Buller och brak

2012-01-29 @ 15:23:51 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Här hemma är det full rulle. Buller och brak låter det under tiden som vi river ut vårt kök. Allt är på väg ut - för att göra plats för det nya. Hurra säger jag bara! Det känns lite märkligt att det är så nära nu, efter över ett års väntan på att allt ska lösa sig efter fuktskadan. Det känns lite som ett halleluja moment.

Men där finns ju ett litet pris att betala under den tiden som vi gör om - vi får ju bo i ett bomsnerslag!
Dem här bilderna är tagna för lite mer än en timme sedan, tyvärr ser det ännu värre ut nu!


'

Vi lever i ett väldigt glamoröst hem i nuläget.

/M

Nytt kök på gång

2012-01-22 @ 22:47:34 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och Jens tog en liten utflykt idag. Vi började med en oerhört exklusiv frukost på Maxi och sedan begav vi oss till IKEA i Malmö. Målet med det hela var att få hjälp med att rita upp ett trevligt kök till oss. Efter många om och men så har vi bestämt oss för att istället för att lacka och måla om våra nuvarande luckor, så köper vi ett helt nytt kök istället. Vi behåller vår nuvarande diskmaskin och kylskåp och köper nya stommar, ny spis, ny ugn och ny fläkt. Vi hoppas på att det blir bra! Fast vi har inte bestämt oss helt än. Det finns ganska mycket att tänka på... Jag och Jens tyckte i alla fall att det kändes väldigt vuxet att man satt och ritade upp ett kök tillsammans med sin sambo...

Förresten så var det nog första gången jag var på IKEA utan att köpa en enda pryl.
Vi ses
/M

All bets on the table

2012-01-22 @ 00:50:40 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi styrde om planerna för kvällen, istället för att jag och Antonia skulle gå ut och äta så kom Antonia och Johan hem till oss för en myskväll. Nu när det varit lite ruggit väder så var det bättre med en myskväll. Vi beställde pizza, spelade spel och umgicks. Jag och Antonia passade på att dela på en flaska vin och lite cider. Vi spelade både Uno och Den ofrivillige spelaren och jag vann i båda spelen! Stort grattis till mig!

Det var en mysig och väldigt trevlig kväll, tack vänner!

Koncentrerade killar


Glad Antonia


Den ofrivillige spelaren

Mitt hjärta

Toni posar

God cider och gott vin


/M

Red Lips

2012-01-21 @ 17:36:48 Permalink Kläder&Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()


Var uppe en runda på stan tidigare idag för att uträtta några ärenden. Jag ville bland annat hitta ett läpp tusch, vilket jag gjorde! Fick nys om det hela genom syster, det var någon hon hade beställt ifrån england. Själv lyckades jag hitta ett liknande på Åhlens. Jag var först lite orolig över att det inte skulle vara samma skarpa kulör - men det var det. Funderar på att köpa ett rosa också. Jag föredrar verkligen denna varianten av läppstift... det färgar inte av sig, känns inte något på läpparna och det sitter som berget! Rekommenderar det starkt.

Lumene Lingonberry 115 kr

/M

Elementärt, min käre Watson

2012-01-21 @ 12:07:54 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter att jag hade bjudit min man på min smaskiga kycklinggratäng så blev det bio igår. Det blev Sherlock Holmes. Den var helt ok, lite lätt vitsig, fast den hött inte riktigt måttet tyckte vi. Den första var bättre - som alltid! Det verkade vara väldigt många som gick på bio igår, vi sprang på både den ena och den andra. Vi lyckades bland annat hitta Antonia&Johan och Caroline&Johan i minglet. Dom skulle dock titta på Hamilton.

Jag och Antonia pratade om att ha en liten tjejkväll och gå ut och äta ikväll, bara jag och hon. Ska ringa henne om ett tag och höra om vi fortsätter på samma plan. I så fall är det Peking som gäller ikväll!

Jag gillar förresten Hemmakvälls burkar skarpt. Dom är väldigt biovänliga! Man slipper allt prassel och får mer koll på vad man stoppar i munnen. Tummen upp på det.





Vi ses
/M

Morgonkaffe

2012-01-20 @ 10:08:05 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sitter med mitt morgonkaffe och studerar snön som trillar ner utanför vårt fönster, medan jag försöker strukturera upp min dag. Jag ska faktikst börja med att titta på ett avsnitt av Elsas värld, sen ska jag beta av lite saker på min to-do-lista. Chefen på Tollo ringde mig för en liten stund sedan, de behöver hjälp i några veckor så jag kommer att rycka in från och med måndag. Det känns skönt att få jobba lite igen! Jag är redan ganska trött på att vara arbetslös, trots att det bara har gått tre veckor.

Jag vill gärna komma ut en stund ur lägenheten idag. Jag och Jens pratade därför om att gå på bio ikväll. Har inte riktig koll på vad som går på bio just nu, men den där nya Sherlock Holmes verkar väl ganska trevlig?



Jag bjuder på en sån här pigg och lagom fräsh bild och önskar alla en härlig dag.
Skål med mogonkaffet!

Vi ses
/M

Effektiv dag

2012-01-16 @ 22:24:37 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jens hade tagit ledigt även idag så vi har haft en riktigt effektiv dag. Började dagen tidigt med tvättid, åkte och handla mellan tvättarna, fixade sista tvätten, körde och lämnade grejer på röda korset, lämnade in ett paket på posten, var och hälsade på Jens gamla läromästare för att låna en kakelsåg, körde till degebera och fikade med Jens pappa och lillasyster, körde till sönnarslöv och hämtade vårt prov på kökslucka hos lackaren (blev tummen upp!). När vi väl var hemma var klockan bara strax över tre så vi fixade lite mer hemma, lagade mat, myste till en film och sen har Jens varit iväg och tränat medan jag tog hand om disken. Nu tittar vi på en film till innan det är läggdags.

