Kantarellpotatis
Det har blivit en del mattips här på sistonde och jag känner att jag inte kan utesluta kantarellpotatisen. Detta är så himla gott och passar till i stort sett alla typer av kötträtter. Jag föredrar att ha en bit kotlett eller kycklingfilé till detta.
Det är en del moment i kantarellpotatisen och det tar ca 50 minuter att göra. Jag klassar det som lite finare helgmat då man dessutom har tid att krydda med lite kärlek också.
4 portioner
Du behöver:
1 kg Potatis
2 mks Dijonsenap
1 msk Flytande honung
2 burkar kantareller (eller 200g fräska)
2 Schalottenlökar
Olja och smör att steka i
Salt och pappar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 125 grader. Skala och skär potatisen i 2 cm stora tärningar. Råstek i lika dela olja och smör tills de får färg. Blanda i senap och honung och krydda med salt och peppar. Laga klart i ugnen i ca 40 minuter. Finhacka schalottenlökarna och fräs med kantareller i smör. Blanda potatisen med svampblandningen och smaka av.