När poletten trillar ner

2011-01-31 @ 21:11:14 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vilken bra start på veckan! Stryk det där jag sa senast om att världen bara snurrar, här har vi en som är back in the game. Jag har briljerat i skolan idag. Helt plötsligt så förstod jag allt vi gick igenom och det var riktigt härligt. Jag var med i spelet idag. Låt oss hoppas att detta sitter kvar till tentan på fredag.

Det är en av anledningarna till att jag har varit på bra humör idag. Mitt uppe i mitt glädjerus ringde dem även ifrån C4 musik och meddelade att dem äntligen har nya gitarrkurser klara för start. Så om två veckor börjas det! High Five! 

Mitt nya yrkesmål: Trubadur.



Vi ses
/M

Världen snurrar

2011-01-26 @ 21:31:09 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu har vi börjat ny kurs efter sista marknadsförings delen. Nu går vi in på företagsekonomi del 2, vilket ska gå i rasande fart. Just nu snurrar hela min värld, hela jag är förvirrad under lektionstid. Bara för att må bättre så fick jag skriva en dagordning för idag, så att jag kände mig lite mer viktig (istället för trög och segfattad).

- Föreläsningar i Osby, 9.15-14.45
- Jobba med "Skol-projektet" med Sandra och Gullis, 14.45-15.45
- Tåg hem 15.00 - 16.45
- Jobba 17.00-17.30
- Mat&mys med pojkvän 18.00-20.00
- Plugg 20.00-22.00

Jag är ju effektviteten själv. Inte sant? Säg ja.

Vi ses
/M

Kvalitetstid

2011-01-24 @ 22:20:05 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

I ca 5 timmar så har jag och pojkän suttit på vars en stol bredvid varandra med vars en dator och pulat högst koncentrerade. Vi åt lite glass med. Pojkvän spelar dator spel och jag har suttit och pluggat lite och läst om roliga reklam misstag. Så var vi konverserat lite då och då, mest med kaxiga kommentarer och så mot varandra. Jag tror att jag ska föreslå läggdax nu. Det är jobbedag imorgon!

Godnatt.

Storytelling Presentation

2011-01-24 @ 18:41:27 Permalink Marknadsföring - Tankar&Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag var dagen då jag presenterade mitt Storytelling arbete. Det blev aldrig något i fredags eftersom jag tappade rösten under föregående vecka! Under fredagen fick Viktor agera högtalare ifall jag ville säga något. Lite lustigt, men ganska enerverande i längden.

Så idag var det dags att plocka fram ett entusiastiskt business humör när jag presenterade mitt koncept och idé inför våra "investerare". Jag sålde in mig riktigt bra så att det blev en liten fight mellan investerarna. Jag ville ha 300.000 till att öppna en ny butik, men summan jag fick slutade istället på 1 miljon, vílket jag tackar för. Min historia om drömmaren, Fru Grönberg, berörde alla. Desutom fick jag höra att jag har gåvan att låta intressant, jag ska tydligen vara mycket trevlig att lyssna på. Jag har glimten i ögat. Det var en härlig komplimang! Tack Paul!







Do you get it?
Take notes while visiting

Vi ses
/M

Veckans visdomsord

2011-01-24 @ 10:18:28 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kompromissa inte med dig själv. Du är allt du har. /Janis Joplin

Lite Edge

2011-01-20 @ 11:35:21 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag försov mig en aning i morse och stormade upp med en väldig fart. När man försover sig så brukar jag i alla fall kunna känna mig lite lack och frustrerad, därför plockade jag fram den röda kavajen (nr. 18) från garderoben som fick mig att må bättre. Lite färg på den gråa vardagen kändes som den rätta medicinen. Det gav mig en extra boost, lite extra edge. Men så smsade mina projekt-kompisar och sa att de inte skulle dyka upp i skolan idag. Alltså satte jag mig själv även på hemmastudier. Den röda kavajen blev återigen inhängd i garderoben. Man behöver inte edge när man bara är hemma, då behöver man en goströja.


Frågan man mig så är den läcker. Där är så mycket liv igen.
Den ska nog få vara med imorgon istället, när jag håller min presentation.

Vi ses
/M

Storytelling

2011-01-19 @ 21:18:01 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förra veckan påbörjade vi Marknadsföring del 4 och på fredag är det den slutgiltiga presentationen. Det ska handla om Storytelling. Det är en klurig bit där vi ska utveckla en historia bakom en produkt/tjänst/destination/butik/... och den viktigaste ingrediensen i denna uppgiften är kreativitet. Jag ser fram emot att lyssna på allas presentationer på fredag, det kommer att bli underhålling. 

Jag har valt en butik som ligger i Göteborg vid namn Grönbergs Interiör som jag hörde talas om genom min syster. De slår exempelvis in sina blommor med notpapper, vilket är en fantastisk idé. Det finns en historia bakom det hela, det känner man ju. Min uppgift är bara att leta fram den!


