Valborg

2012-04-30 @ 22:49:11 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Superhärligt att vara ledig idag när det har varit så underbart väder. Jag hade hela dagen uppbokad med min kära mamma, som också var ledig denna dag. Vi träffades vid tio tiden i stan för att shoppa lite. Jag lyckades hitta en del godbitar till vårgarderoben. Vi hann även med en hälig fika i solen och det toppade vi med ett besök på växthuset. Vi har planterat blommor, inklusive jag! Jag har fixat blommor till balkongen vilket inte är illa det.

Jag och mor har även hunnit att deklerera vilket var hög tid att göra. Det blir lite klurigare att deklerera när man är egen företagare... Denna häliga kväll avslutades i Everöd där mormor bjöd på korv enligt tradition. Jag är väldigt nöjd med min dag och somnar nu gott brevid min kära man.


Fika på Duvanders!


Mitt arrangemang med "lätskötta" blommor. Jag kallar det nybörjareblommor



Söta blommlådan!



Fina Östen trivs bra i mina föräldrars uterum

Mamma hade stylat om lite och bytt tema på kuddarna. I år är det Navy tema. Känns rätt!

Vi ses
/M

Söndagsfika

2012-04-29 @ 18:38:12 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har testat både ugnen och mixern för första gången idag. Jag slog på stort och bjöd min kära sambo på söndagsfika när han kom hem efter sin match nu i eftermiddag. Jag bakade Engelska choklad- och hallonscones och gjorde vars en smoothie med magno. En mycket frisk och trevlig söndagsfka. Fast nu har jag fullt av hallonfläckar över hela min vita skjorta.... Att jag aldrig lär mig att jag borde använda förkläde i köket!

Nu ska jag hjälpa Jens att bygga cyckel!




Det fortsätter...

2012-04-22 @ 21:52:17 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu börjar det likna något! Mina föräldrar har varit här i eftermiddag och hjälp till en massa. Pappa har hjälp till med elen, medan mamma mest har hållt mig sällskap. Nu är spisen, ugnen och fläkten på plats och allt fumgerar (!). Nu är det mest lite smått kvar såsom att sätta täckbitar under och brevid skåpen, vi måste ha hjälp att koppla in diskmaskinen och den sista elen, det är en liten bit som fortfarande saknar kakel sen är det nog bara sockeln kvar.

Det känns jätte konstigt att titta in i köket nu. Det känns inte som vårt kök ändå. Drömmer vi? Är detta verkligen vårt hem? Det känns hel skumt i alla fall. Men på ett bra sätt!!


/M

Vi ser ljuset i tunneln

2012-04-21 @ 22:00:22 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu händer det grejer!

Idag har blandaren kommit på plats - vi har alltså äntligen en fungerande vask! Vi spenderade eftermiddagen med att diska vilket förvånande nog kändes lite roligt. Det var väl formodligen den endra gången som jag kommer att tyckta att det är roligt att diska. Nu ikväll kom Sebbe hit för att hjälpa till att skruva fast handtagen vilket även innebar att det var dags att rycka skyddsplasten. Det gjorde såklart ganska stor skillnad för nu börjar det faktikst se färdigt ut, vilket vi tycker känns lite konstigt eftersom vi har väntat så länge. Sebbe sågade även ut för hällen så nu spishällen med på plats. Vi bjöd på pizza för besväret!

Imorgon kommer pappa för att hjälpa till med elen, så imorgon kan det hända att vi både har en fungerande spis och ugn. Härligt!






Vi ses
/M

Teamaktivitet - chokladprovning

2012-04-20 @ 21:13:30 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

I onsdagskväll hade vi bokat in en liten teamaktivitet för vår avdelning efter jobbet, Jag och mina kollegor var på chokladprovning på Duvanders. Vårt team är kända för att vara riktiga gottegrisar, så vad passar inte bättre än en chokladproving?

Vi började kvällen med en timmes chokladprovning där vi fick höra om chokladens historia, om kakaobönan och vad som gör en riktigt fin choklad. Vi blev bjudna på både fin och "ful" choklad och en massa bra tips på hur man hittar den "riktiga" chokladen på godishyllan.

Efter chokladprovningen fick vi gå ner i fiket där vi blev serverade en italiensk plocktallrik som var fantastiskt god. Tyvärr orkade man inte äta upp allt, även om man så gärna ville! Därefter fick vi ta lite tid att smällta maten innan tårtan serverades. Vi blev bortskämda med på både prinsesstårta och en chokladtårta med hallonmousse. Dem var supergoda, men självklart orkade vi inte dela två tårtor på 8 personer - därför fick vi ta med det hem för att ha det som fredagsfika istället.

