Rom, here we come

2012-03-27 @ 20:55:06 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår fick jag ett väldigt trevligt SMS ifrån min mamma:
"Hej Ia nu är det bokat;) Vi åker till Rom den 4e juni. Glöm inte fixa passet."

Den 4e-7e juni kommer alltså jag, Jens, mamma, pappa, syster, moster och morbror att befinna oss i Rom för att fira att min mammas 50 års dag. Det komer att bli strålande. Rom har länge stått högt upp på listan om önskade resemål. Jag ska redan ikväll börja med göra lite reserch och fila på alla sevärdigheter man ska hinna med. Denna fantastiska stad.

Snörvel

2012-03-24 @ 17:07:28 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det har varit snörvligt här hemma på söder denna veckan. Jag har fått gå och snyta mig ungefär var 20e minut när jar har vait på jobbet, vilket har varit en aning frustrerande och min näsa har typ gått sönder. Men jag är inte bitter för det. Nu skiner solen igen och det gör en glad.

Jag började min dag med att hoppa i min slappekläder, drog på skinnjackan och mössan för att gå och handla en brakfrukost (läs: eller vi borde snarare kalla det brunch). Jag tyckte att jag och Jens förtjänade en mysig start på dagen med nybakade bullar, ett överflöd med pålägg, färsk frukt, kex, brieost, croissanter... you name it. Så drog vi på en film och har mest bara myst på soffan hela dagen. Måste masa mig upp snart för att gå och duscha och fräsha till mig. Jag och Antonia ska ut och äta ikväll, sen får vi se var vi hamnar. Det känns helt rätt.



Vi ses
/M

Kalas

2012-03-14 @ 23:06:25 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kalas, kalas, kalas....

Såhär års är det en himla massa kalas i vår släkt. I helgen betade vi av två st och ikväll var det mormors tur. Så efter jobbet hann jag hemom en snabb runda och åt kvällsmat med min man innan jag drog till Lyngby och han på annat håll. Jag fick säga hej till familjen innan vi gick på kalas. Det var ett kalas i vanlig ordning och vi fick härlig jordgubbstårta och fick en att längta efter sommar och sol. Efter en del tjoande så tigde jag skjuss utav kusin in till stan. Jag och Jens lyckades tima varandra perfekt och har nu bäddat ner oss i sängen och har precis läst igenom offerten ifrån HTH. Ett litet telefonsamtal imorgon, sen är den där bänkskivan äntligen på gång.

Jag längtar efter att få laga mat igen....

Godnatt
/M

Watch Out

2012-03-12 @ 20:36:52 Permalink Kläder&Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()

I vår och sommar så begär min vänsterarm något roligt och färgglatt. Jag är inte mycket för armband eftersom de inte fyller någon direkt funktion. Därför vill jag ha en häftig klocka för att piffa upp det vita med i sommar. Jag är lite mesig när det gäller färg på kläder, så jag känner att klockan får göra jobbet och kommer in och ger den där färgklicken. Härligt va?

Jag hade kunnat tänka mig varenda en i kollaget ovanför. Men det lutar åt den där blåa, söta saken... Eller den mintgröna. Jag känner mig svag för mintgrönt just nu.

/M

The sun is shining

2012-03-12 @ 19:45:50 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Underbara sol!

Så härligt det var att gå till jobbet idag. Jag bjöd hjärtligt in solstrålarna mot mitt ansikte! Det var inte bara soligt och fint - utan man kände hur solen verkligen värmde också. Men det är kankse inte något jag behöver berätta, ni har säkert känt på detta själva.

Idag fick jag skynda mig hem ifrån jobbet eftersom vi hade en kille från HTH som skulle komma och mäta bänkskivan. Nu är vi ett steg närmare igen! Känns härligt!

Reunion

2012-03-11 @ 19:36:42 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förra helgen var jag ju på liten mini återträff med några ifrån Osby klassen. Vi blev totalt 7 utav 19 så det var ingen större skala, men vi blev ändå ett trevligt gäng! Det var Viktor som hade arrangerat det hela och kvällen började med att mötas upp på stationen i Malmö innan vi gick i samlad trupp till en resturang vid namn El Patio. Det blev en trerätters middag, vi delade på några flaskor vin, pratade om hur våra liv såg ut nu och skrattade en massa. Jag insåg då att jag hade glömt bort hur kul jag har med de där människorna!

Efter middagen gick vi några meter bort till big bowl där vi hade bokat bana. Nu är det så att jag är fullkomligt värdelös på bowling, men jag hade kul ändå. När vinnaren hade utsets efter en timmes svingande så gick vi och satte oss i loungen och minglade, drack och dansade. Några av oss drog vidare en stund innan jag och Sara gemensamt tog tåget hem vid halv två.

Jag tyckte det var super kul att träffas igen och hoppas på att vi kommer att fixa fler träffar i framtiden!









Iphone bilder blir inte jätte bra, men de får duga!

Vi ses
/M


Euphoria

2012-03-11 @ 14:27:33 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

God söndag!

Jag är precis hemkommen från en skön prommenad och ska nu fräscha till hemmet lite innan jag slår mig ner på soffan för lite hederligt söndags slapp! Helgen är ju till för att vila upp sig och det är något jag tänkter ta mig tid för.

Min fredag började med att jag försov mig en aning och flög upp ifrån sängen med den där härliga paniken i kroppen. Jag kände hur hjärtat dunkade och hur flamsig jag blev när jag flög upp på det där sättet. Jag kom till jobbet endast(!) en kvart försent och mäkte snabbt att tröjan jag hade tagit på mig hade en fläck på sig. Typiskt. Men jag imponerade ändå på mina kollegor att jag hann dit så snabbt!

Nu hade vi bestämt att vi skulle ta tjej-afterwork med jobbet, därför var vi några som följde med en kollega hem när vi slutade vid 4 för att sedan ha följe till Olearys vid halv 6 där vi mötte upp resten. Det var trevligt med afterwork, det var ett bra initiativ. Tyvärr krockade det med min farfars 80-års dag, därför fick jag dra vidare till Lyngby där mina föräldrar bjöd på mat i farfars ära. Jag och Jens bestämde oss för att övernatta i Lyngby där sedan större delen av lördagen spenderades. Självklart avslutades lördagen med melodifestivalen och en stor påse godis tilsammans med min kära sambo. Jag blev väldigt nöjd med att Loreen tog hem det! Hon var grym, låter var grym och framträdandet var grymt!

Vi ses
/M

Anställ mig, tack

2012-03-01 @ 18:15:11 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det här med CV och att skriva personliga brev är riktigt klurigt. Det är aningen ångest framkallande om man frågar mig. Söker man ett jobb så betyder ju det att man är intresserad och vill ju framställa sig på bästa möjliga sätt. Samtidigt vill man inte och ska man inte ljuga. Allt man har gjort och är värst att framhävas ska formuleras på bästa sätt.

I mitt fall känner jag att jag vill berätta så mycket mer om mig själv än vad det får plats med på en sida. Eftersom jag är ung och har inte jätte mycket erfarenhet så vill jag ju berätta så mycket om möjligt om mig själv och om allt jag har gjort hitintills som utvecklat mig på olika vis. Samtisigt är svårt för mig att skriva om varför jag är bra och varför jag är rätt person för dom. Det tar emot. I vissa fall är jag alldeles för ödmjuk. Det är de där svenska.

Jag sitter och sliter mig lite i håret just nu. Jag måste hitta de där nyckelorden som beskriver mig på ett bra och kortfattat sätt. Jag blir aldrig nöjd.