Vem är kvinnan i hatten? Och vilket samband har hon med blommorna i notpapper?
Det ska min klass få höra om på fredag.


/M

Mys för hela slanten

2011-01-16 @ 17:01:55 Permalink Kärlek Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu har Pojkvän äntligen kommit hem efter sin semester vilket känns väldigt skönt ifall man frågar mig. Jag har saknar honom alldeles för mycket. Så idag har det blivit mys hela långa dagen. Vi ska börja med middagen nu, det blir Flygande Jacob. Mums!



Vi ses
/M

Freaky Friday

2011-01-15 @ 00:27:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

En halv skoldag ägnades åt föresläsningar och diskussioner, andra halvan har ägnats åt våra projekt. Jag är teamad med Sandra vilket känns kalas. Det är en så fantastiskt härlig, söt och glad tjej. Vi har jobbat bra ihop på vårt lilla (läs med betoning på lilla) marknadsföringsprojekt som vi nu håller på med. Spännande!

Ikväll har Lyngby haft finbesök av Antonia, Caroline och Karin. Vi har spelat Buzz vilket blev väldigt vilt och högljudt. Det fanns tre tävlingsmänniskor i samma rum och det märktes. Fantastiskt roligt var det i alla fall. Tack för titten tjejer!


Jag har dessutom försökt att rocka några nya lockar idag.
Lite Hollywood över det hela. Vad tycks?

Peace out
/M

Grym dag

2011-01-13 @ 19:47:27 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vilken otroligt bra och effektiv dag jag har haft idag! Det gör mig mycket glad.

Såhär har det sett ut på ett ungefär:
Jag gick upp ganska tidigt och började min dag med att åka in  och plugga på Duvanders för att skriva på min LIA-rapport. Åkte till Öllsjö där jag tog en skön prommanad, gick vidare till Tollo och hälsade på, hade möte med mina handladare som sedan tog mig med ut på lunch. Jag hann därefter med en trivsam runda på stan i väntan på bussen hem, jag powernapade på bussen och då jag kom hem tittade Antonia förbi på en fika. Efter ytterligare plugg kom mammsen och pappsen hem från sna jobb då vi hade lite kvalitetstid innan jag begav mig till posten för att hämta ut mina två efterlängtade paket (med massa nya skatter till garderoben) - vilket självklart krävde en del uppmärksamhet. Jag fixade därefter till lite mat och förberedde matlåda till morgondagen. Nu sitter jag bekvämt i soffan med en kaffe och två kakor och fortsätter mitt rapport skrivande i lugn och ro. Sen förväntar jag mig ett telefonsamtal från Pojkvän ganska snart (som är i Sälen).

Som pricken över i så har vädret varit underbart idag! Lunchen på Fredholms var även mycket god och jag har vart på toppen humör. Suverän dag! Och den är inte ens slut än! Tjoho!

Vi ses
/M

Smile

2011-01-13 @ 17:20:29 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte visste jag att sengångare var så söta. Håller ni inte med?
Jag tror att mitt hjärta smälte lite. De ler, förstår ni, djuret ler?
Jag ler också!



/M

Min nya kompis

2011-01-13 @ 15:49:43 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Säg hej till min nya pendlar kompis! Jag försväntar mig en massa fin kvalitets tid på mornarna nu framöver. Det känns bra att ha någon att åka tåg med. Desutom har mitt sällskap ett mycket fint utseende.



Man kan säga att en termosmugg är varje ekonomiska pendlares högra hand.

/M

Godmorgon!

2011-01-13 @ 08:04:13 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godmorgon!

Pigga och glada idag? Låt oss hoppas det.

Klockan är 8 och jag ska snart rulla in till stan för att ta ett tidigt Duvanders-plugg. Kalla mig Hurtiga Märta men så är det! Sen vid kl. 11 har jag ett lunchmöte med mina handladare som jag hade under LIA:n på Tollo, som en liten uppföljning.

Jag hoppas på ett lättera fynd i stan innan jag beger mig hemåt igen. Jag känner mig sugen på ett fynd. 

Vi ses
/M

Redo

2011-01-10 @ 21:01:30 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Imorgon börjar skolan igen och jag är redo. Skolväskan är packad  och står och väntar på mig med alla nödvändiga böcker och block, pennorna är vässade och CSN kortet är med så att jag kan köpa nytt busskort. Jag är redo för min sista termin.

Jag har ny fräsch skolväska igen, eftersom det är ny termin. Jag älskar fortfarande min ryggsäck mycket djupt, fast en flicka kan behöva lite variation när det kommer till sina kläder och accessoarer! Men de är perfektion båda två.



Vi ses imorgon Osby!
/M

Hurra Hurra Hurra

2011-01-10 @ 12:13:57 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hurra Hurra Hurra för AMO kontorsservice!

Igår fyllde mitt företag 1 år.
Not bad I say.

Cashen rullar in, det går bra nu.

/M