes fixas och trixas med. Så har jag ju fyllt år och det blev en jätte bra dag med kalas med släkt och vänner hemma i Lyngby, där jag bjöd på hemmabakade kakor som jag stått och kämpat med under två kvällar. Jag bjöd på hallonmacrones med vit choklad fyllning och fudgebakelser - en given succé.

Igår gick jag en lång tur på stan tillsammans med Antonia och vi fixade de sista klapparna och pratade nyår. Resten av gårdagskvällen underhölls med paketinslagning.

 Just nu sitter jag och vilar i soffan i Lyngby medan julmusiken sprutar ur högtalarna. Malin kom med tåget i morse, hon och mamma står i köket och kokar knäck nu. Vi ska fortsätta med baket och allt julstöl, sen när pappa kommer hem ska vi klä granen och äta en massa gott. Det är jätte mysigt att ha familjen samlad såhär en dag innan jul. Ska passa på att gå och njuta utav det hela.

Kram

Ullared och Julbord

2011-12-18 @ 20:24:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår ringde klockan 03.30 och det var bara till att pallra sig upp, hoppa i kläderna och dra borsten genom håret innan man hoppade på bussen som styrde mot Ullared. Vi åkte tillsammans med Kristin, Johan och Casper. Resten av passagerarna var tanter som där var bra hålligång i. Jag blev lite facinerad av hur de orkar dra fram sina spritflaskor klockan fem på morgon.

Jag och jens hittade både det ena och det andra, lite julkappar, saker till hemmet och andra bra att ha saker. Jag har funderat på hur mycket man egentligen sparar när man handlar där uppe, förmdlogen fyndar man inte så mycket som man troratt man gör. Vi blev i alla fall mest nöjda med vår golvlampa, mixer och brödrost (med inbygd radio)! Det blev en lång och ganska dyr dag, men jag vann i all fall en tur till nästa år, på loteriet på bussen! Grattis till mig!

Nu ligger jag och Jens på soffan och myser, pussas och tittar på film. I förmidags bjöd mina föräldrar oss på julbord på Byakrogen i Österslöv som var super god. Det var väldigt mysigt men efteråt var man lagom jäst. Därefter hjälpe vi mamma och pappa att välja gran, innan vi åkte hem och började dra i alla Ullaredskassar. Nu är allt i sin ordning, vi behöver bara ta itu med alla paket som slås in. Men det tar vi inte idag - Nu ska vi bara mysa!



YES or NO

2011-12-16 @ 19:48:54 Permalink Mitt Liv Kommentarer (1) Trackbacks ()

God afton!

Sitter och tittar på min man som packar en fikakorg inför imorgon. Vi ska till Ullared! Detta ska bli spännande, eftersom det var hur många år som helst sendan jag var där sist. Jag förväntar mig många fynd.

Förövrigt så sitter jag och funderar på mitt hår. Jag var inom hos Sara på Catwalk förra helgen och klippte av allt mitt slitna hår, på kvällen var vi och åt middag hos mna föräldrar och jag passade då på att få mammas hjälp till att färga det med. Så nu har jag axellångt hår och är mörk... igen. Jag är ganska sugen på något nytt fräscht och funderar därför på lugg. Vad tror ni? Jag kan inte bestämma mig.



/M

Shake and bake

2011-12-13 @ 21:54:30 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

















Jag och Jens hade julbakdag i helgen. Vi slog på stort och slavade i köket halva kvällen med 5 olika sorters bakverk . Det blev en stor sats Mozartkulor, sen smälte vi ihop Marshmallowspuffar och gjorde snickerskakor. Desutom bakade vi såklart lussebullar och pepparkakor som blev oerhört fina. Pepparkakor i knasiga former är dem bästa. Det var väldigt mysigt med bakdag och nu har vi hela kylskåpet plus skaferiet fullt av godsaker. Vi passade även på att göra en hel hög med ge-bort-burkar med vårt godis som nära och kära kan få. Fint av oss va?

Antonia var här ikväll och fikade, vi hade lite lusiafirande med glögg och hela det köret.
Hoppas att ni har haft en fin Lucia. Det har i alla fall jag haft!

Vi ses
/M

Anna dagen

2011-12-10 @ 16:44:29 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

I feedags var det Anna dagen och jag hade alltså namndag. Som jag har nämnt tidigare så är jag lyckligt bortskämd med paketkallender och har man namnsdag så får man självklart något extra speciellt. I år var det ett presentkort på en ansiktsrengöring! Så snäll mamma jag har, jag blev jätte glad.






Tack mor!

/M

Shame on You

2011-12-05 @ 20:02:26 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()



Har ni förresten sett denna? Mody Dick?

Jag och Jens tittade på den igårkväll. Båda var väldigt spända och förväntansfulla över vad man hade gjort med denna klassiker. Alla har ju hört takas om Mody Dick, så man borde ju inte våga misslyckas. Men ack jo, vilken flopp! Så sanslöst dåligt gjord så att jag har gått runt och varit lite sur över det hela dagen. Vilken besvikelse. Gafiken är att jämföra med Hekla i Bröderna Lejonhjärta. Det borde inte inte vara möjligt år 2010. Shame On You!


Nu blir det glögg med Katta och Sebbe.

/M

No Thanks

2011-12-05 @ 19:48:03 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Andra veckan in i december och första snön har nu fallit. Det känns lovande!

Ikväll sitter jag ihopkurad på soffan och dricker Chai The för att få upp värmen lite. Det står en godisskål framför mig och jag är inte dett dugg sugen. Hör på den ni!

Wilma var ju här i lördags och sov över, det blev en massa snask och gottis. När vi lämnade av henne hos deras pappa i söndags åkte vi direkt vidare till Jens mamma eftersom Casper hade kalas. Från en tio åring, till en annan, blev det alltså. Det har alltså blivit väldigt mycket gottis i helgen och det får nu räcka för någon dag framåt. Mina julkallendrar får helt enkelt vänta.

Vi ses
/M

Lördag

2011-12-03 @ 17:16:42 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sitter och väntar på att jens och Wilma ska komma hem ifrån Hemmakväll. Vi har Jens lillasyster på besök ikväll och vi tänkte käka bakad potatis, titta på en film, sen blir det pannkakor till efterrätt! Plus att vi såklart ska äta wn massa godis såklart. Det kommer att bli en väldigt nyttig kväll med andra ord. Men hey, man lever bara en gång.







Vi ses
/M