Det var min och Jens dag det.

Vi ses
/M

Helgen i GBG

2012-01-16 @ 21:48:06 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då var syster examinerad sjuksyster och det gör mig ju självklart lite stolt. Jag har nu en syster-syster. Betrygande och praktiskt att jag har någon att höra av mig till ifall jag känner mig lite osäker på hälsan!

Det var en trevligt examensdag som för min del började med att möta upp mina föräldrar (eftersom jag bodde hos syster, men hon hade stuckit tidigare) innan vi tog vagnen dit cermonin skulle hållas. Det blev ca en timmes lång cermoni med tal och musik ifrån "förbandet" innan de tågade ut som sjuksystrar till "idag är jag stark".

Malin hade beställt bord på Heaven 23 för en riktig lyxlunch med trerätters, vilket var supergott och ledde oss rakt in i ett matkoma. Efter vår lunch åkte vi hem till Malin för att vila lite och förbereda inför lite kalas med hennes vänner. Malin bjöd på lite bubbel och därefter blev det kaffe och kaka!

I lördags mötte jag och Malin upp våra föräldrar på deras hotell för en gemensam frukost (man säger ju aldrig nej tack till hotellfrukost!) och sedan blev det en kortare runda på stan innan vi började bege oss hemåt igen. Syster skulle ut på galaj tillsammans med sina andra sjuksystrar på kvällen så vi tänkte låta henne parta ifred.

Jag hade sagt till Jens att jag inte skulle komma hem försen på söndagen, jag busade alltså till det och överraskade honom när han själv kom hem ifrån semestern. Det blev självklart ett kärt återseende så vi kramades och myste hela kvällen och hela söndagen.





>

















/M

Packar

2012-01-12 @ 15:23:17 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag håller på att packa inför helgen. Jag och mina föräldrar åker upp till Götet ikväll för att se Malin ta sin examen! Så imorgon väntar cermoni, lunch på heaven 23 och på kvällen bjuder syster på tårta och champange i sin lya. Mycket trevligt.

Grattis Syster!!














/M

Checkar ut

2012-01-11 @ 20:27:08 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu har jag suttit vid datorn i stort sett hela dagen och känner att det är nog dags för mig att stänga av denna mackapär, jag känner mig fyrkantig. Jag har letat jobb som bara den, finlirat på mitt CV och jobbat lite med loggan till pappas företag. Det får räcka känner jag.

Jag är gräsänka denna veckan, eftersom min sambo är och göttar sig i skidbackarna längre upp i landet. Denna vecka får jag alltså underhålla mig själv. Just nu sitter jag invirad i min poncho, belysningen är dämpad, Melissa Horn hörs i bakgrunden och min bok vilar i mitt knä. Jag har dukat upp med lite The, tända ljus och har en skål med gottis brevid mig. En väldigt lugnt och stillsam kväll väntar alltså.



/M

Skyltmax

2012-01-11 @ 17:03:36 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just nu kan man få gratis namnskyltar hos http://skyltmax.se/gratis-skylt
Allt man behöver göra är att skriva ett inlägg i sin blogg med ordet så skickar de skyltarna inom kort!

Superbra eftersom jag vill ge min syster en namnskylt i examenspresent - som nu är legitimerad sjuksköterska!

/M

Otålig

2012-01-11 @ 13:20:26 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ingen ifrån PEAB har synts till här hemma idag heller. Vi väntar fortfarande på att PEAB ska fixa till det sista i vårt kök efter fuktskadan (som hittades september 2010!). När de väl gjort sitt ska vi äntligen skicka iväg luckorna på lackning och måla stommen i vit, även byta handtag, blandare och köksfläkt. Jag är väldigt trött på att vänta nu - jag vill ha vårt kök färdigt!

Det kommer att bli i stil med detta. Fast med grått klinkersgolv och grå bänkskiva såklart.



/M

Nytt år, nya tider

2012-01-10 @ 13:41:30 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har inte riktigt bestämt mig om vad jag tyckte om 2011. Det var året då jag tog min examen, flyttade hemifrån och blev desutom sambo. Det är ju bra grejer - vuxenpoängsgrejer. Men förutom det så var 2011 mest ett slitsamt år med det sista plugget, massor av jobb och ingen ledighet what so ever. Det mest minnesvärda med 2011 är nog affärsresan till Belgien, där har jag många roliga minnen ifrån som jag gärna tänker tillbaka på. Så mycket skratt där var! Men förutom detta var 2011 ändå ett ganska trisst år, jag hoppades på mer. Även om det har varit väldigt mysigt att bli sambo, Jens är ju fantastisk, vilket nog är nog är det bästa med hela året. Att få ha spenderat det tillsammans med honom! 

Nyårsafton firades i Lund hemma hos Johan, där Antonia&Johan ställde till med ett lite knytkalas. Jag hade en jätte trevlig kväll med god mat, trevligt sällskap, lite lekar, champange och fina raketer!

2012 börjar osäkert, jag är arbetslös och jag ser i nuläget inget ljus i tunneln. Men jag hoppas på att 2012 ska ge mig ett nytt spännande jobb, nya ambitioner, roliga uppöevelser, ett nytt kök och helst ett nytt vardagsrum. Vi får se vart det hela leder, det blir ju oftast vad man gör det till.

Från Vår EU Trip:



"I´m Watching You!"

/M