Det var en jätte trevlig kväll och jag blev så fruktansvärt mätt! Kvällen avrundade vid halv tio och det var glädjande bild jag möttes av när jag kom hem. Vår bänkskiva var på plats efter många om och men! Kryss i taket! Det blev alltså en väldigt bra dag.





















Det är fredag idag

2012-04-20 @ 07:47:00 Permalink Musik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sitter och väntar på att Maxi ska öppna så att jag kan gå och köpa bullar. Det är min tur att fixa frukost idag. Fredags frulle på jobbet - suverän idé vill jag bara säga.

Det här är vad som förgyller min morgon. Jag får rysningar över hela kroppen så grymt jag tycker att det är!

Leverans

2012-04-16 @ 21:05:13 Permalink Kläder&Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Titta vad som kom på posten! Jag och Jens fyllde på skohyllan lite. Gulligt att vi har samma färger också...




Vi ses
/M

Köket

2012-04-15 @ 14:08:02 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det var "the big day" i tosdags. Dagen var äntligen kommen då vi skulle få hem vår bänkskiva. Jag tog ledigt hela förmiddagen eftersom den skulle levereras mellan 7-11 (!) vilket är en sån typiskt fantastisk hantverkar tid. Det här med bänkskivan är ju en nagelbitate eftersom den är måttbeställd med underlimmad diskho som måste vara exakt utmåttat. På kvällen gällde det. Vi rev upp plasten och drog bort stöd plankorna.. Lyfte upp den mot stommarna och såg som att den skulle passa - nästan på milimetern. Vi fick ta i lite när vi puttade in den, men jo! Den verkade passa! Vi andandes ut, tittade på varandra och log lite nöjt... Vi hann börja fantisera om att det skulle finnas ett sult på denna historian. MEN. Det finns alltid ett men. Så böjde jag mig ner för att plocka upp plasten på golvet och vred samtidigt blicken mot vasken.. Så såg jag det - där var en glipa mellan vasken och stommen. En liten plåtkant stack ner under vasken och tog emot mot stommen så att bänkskivan bågade sig... Fan.


















Det verkar finnas en liten förbannelse över detta kök. Nu får vi vänta tills imorgon innan vi får ett svar på hur HTH tänker lösa detta. Vi är ganska trötta på motgångar nu. Vi hade egentligen tänkt att ha köket färdigt inom en vecka efter bänkskivan kom men vi får se hur det blir med det. Den ena sidan börjar åtminstonde ta form. Där ska skruvas fast lite täckbitar och pappa ska komma idag och hjälpa till med elen. Alltid något!

/M

The Making of the Table

2012-04-15 @ 13:03:33 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu när vi gör om köket så insåg vi att vårt köksbord inte passade in lika bra längre. Därför har vi testat och måla om det vitt så får vi se om det blir bättre när allt vi får allt på plats. Men så kom vi på att vi hade en bit tapet kvar sedan vi tapetserade fondväggen i köket, därför tänkte vi testa hur det blev att tapetsera lådorna på köksbordet. För att det inte bara skulle vara vitt. Så fick bli ett av våra kvällsprojekt nu i veckan.

Vi tyckte båda två att det blev ganska coolt, men vi får se hur det blir när det står intill väggen sedan. Vi fick i alla fall ett helt unikt bord. Det är inte illa.







Vad tycks?
/M


Maria tycker om

2012-04-10 @ 07:23:57 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kuddfodral av trasmattor!!

Älskar tavelväggen!


Mixade färgglada ljusstakar på bordet







Ikeas kaffekoppar i genomskinligt glas skapar vill ha begär




De tre L:en - Ljust, Ljuvligt, Lantigt



Härligt avskalat!


Lampan hade gjort sig riktigt bra i vårt sovrum...

Vill så gärna hitta den där perfekta kistan att ta hem. Vet inte vart den skulle stå, men jag hade gjort plats för den!

Älskar färgkombinationerna, mönsteret och framför allt den öppna spisen!




Soffbordet - mer behöver jag inte säga


Jag tycker om den engelska elegansen- skinfötöljer, murriga färger och lite "jaktstuga" känsla

Att bevara den gamla. Tegelväggen som är vitmålad, spisen och kakelugnen!


Detta var mina favoriter när jag satt och pläddrade igenom mina PLAZA igår. Detta insipreras och avundas jag av. Mycket av det jag gillade kommer ifrån House Doctor och Granit, dem gör helt klart saker i min smak. Något som även var lite roligt var att jag hittade ett tips om hur man kan piffa upp lådor - nämligen genom att tapetsera dem. Vilket råkar vara precis det som jag och Jens gjorde igår! Det blev ett lustigt sammanträffande!

