Köket

2012-06-30 @ 13:59:40 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag kom på att jag har glömt att visa köket sedan det blev färdigt. Fast ska jag vara ärlig så är det väl inte helt färdigt ännu. Det är lite el som ska fixas, vilket min pappa ska hjälpa oss med. En liten bit sockel ska på plats och kåpan över fälkten passar inte riktigt så det måste vi trixa till. Sen behöver även rummet målas om igen! Suck.

Ja, det är en never-ending story. HTH är även skydiga en kompensation för problemet med bänkskivan. Men det känns skönt nu när det mesta är på plats - efter nästan två års strulande. Det finns en del bitterhet över detta kök, men vi känner oss ändå nöjda i slutändan. Vi försöker se det positivt!
Vad tycker ni?





 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

As we say in sweden; Cake on cake

2012-06-27 @ 23:34:14 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det har varit en lång dag idag. Jobbade till 6-tiden och åkte därefter in till stan för att ut och äta med mina kollegor. Vi åt på Bishop, vårt CS team och några andra av våra europeiska kollegor. Jag hade en jätte trevlig kväll och fick i mig en stor burgare och en chokladfondant till efterrätt. Eftersom vi var 5 svenskor, en amerikanere, en britt och en tysk så fick språket för kvällen bli engelska (till största del). Vi diskuterade mycket om hur lustigt det är med olika språk, till exempel när man översätter typiska uttryck till ett annat språk så som Kaka på kaka blir cake on cake på engelska och totalt tappar sin mening. Många härliga skratt la vi på detta. Det är ganska härligt att bara sitta och skratta en hel kväll. Det vill jag varmt rekommendera.
 
/M

# 25

2012-06-26 @ 19:31:29 Permalink Kläder&Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
Nu må det vara så att jag kanske inte behöver fler kavajer. Min kavaj garderob må till och med vara överfull. Det må även vara så att jag kanske inte ens använder alla skönheter som jag köper. Så man må kanske kalla det för onödigt, men jag blev ändå tvungen att köpa mig ytterligare en! Jag kärade ner mig i denna skapelsen för ett bra tag sedan och nu kunde jag bara inte hålla mig längere. Så tjusig så. Det är så häligt när man blir lite kär i ett plagg. Det är mycket mysigare att ha på sig det då.
 
FIck även en zebra randig blus med mig hem och så köpte jag äntligen mig ett par vita kostymbyxor. Även om jag tror att ett par vita byxor på mig är en ganska dum idé... Fast fint är det!
 
Vi ses
/M

En helg i Prag

2012-06-25 @ 19:42:05 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åh vad tråkigt det svenska vädert är!
 
Vi kom hem ifrån Prag igårkväll och möttes av en mörkgrå himmel och regnet bara öste ner. Så deprimerande. Men jag och Jens har haft en super mysig helg i Prag, jag är så glad över att vi kom iväg!
 
Vi har haft jätte bra väder, solen har varit framme under hela resan och tempen har legat runt 25 grader . Vi har hunnit utforska staden, smaka de flesta ölsorterna, testat den tjeckiska maten, strosat runder medan vi hållt hand, pussat på varrandra, unnat oss "fiskpedikyr", ätit en massa glass och bara levt! Vår midsommar innehöll lite sightseeing, några öl pauser, en tjeckisk marknad och vi avrundade dagen med en hotell-picknick med färska jordgubbar, grädde och champange!
 






























































 
 

Bästis fika

2012-06-21 @ 14:36:28 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Solen skiner, jag ska ut och resa och Antonia har hunnit komma förbi för en fika på balkongen. I like!

Packa, packa...

2012-06-21 @ 11:59:56 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Från den ena resen till den andra...

Just nu försöker jag packa samtidigt som jag plockar undan lite här hemma. Igår kväll bokade jag och Jens in oss på en liten spontan mini semester och kommer att ta flyget till Prag senare ikväll för att stanna över helgen. Vi bojkottar alltså midsommar för en weekend i Prag - and I Love it!

 
Vi ses
/M

When in Rome, del 2

2012-06-20 @ 00:49:18 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det goda, det söta och det härliga i Rom

Det finns såklart mer av Rom än alla fantastiska bygnader och vi hann med att avnjuta både det ena och det andra. God mat, fina viner, härligt väder, söta små gator, torg, bilar och kiosker överallt är några av de saker som jag blev förtjust i. Och inte att glömma - den italienska glassen! Jag återvänder gärna till Rom någon dag.























































When in Rome, del 1

2012-06-20 @ 00:48:06 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rom - Den eviga staden.

