Spinning around

2012-11-29 @ 11:56:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag älskar att jag har träningsvärk efter min shopping igår! Det kännns som att jag är ensam om detta fenomen. Men nu vet jag att mina axlar och biceps fick jobba på igår och det är ju göttigt. Bra shoppat, Maria!
 
Idag är jag super trött eftersom jag hade fruktansvärt svårt att somna inatt. Jag låg och krigades med kudden och snurrade runt i flera timmar. Till sist fick jag gå och hämta datorn och leta upp en avslappningsövning på youtube. Det fungerade till sist. Men gud vad jobbigt det är när man inte kan somna.

Hela dagen känns nu upp och nervänd nu. Men det är bara att kämpa.
 

Framförhållning

2012-11-28 @ 22:58:40 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Denna veckan har jag göttat mig i julmys. Igår mötte jag upp Johanna på Darins eftersom hon var i stan och frågade om jag ville ta en fika. Självklart ville jag det och sprang upp på stan och unnade mig en chailatte och en morotskaka. Mums! Det var himla trevligt att sitta och snacka lite och titta på folk en stund. 
 
Idag har jag haft en riktigt fixar-dag. Jag har varit uppe på stan och inhandat dem första julklapparna (Mental High-Five för framförhållningen!) och köpt grejer till årets advents-kreation. Jag har hunnit med 6 julklappar idag och känner mig löjligt nöjd över det, med tanke på att jag oftast är ute i sista sekunden annars. Jag gick på stan i ca 3 timmar tills jag helt enkelt inte orkade bära mer. Jag är fortfarande skakig i armarna.
 
Förövrigt har jag haft tvättid, storstädat och slått in lite julklappar. Jens jobbar och kommer inte hem försän på fredag, vilket är lite tråkigt. Jag hade kännt mig mer nöjd ifall jag hade haft någon att dela detta med just nu.
 
 
 

Det fulaste

2012-11-24 @ 17:15:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår var jag i Lyngby hela dagen och jobbade, på kvällen umgicks jag med mina föräldrar framför X-factor med ett glas rött. Det var göttigt.
 
Idag har varit en ganska lugn dag, Jens var iväg och jagade i förmiddags och jag har varit hemma och målat. Jag köpte en liten tavla att test-måla på eftersom jag aldrig har jobbat med färger innan så känner jag mig ganska osäker på det. Det märktes. Jag presenterade min tavla som det fulaste jag någonsinn har åstadkommit för Jens. Han log och sa inget. Jag tolkar det som om han höll med. Men övning ger färdighet! Jag ska gå och köpa nya tavlor på måndag. Jag insåg även att jag bör jobba med mer än en tavla åt gången med tanke på torktiden på färgen. Jag har 5 beställningar av släkt och vänner och än sålänge finns tre olika motiv i mitt huvud. Det är bara att köra!
 
 
 

I väntans tider

2012-11-22 @ 18:07:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej!
 
Dem här senaste två veckorna har verkligen bara sprungit iväg. Jag har lagt mycket tid och energi på en tavla som jag jobbar på. Det brukar vara så när jag väl börjar med något - jag får svårt att släppa tanken av det. Jag har gått runt och tänk på tavlan, haft en bild i telefonen som jag har kunnat titta på för att komma på vad jag kan förbättra osv, funderat och sedan gått tillbaka och korrigerat. Jag jobbar på det i huvudet under största delen av min vakna tid. Just nu väntar jag på att färgen ska torka så att jag kan fortsätta på nästa lager med färg. Jag målar med olefärg och det har jätte lång torktid, det kan ta upp till ett år tills det är helt tort.
 
Annars så spenderade jag större delen av helgen med Antonia. Vi hade mys-kväll här hemma i fredags och lagade mat, tittade på film och sådär. I lördags var vi och tittade på Twilight, därefter gick vi hem till mig för att dela på en flaska vin sedan gick vi ut och dansade en sväng. 
 
I måndags hade jag besök av en gammal klasskompis Johanna, som jag inte träffat på jätte många år. Det var trevligt! I tisdags var även moster Åsa här på besök för att dels inspektera vårt hem och även för att klippa mig. Jag bjöd på fika och delade med mig av vår missär - vi hittade nämligen vattenläcka i köket i veckan! Stor suck. 
 
Rörläggaren var här imorse och kollade läget, tyvärr kunde han inte riktigt sätta fingret på vad som hade läckt så nu avvaktar vi och skulle höras av på måndag. Precis det man vill höra... Nu står vår diskmaskin och blockerar halva dörrhålet och insattsen till vaskskåpet står mitt på golvet. Hurra för vårt hem!
 
