Det är svårt

2012-07-25 @ 21:45:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag är lite trött på vår ständiga otur.
 
Jag och Jens har pratat om att renovera vardagsrummet ett bra tag och bestämde sedan långt tillbaka vilket golv vi ville ha. Ett skeppsgolv i afrikans valnöt. Jag dör så fint jag tycker att det är. Så, för tre veckor sedan såg jag på deras hemsida att produkten skulle utgå (!) därför bestämde jag och Jens snabbt att vi fick ta tag i renoveringen nu istället, även om vi hade sagt att vi skulle försöka spara ihop lite mer pengar innan det var dags. Vi beställde alltså golvet, 14 lådor hem till hovslagaregatan och vi avvaktade besked ifrån återförsäljaren. När vi hade fått bekräftat 3-4 veckors leveranstid så började vi riva ut allt det gamla golvet ner på betongen, rev ner tapeten och började fräsa in kablarna i väggen.
 
Förra veckan fick vi ett mail - dem fick bara ihop 11 paket! Vi mailade lite fram och tillbaka, tillverkaren i Tyskland kunde inte göra mer, det fanns inga återförsäljare i skandinavien som hade på lager.... Allstå står vi med 3 lådor för lite... och det blir inget golv av det!! Så deprimerande. 
 
Vet ni hur svårt det är att försöka välja ett nytt golv nu? Suck! Men det är bara att kämpa vidare.
 
 
/M

Reunion

2012-07-22 @ 13:56:46 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igårkväll var jag i Åhus på kassåterträff med vår gymnasieklass, tyvärr blev det en väldigt dålig uppslutning. Vi blev nio personer ifrån klassen, därför fylldes det på med lite annat folk också. Vi grillade, spelade kubb och förhörde varandra på vad man gör nu för tiden. Sådär som man förväntar sig att det ska vara. Jag tycker att det var bra av Emmi att dra ihop något, men det var synd att vi inte blev så många. Det förlorade lite av charmen, även om jag hade trevligt ändå.
 
Dem fleste skulle vidare till M&M vilket jag och Amanda inte kände för, därför tackade vi för oss runt 10 tiden när vi ätit upp maten och förlorat i en omgång kubb. Jag mötte istället upp Jens och Sebbe på Bishop för att ta någon öl och så. Medelåldern är väl lite hörge på Bishop - men jag gillar det stället. Man borde hänga mer där. Jag röstar numera hellre på lite pubhäng än en stökig nattklubb. 
 
Bartendern rekommenderade doggy style denna kväll... Kul. Men den var god.
 
 
 
Jens testade chokladölen - ingen höjdare!
 
Kära pågar efter några öl!
 
/M
 
 

Var är du?

2012-07-21 @ 15:56:33 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är den 21 Juli och jag sitter och tittar på H&M höstkollektion medan regnet öser ner utanför mitt fönster, och tycker inte att det känns fel för en gångs skull. Det är ju höst. Jag tror att 2012 kommer att bli året då sommaren aldrig kom. Det är tråkigt, eftersom vi svenskar behöver sommaren för att må bra och för att orka med den mörka vintern sen. Jag tror att det är så i alla fall, eftersom sommar och sol brukar göra oss så glada och ger livet en liten boost. Men när man kan räkna på sin ena hand hur många gånger man har varit barbent då det nästan är augusti så har sommaren aldrig varit här. Var är du, solen?
 
Jag längtar efter solen och att få vara brun. Som för tre år sedan när jag var ledig en hel sommar, solen gassade på och jag bara njöt av livet. Men nu beställer jag höstkläder istället.
       
        

Helt slut

2012-07-20 @ 20:37:00 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag - som jag har längtat. Längtat efter att arbetsveckan ska ta slut och bara få komma hem och ta det lugnt. Att jobba under semesterperioden tar på krafterna. Jag förundras lite över att jag har längtat efter att få komma hem och kura ner mig i sängen brevid jens, på med glasögonen och ta fram min knep och knåp tidning. Hur kul är jag? När blev jag så gammal? När jag yttrar order känner jag mig som en 60 plusare.
 
 
 
 

Kalas

2012-07-17 @ 23:08:19 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej, här ekar det tomt!
 
Det har hunnit hända en massa sedan jag drömde mig iväg i vardagsrumsrenovering förra helgen igen... Redan på lördagen så bestämde jag och Jens oss för att ta tag i det hela nu direkt och började direkt packa ner allt i lådor och la ut våra nuvarande möbler på Blocket. Så nu är vi på g!
 
Förövrigt så har jag hunnit med en 25-års fest, en tur till IKEA, ett 23-års kalas, Jens fyllde även 25 år i veckan, rivit upp vårt golv, rivit tapet, haft Antonia och Johan över för middag och kakbjudning, var på bio, en runda på stan, varit inne hos katta och Sebbe en runda och sen var Malin hemma över helgen för att även fira hennes 26 år i livet. Mycket kalasande har det alltså blivit och sen en massa planerande inför vårt vardagsrum... Jag klagar inte!
 
Fortsättning föjler...
 
 
/M
 

On my mind

2012-07-07 @ 00:08:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
 
 
 
 
 
Jag och Jens pratar om att ta tag i vardagsrummet. Just nu lutar det åt ett mörkt skeppsgolv i afrikansk valnöt, gråa väggar, vita möbler, ett skrivbord på bockar, hemnes serien, en ektorp soffa, en kista till soffbord och en tavelserie ovanför soffan. Det känns ganska soft. Får se hur vi går vidare med detta!
 
/M

Komma ikapp

2012-07-02 @ 21:35:25 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är måndag igen och vardagen gör sig påmind...

Helgen har varit go, var på 20-års fest hos Jens kusin i lördags har har bortsett ifrån det tagit det väldigt lugnt. Nu har Jens 5 veckors semester och jag är avundsjuk. Det var riktigt svårt att gå upp ur sängen idag när Jens låg kvar och kunde fortsätta sova gott.

Jag fick jobba över en timme idag vilket har skjutit upp hela kvällen. Vi har varit och storhandlat och håller på med maten nu, halv tio på kvällen... Eftersom vi missade den svenska midsommar maten så kände vi att vi behövde komma ikapp lite. Så sill och potatis står på schemat ikväll, plus lite jordgubbar till det, såklart! Mums!