Att romarna kunde bygga är ju ingen hemlighet, ändå lyckades jag bli väldigt förundrad över alla fantastiska bygnader som man hittade till höger och vänster. Jag tänker mest låta bilderna tala för dig själv men vill ändå säga att vi hade fyra jätte bra dagar i Rom och vi hann med en hel del. Vårt schema var fullspäckat med olika byggnader och andra sevärdigheter så vi var riktiga Ture-Turister med kartan och kameran i högsta hugg. Vi räknade ut att vi gick mellan 1,5-2 mil om dagen tack vare allt vi skulle hinna med. Mest imponerad blev jag av vatikanstaten, så ska ni till Rom tycker jag inte att ni ska missa St Petrikyrkan och Vatikanmuseet!

Några av dem platserna vi besökte:
- Castel Sant´Angelo
- Colosseum
- Fontana di Trevi
- Forum Romanum
- Palatino - Platsen där Rom föddes
- Piazza Venezia
- Vatikanstaten
- Vatikanmuseet (var bl.a. inne i sixtinska kapellet)
- St. Peterskyrkan
- Spanska Trappan












































Manligt

2012-06-12 @ 20:45:21 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Här sitter jag och tittar på Sebbe när han jobbat i köket. Jag sitter med kaffet i handen, benen i kors och kallar mig arbetsledare. Långt om länge har han lovat att sätta upp täcklisterna i köket och nu har han äntligen kommit till skott! Det ser tjusigt ut, plus, det kul att driva med Sebbe...

Igår satte sig jag och Antonia oss på Banken och drog till med en burgare, en kall öl och kollade på fotboll. Jag kände mig lite manlig då och det känns som att det hela låg lite utanför min karraktär. Men det var trevligt minsann. Vi tänkte göra om det nästa veckan, eventuellt med en större skara. Hör av er vid intresse!

Jag tänkte att jag bjuda på lite bilder från Rom inom kort, det blev ju en väldigt trevlig resa!



Just nu

2012-06-03 @ 15:48:13 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skriver packlista..........


Vanligtvis när vi åker på semester så är det solsemester som gäller. Då vet man att man har på sig bikinin på dagen och så slänger man ner lite enkla sommarkläder att äta i och så på kvällen. Det känns så svårt att veta vad man ska ha med sig nu när vi ska gå runt i en varm storstad hela dagarna. Vädert ser ut att bli bra än sålänge, mellan 22-27 grader och sol. Men det är ändå klurigt tycker jag. Packlistan bara växer desutom... Jag kommer att ta med mig alladeles för mycket. Som vanligt.

Vi ses
/M

Festligt

2012-06-03 @ 15:36:18 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dem senaste dagarna har varit ganska festliga.

Efter jobbet i torsdags så hade jag bestämt träff med Bella på Bagels för lite käk och skvaller. Vi satt på Bagels i ca 4,5 timmar och snackade så att vi nästan slog knut på tvår tungor! Superlänge sedan vi sågs så det fanns mycket att prata om, såklart. Det var jätte härligt att träffa henne i alla fall, den sötisen!

Fredagen blev en ganska hektisk dag eftersom jag behövde städa undan innan semestern och när klockan slog fem gick jag ner en trappa till produktionen där det var uppdukat till långbord, det var sommarfets på Tollo. Kvällen bjöd på en tipsrunda, god grillad mat och en kladdkaka till efterrätt. Jag var så mätt efter kvällen så jag blev tvugen att hoppa av vid vilan och promenera hem därifrån för att mättheten skulle lägga sig!

Igår började vi dagen med tvättid klockan 7 på morron.. Jag ville ju ha en del tvättat innan jag åker til Rom. På eftermiddagen gick jag och hämtade ut mitt pass, tog en runda på stan och köpte present inför kvällen. Jag och Jens var nämligen bjudna på 25 års fest hos Tobbe i Vitskövle. Det var en trevlig kväll med god mat, tevligt sällskap, roliga tal och fin euphoria dans. Det var dock super kallt så jag satt och höll hårt i mina värmeljus för att värma mina händer!


Tobbe!