Jens är ledig idag och vi haft en väldigt mysig dag, trots vår läcka. Vi unnade oss en frukost med nybakade bullar, oändligt med pålägg, färsk frukt och tända ljus. Vi har hunnit storhandla, fika och tittat på fiskar mm under dagen. För att vara en torsdags så känns det väldigt bra. Jag ska gå och diska undan sedan ska jag börja på maten så att den är färdig när Jens kommer hem ifrån träningen. Ikväll är det taco-kväll!
 
Hoppas allt är bra med er förresten!
 
/M
 
 

Släkt-helg

2012-11-10 @ 14:17:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag sitter just nu och tittar på ett berg av kartonger. Jag vill helst att dem bara ska försvinna. Att det ska säga "PUFF!" så är dem borta. Men tyvärr fungerar det ju inte så. Suck.
 
Det känns bättre i höften idag efter att ha varit helt invalido under gårdagen. Jag anar att det var ischias nerven som kommit i kläm, men tanke på att hela mitt ben domnade av lite då och då under gårdagen. Idag har jag försökt hålla igång lite mer eftersom det ska göra att det läker bättre. Jag var uppe på stan en runda för att köpa farsdag present och jag ville även ha nya blommer till vårt hem. Jag var också på posten och hämtade ut ett paket till, ifrån Zalando. Det var två kuddfodral till soffan och jag har precis trätt på dem på dunkuddarna. Det blev helt okej, färgerna var inte riktigt som jag hade tänkt, men dem funkar!
 
Sådana här helger då det är farsdag mm. brukar min mormor och morfar bjuda på middag på lördagen och min farmor och farfar bjuder på söndagen. Vi är en släkt som följer våra traditioner, så detta gäller även för denna helgen. En hel helg med släkt och god mat.
 










Hur cool är inte denna cigarettändare? Jens är sjukt nöjd med den, nästan lite mallig faktikst.
 

som en 80-åring

2012-11-09 @ 13:11:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår var jag och jobbade i Lyngby vilket gick bra. Som sagt känns det också väldigt mysigt att ha en kväll i veckan med mina föräldrar och dem verkar också uppskatta det. Idag känner jag mig däremot väldigt rastlös och hade gärna tagit en prommenad, men jag har fruktansvärt ont i min höft av någon anledning. Just nu ligger jag i soffan och jämrar mig så fort jag rör på mig. Jag känner mig som en 80 årig gammal tant och jag luktar tigerbalsam.
 
Jag ska försöka dra mig bort till Domus lite senare för att hämta ut ännu ett paket, jag kanske till och med går inåm systemet och köper med mig en flaska vin till kvällen. Hoppas på att jag kan "gå av mig" denna smärtan i höften i alla fall.
 
/M
 

Längtan

2012-11-08 @ 10:19:00 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag längtar efter julen. Jag vill att det ska bli december så att vi kan sätta upp adventsljusstakarna, jul-baka, dricka glögg, öppna advenskallendern och slå in paket. Jag hoppas på att snön kommer ganska tidigt, men att det inte kommer jätte mycket snö. Jag vill mysa, titta på sound of music (en tradition som jag och Jens har) och gå igenom en julpyntad stad.
 
Som sagt, jag längtar efter julen.
 














Onsdag

2012-11-07 @ 15:32:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag gick jag upp när Jens gick till jobbet och det första jag kände mig tvungen till att veta var såklart vem som hade vunnit valet i USA. Till min glädje var det Obama som kammade hem segern.

Jag tänkte ge mig på våra gardiner idag, dem behöver läggas upp typ 15 cm. Jag har brottats en del med gardinstången för att försöka få ner den, men fick tyvärr inse att jag är för kort (alternativt att våra stolar är för låga). Jag vill helst inte riva ner hela fästet och ta sönder väggen, så jag väntar på att min man ska komma hem så att ha kan hjälpa mig.

Fast det första vi ska göra när Jens kommer hem är att hämta ut paket. Jag har fått 3 aviseringar ifrån DHL idag och tvivlar på att jag kan hämta ut allt själv. Kul med paket!
 

Bild: Google

Styrka och näring

2012-11-06 @ 17:24:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

 Jag och Jens bestämde oss för att börja äta kosttillskott för ett tag sedan och la till C-vitamin och Omega-3 i våra vardagsrutiner. Det kändes som en bra idé inför hösten då det bröjar bli kallt och förkyningarna står och väntar på en. Jag har faktikst kännt mig piggare och även hyn har blivit bättre sedan dess.
 
Nu har jag även lagt till "Silica Duo" i min vardag som ska vara bra för sin hy, hår och naglar. Detta var ett testpaket som jag fick hem på posten idag. Jag tänkte att det kunde vara värt ett försök i alla fall, så får vi se om det gör några underverk.
 
 




Paket!

