Jul&Nyår

2012-12-30 @ 14:53:18 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej! Hoppas ni har haft en fantastisk julhelg med era nära och kära. Vi har haft en väldigt mysig jul - och lång. Efter att ha varit omringad av och släkt och familj 24/7 i så många dagar så behövde jag och Jens ett par dagar att "återhämta" oss och därav har här varit väldigt tyst inne. Jag hade varit snäll flicka i år och fick jätte mycket fint till hemmet och till mig själv. Bland annat nya täcken och kuddar, nya Eva Solo glas och en mysig filt till vardagsrummet!
 
Jag har precis packat två resväskor - en till mig och en till Jens. Vi flyger nämligen till Turkiet imorgon eftermiddag och kommer att skåla in det nya året i Atlanya! Vi hade lämnat nyårplanerna öppna för att förhoppnignsvis hitta en sista minuten resa vart som och det blev Turkiet. Där är inte sådär jätte varmt men det ska bara bli skönt att komma iväg lite och har vi tur så får vi några solglimtar också! 
 
Jag önskar er alla ett gott nytt år så hörs vi på söndag när vi är hemma igen!
 
Jag och min skäggiga man och med syster. Jag och syster tänkte likadant med svart plisserad klänning, röda läppar och guldigt fjäder-halsband!
 

Första dukningen till Laxen 


Roade män


Paketen till julklappsleken
 

Fullt ös

2012-12-23 @ 20:03:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

God kväll!
 
Dem senaste dagarna har varit fullspäckade med bakande, städande, kalasande och annat julstök! Just nu befinner jag mig i Lyngby tillsammas med hela familjen och vi har precis satt oss i soffan efter att ha julbakat, städat och julpysslat en hel dag.
 
Jag har varit omringad av familj och släkt hela helgen och julkänslan är vekligen där i år. Även om vi har ifrångått några av våra traditioner i år så känns det bra, fast samtidigt lite konstigt. Det är framförhållningens år i år! Vanligtvis är lille-jul en väldigt stressad dag då vi ska hinna med allt - slå in alla paket, julbaka, fixa med julmaten, duka, klä granen osv. Det är alltid en väldigt lång och hektisk dag. Men i år är allt färdigt "i tid" så att vi faktkst hinner att njuta av varandras sällskap. Jag gillar det!
 
Jag bjöd på kalas i fredags och vill passa på att tacka vänner och familj för att dem ville komma och för alla paket!
 
Dem senaste dagarna i bilder:
 

Jag och Jens klädde vår första gran och titta så många paket vi ger bort i år!
 





Jag bjöd in familj, släkt, svärföräldrar och vänner på kalas! Det var fullt hus hela dagen!
Fyra sorters hemmabakade kakor  (hallonmacarones med vit choklad, kolakakor, mini-cupcakes med nougat och chokladfrosting och chokladbullar) och en hemmagjord prinsesstårta
 
Såhär blev julgranen i Lyngby och vi har nog slagit rekord i antal stora paket i år!

Julkatten Östen i röd rosett!

Vi julpysslade och gjorde placeringskort och servettringar!

Fina!

16st placeringskort och servettringar till julafton


Ännu ett resultat av alla bakning - Kolor, rockyroad, mozartkulor, snöbollar och tryffel med passionsfrukt!
 
 

Till burgaren

2012-12-19 @ 12:45:00 Permalink Mat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag lyckades köpa fel melittafilter till kaffebryggaren sist vi handlade, vilket var ganska irriterande då det blir en massa sump i kaffen när dem är för små. Vi köpte nya igår vilket innebär att vi har en hel hög med filter över - men vad bra att dem råkar vara perfekta i storlek att käka burgare i då. En suverän lösning till våra laxburgare igår!
 

Första granen

2012-12-19 @ 08:15:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godmorgon! Jag sitter och väntar på att kaffet ska rinna ner här hemma i Lyngby och sen ska jag gå och brottas med Östen för att få tillbaka kontorsstolen. Den katten älskar min pappas kontorsstol och blir oerhört sur när han inte får lov att ligga i den.
 