/M

Mitt nya liv började idag

2012-04-09 @ 17:21:13 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag började jag dagen med en lång powerwalk följt av ett rejält pass för magen. Jag har alltså börjat att jobba inför beatchen 2012! Jag har satt upp ett 8 veckors veckors program så att jag iaf kan se respektabel ut när vi är i Rom. Min kropp har knappt tränat på två år - so I think that I need to go easy on her!

Just nu sitter jag och killen i soffan och myser. Vi har precis bryggt kaffe och unnar oss lite påskgodis. Jens spelar TV-spel och jag bläddrar igenom en hel hög interiörs tidningar. Jag behöver bli lite inspirerad!

Som ni ser lever vi fortfarande väldigt glamuröst - dricker kaffe ut plastkopp.

Vi ses
/M

Godisbuffe

2012-04-08 @ 20:04:48 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har haft en härlig slappedag framför TVn medan Jens har varit i helsingborg för att kolla på fotboll. Det är skönt med lite tid för sig själv ibland, det känns nyttigt. Jag har suttit med datorn i knäet och haft en fin buffe med påskgodis på bordet framför mig. Mamma kontade självklart min och Jens påskpresent med tre olika sorters vin, ett stort fint påskägg och vars ett presentkort på H&M. Min mamma är snäll hon.

Björn Flygare

2012-04-07 @ 22:57:37 Permalink Kläder&Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi var bland annat inom Björn Flygares utställning i Åhus under vår konstrunda i fredags, för att titta på hans konst och framför allt på hans smycken. Han gör väldigt fina silversmycken som ligger både mig, min syster och mamma i smaken. Alltså var valet självklart att gå inom hans utställning. Jag har viljat ha en Flygare designad ring väldigt länge nu, när jag hörde att detta hans sista utställning kliade det extra mycket i i fingrarna. Jag kunde helt enkelt inte låta bli. Jag råkade ha den turen att hitta en ring i en udda storkel som desutom var en modell som han skulle sluta tillverka. Den satt som en smäck på mitt ringfinger. Det var som om jag och denna ring var menade för varandra. Jag känner mig väldigt nöjd och glad nu!

Bestick

2012-04-07 @ 22:41:06 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi var och hämtade ut våra bestick i onsdags och vi blev sjukt nöjda. Vi fick väldigt mycket för pengarna om man säger så. Inte nog med att detta set var i 72 delar, det kom även paketerat i en sjukt nice svart portfölj med kombinationslås. Inredningen i väskan var i rött sammetsliknande material vilket gjorde att det blev en ännu mer glädjefylld upplevelse mär man öppnade portföljen. Vi har inte hunnit proväta med dem ännu men vi får väl inviga dem snarast. Vi har inte ens klurat ut vad allt ska användas till eller när allt ska användas. Vi har t.ex. fått en sockertång, gräddsked och två par salladsbestik. Men det där löser sig.



Bestickset från CS, tillverkade i rostfritt ädelstål, tål maskindisk: ord pris. 2990,-
12 bordsknivar, 12 bordsgafflar, 12 bordsskedar, 12 dessertskedar, 12 dessertgafflar, 2 små gafflar 2 delars salladsset, 1 sockertång, 1 gräddsked, 1 tårtspade, 1 såssked, 1 soppsked


Hemma bäst

2012-04-07 @ 20:52:48 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och Jens har nästan precis kommit hem. Jag har inte varit hemma sedan i onsdags, då jag bara var hemom en snabb runda efter jobbet för att packa. Jag har sovit i Lyngby i tre nätter eftersom Malin har varit hemma i Skåne för en snabb visit. Vi har försökt att hinna med så mycket som möjligt; vi har bland annat inspekterat naturum, tagit en runda i stan, premiärfikat i solen, ätit påskbuffé, varit på konstrunda, hälsat på både farmor&farfar och mormor&morfar, haft familjemiddagar och jag flörtade även till mig en klippning av moster.

Malin åkte hem imorse och därför lämnade även jag och Jens Lyngby för att istället bege oss till Degeberga för Jens farmors kalas. Där har dagen spenderats med massa släkt och massa mat. Nu känns det otroligt skönt att vara hemma och bara kunna slänga sig på soffan för att ta et lugnt. Vi känner oss lite trötta på att umgås och att flänga runder hit och dit. Det har blivit lite intensivt med alla släktkalas mm. dessa dagar. Vi behöver lite distans nu. Annars har det varit en trevlig påsk!


Jag skämde bort mina föräldrar genom att ge bort en liten present kasse med en massa gott. Det blev en härlig blandning av ostar, kex, en flaska vin, vindruvor, en kartong "sweet heart" Lindt choklad, en påse macarons och ett godisfyllt påskägg designat av Lasse Åberg.


Jag kände att macarons är de mest pefekta påsk kakorna - söta och färgglada!

vi ses
/M