När Jens kom hem ifrån jobbet igår så körde vi handlade på Willys och därefter var vi på Maxi och köpte gran! Eftersom det är vår första gran så fick vi även köra runt i stan för att leta efter alla tillbehör såsom julgransfot, matta, ljusslingor, kulor, glitter osv. Jag tror att vi fick ihop det ganska bra. Vi får se när vi klär granen ikväll, den kommer att bli helt sivrig i alla fall!
 
Jag var även uppe på stan en runda igår för att fixa dem sista julklapparna och det tog sedan i stort sett hela kvällen att slå in dem. Det blev visst många stora paket i år! Vår familjs jul-tema är polkagris i år.
 

Julbak 2.0

2012-12-17 @ 22:18:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Antonia gick för några minuter sedan efter många timmars bakande. Vi valde att baka lussekatter och dem blev super goda, trots att vi blev rädda för att vi hade misslyckats ett tag. Tyvärr hann vi inte riktigt sätta oss ner och fika på dem innan hon var tvungen att gå. Men det var väldigt kul att hon tittade förbi ikväll i alla fall och vi hann äta middag, garva och snacka en massa skit. Jag har precis värmt en liten kopp glögg, smaskar på våra nybakade bullar och lyssnar på julmusik. Jag ska bara plocka undan efter min julklappsinslagning sen ska jag gå och knyta mig.
 
Vi ska hinna med en hel del imorgon - bland annat köpa julgran!
 

Kantarellpotatis

2012-12-17 @ 12:30:00 Permalink Mat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det har blivit en del mattips här på sistonde och jag känner att jag inte kan utesluta kantarellpotatisen. Detta är så himla gott och passar till i stort sett alla typer av kötträtter. Jag föredrar att ha en bit kotlett eller kycklingfilé till detta.
 
Det är en del moment i kantarellpotatisen och det tar ca 50 minuter att göra. Jag klassar det som lite finare helgmat då man dessutom har tid att krydda med lite kärlek också. 
 
 
4 portioner

Du behöver:

1 kg Potatis
2 mks Dijonsenap
1 msk Flytande honung
2 burkar kantareller (eller 200g fräska)
2 Schalottenlökar
Olja och smör att steka i
Salt och pappar

Så här gör du:

Sätt ugnen på 125 grader. Skala och skär potatisen i 2 cm stora tärningar. Råstek i lika dela olja och smör tills de får färg. Blanda i senap och honung och krydda med salt och peppar. Laga klart i ugnen i ca 40 minuter. Finhacka schalottenlökarna och fräs med kantareller i smör. Blanda potatisen med svampblandningen och smaka av.
 




Sista veckan

2012-12-17 @ 10:07:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej! Nu är det bara en vecka kvar till julafton och jag fyller år om några dagar! Gud så trevligt, dock har jag en massa som måste hinnas med under den här veckan.
 
Det första som står på dagens schema är ett besök till arbetsförmedlingen för att hämta ut några papper. Jag behöver även gå upp på stan för att byta en julklapp och därefter ska jag städa. Jens jobbar idag och kommer inte hem förrän imorgonbitti. Eftersom han var duktig och spacklade och målade i köket i helgen, men hann aldrig städa undan det hela, så får jag den stora äran att göra det idag! Men vi är ju så vana vid renoverings-städning nu så det lär inte vara några problem. I eftermiddag kommer Antonia hit för att julbaka vilket ska bli trevligt. Jag vet inte riktigt vad det blir för bak men jag är säker på att det kommer att bli gott!
 
Vad tråkigt vårt väder har blivit, det är nästan så att jag föredrog den extrema kylan. Såhär vackert var det i Lyngby förra veckan när solen höll på att gå upp.
 


16 December

2012-12-16 @ 17:53:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag hittade jag ännu ett presentkort i min paket-kalender. Idag var det 100kr på Åhlens. Åh vad jag kan handla nu! Jens fick ett fiskedrag som han han fiska sill med. Man kan aldrig få för många fiskedrag, brukar han säga.
 

Whiskeykaraff

2012-12-16 @ 14:22:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi fick hem vår whiskeykaraff igår och den står stolt i vitrinskåpet nu intill dem matchande glasen och Jens pipa. Nu kan jag bjuda på Whiskey med lite stil när jag har kalas nästa vecka. Mycket bra.
 


Tredje advent

2012-12-16 @ 11:53:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag gick upp och bakade scones till oss imorse eftersom vår brödkorg stod tom. Jag kom underfull med att vi borde baka scones oftare, det är ju så gott! Jag gjorde dem på hälften rågmjöl så att det skulle kännas lite nyttigare och mätta mer.
 
Vi har haft en ganska lugn helg här hemma. Jens mamma, lillasyster och lillebror var här och hälsade i fredags. Vi fikade och satt och pratade. Det väldigt trevligt att dem tittade in! Förövrigt har vi hållt på och fixa med lite här hemma, ätit alldeles för mycket julgodis och myst framför någon film.
 
Det enda jag har på dagens schema är att stryka gardiner och städa undan lite kläder. Oerhört spännande - jag vet!
 
 
 

Lucia

2012-12-13 @ 08:20:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glad lucia!
 
Jag har precis satt mig på kontoret och är redo för att börja med dagens uppgifter. Här är -24ºC i Lyngby vilket känns helt galet. Jag har dragit på mig ett tjock polo och det är dagar som dem här man kan uppskatta att man har ett element under skrivbordet som man kan värma sina fötter på. Det är som grädde på mosen idag.
 
Jag började min morgon med att dra upp Jens ur sängen och åt frukost framför uppsalas luciakör som visades på SVT. Jag tyckte att det var coolt att dem hade dragit dit en rappare. Man har ju sett så många luciatåg nu så det var kul med något nytt!
 
Nu ska jag dra igång lite julmusik och sedan sätta tänderna i en del pappershögar. Ha en bra dag!
 
 
Jag bjuder på en bild med mitt morgontrötta ansikte!
 
 

Moccamaster KB741 AO Polished Silver

2012-12-12 @ 17:06:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi har fått en Moccamaster! Vi var och hämtade hem den hos HTH för en liten stund sedan. Äntligen kom vi överrens om en lämplig kompensation för allt strul vi hade med vår bänkskivan. Det har verkligen varit en utdragen historia (idag är det exakt 8 månader sedan vi fick hem bänkskivan), vilken förmodligen är en av anledningarna till varför dem snällt gick med på en moccamaster till sist. Det var en bra kompensation på över 20% av det beloppet vi betalade för bänkskivan. Så vi är nöjda och glada och kan äntligen lägga HTH bakom oss.
 
Det firar vi med en kopp kaffe!
 

Finaste/bästa kaffebryggaren! Finns att köka på bland annat HTH/el & energi för 2195 kr

Läsfåtölj

2012-12-12 @ 12:46:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi fick hem benen till Howard fåtöljen igår, som lovat. Nu är alltså fåtöljen på plats med en tidningskorg brevid och det saknas bara ett sidobord. Vi är super nöjda. Det känns ganska gött att ha en fåtölj och jag ska snart ta en kopp kaffe och sätta mig och läsa en stund i den. Det kommer att bli en magisk stund.

Som kompensation för att vi fick fåtöljen leveread utan ben så fick vi med ett par "koppar" som hjulen kan stå i så att den inte rullar iväg. Det var bra!







12 December

2012-12-12 @ 06:51:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
Godmorgon! Det var tufft att komma ur sängen när klockan ringde precis. Vi har bokat tvättid och både jag och Jens blev skeptiska till det hela när sängen kändes så varm och god. Men vi kom upp, satte på kaffe och ska ner och ladda dem första maskinerna nu. Skönt ändå.
 
Igår julklappsshoppade vi på vars ett håll och möttes upp när vi var klara för att gå hem tillsammans och fika. Jag är lite mer än halvvägs med mina julklappar och det känns gött. Jag tycker att det är väldigt mysigt att gå på stan och leta julklappar och försöka hitta saker som gör andra glada. Jag tycker nog mer om att ge bort saker än att få. 
 
Nu: Tvätt!

10 December

2012-12-10 @ 22:53:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
På grund av vädert har vi hållt oss inomhus idag och inte gjort så mycket. Jens är julledig nu och det är mysigt. I dagens paket fick jag ett presentkort på KappAhl, trevligt! Tack mor!