2012-11-06 @ 16:38:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det första paketet av det vi beställde i helgen kom på posten idag och jag sprang genast till Domus och hämtade ut det. Ett stort och otympligt paket som var ganska jobbigt att bära hem och till min fasa så var den dessutom paketerad med en massa frigolit! Jag har sett att vi fortfarande har kvar små frigolitbitar på väggarna och i mattan sedan vi hämtade hem bordet. Det känns som en av dem värsta uppfinningarna någonsin, eftersom det är hemskt att få in i sitt hem då det är elektriskt och fastnat överallt.
 
I vilket fall som helst så var det den lampan som vi beställde och ett kuddfodral i paketet. Jag gillade lampan, den uppfyllde förväntningarna och passar in i rummet. Jag hoppas att Jens också tycker om den. Den kommer i så fall få stå i fönstret fram tills vi har fått hem vår fåtölj. Den kommer att få stå på ett sidobord mellan soffan och fåtöljen därefter.
 
 

Fångst

2012-11-05 @ 16:31:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag lyckades få med mig lite trevliga saker hem i helgen. Nu när vi har fått hem vårt soffbord så kom vi på att vi behöver nya glasunderlägg. Det slog mig att jag hittade ett par hemma hos mina föräldrar för ett tag sedan som dem inte använder - gud så bra tänkte jag, dem tar vi! Jag hittade även en gammal godisskål som inte helle användes som jag gärna fick ta!
 
Det lustiga var att när vi kom hem till Jens mamma så kom hon och gav oss med ett par glasunderlägg hon med. Kristin har likadana och kom ihåg att jag hade tyckt att dem var fina när vi var där sist och tänkte att vi nog skulle behöva det nu när vi har köpt nytt bord. Så hon hade köpt ett set till mig med. Jätte gulligt av henne! Jag blev glad och nu har vi glasunderlägg så att det räcker och blir över!
 

Glasunderlägg med bilder på gamla sjökort




Godisskål som var min farmor och farfars


Super söta glasunderlägg som jag fick av Jens mamma



Familjehelg

2012-11-05 @ 13:03:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och Jens har haft en riktig familjehelg! Vi var som sagt på middag hos mina föräldrar i lördags där dem bjöd på fantastiskt god mat och sen råkande vi hamna framför ett alfapet senare på kvällen. Det var mysigt med en liten spel-kväll och till min glädje så förlorade jag inte heller.
 
Vi sov i Lyngby och åkte därifrån i söndags förmiddag för att åka hem till Jens mamma som fyllde år. Kristin är makalös på att baka kakor och bjöd på ett helt hav av bakverk. Det var till och med så att jag inte klarade av att smaka alla. Det blev för sött till slut, hur gott det än var. 
 
Det var ett trevligt söndags-kalas och åkte ifrån Brösarp vid 6-tiden och då ville Jens även svänga inom hans pappa i Degeberga för att sluta cirkeln. Mats bjöd då på kvällsmat, vi hämtade hem pizza. Det blev ett bra slut på helgen och vi hade hunnit träffa alla föräldrar, plus några syskon och släkt. Vi var hur trötta som helst när vi väl kom hem till vår fina lägenhet igen och somnade ganska tidigt. 
 
Jens jobbar halvdag idag vilket innebar att vi fick sovmorgon tillsammans. Det var uppskattat!
 
Nu: Skriva handlelista!
 
 

On it's way

2012-11-03 @ 13:54:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
Lampa och randig kudde ifrån Ellos | Beiga kuddar med skinndetaljer och marinblå kudde ifrån Zalando | Union Jack kudde och "pistol" ifrån Fyndiq 

Nu har vi komit överrens om vilka kuddar som ska få bo i vår soffa. Jag blev förvånad över hur mycket åsikter Jens faktikst hade om mönstert på kuddarna. Det fick varken vara "tantigt" eller "för pråligt" tyckte han, så jag fick lova att tona ner det en aning. Han la även in ett veto på en union jack kudde. Jag försökte respektera det, fast i slutändan blev det en så kallad "indirekt demokrati" där jag valde ut mina favoriter och han fick välja därefter. Det viktigaste för Jens var att innerkudden var stoppad med dun. Killen älskar dunkuddar. En prydnadspistol och en läslampa som ska stå vid vår fåtölj fick även följa med i beställningen.
 
Idag vaknade jag förövrigt upp till en framdukad frukost i TV-rummet med tända ljus och allt. Det kändes helt okej! Vi tar det lungt just nu och diskuterar om vi ska köpa en fisk (!). Vi är hembjudna på middag i Lyngby ikväll på kalkonmiddag och mamma lovade även att det kommer att serveras hemmagjord glass. Även det känns helt okej!

Som en rysk docka

2012-11-01 @ 16:19:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har jag gett mig på den oerhört viktiga uppgiften att försöka hitta dem perfekta kuddarna till soffan. Jag menar, vad är en soffa utan fina kuddar? Tråkig och värdelös, såklart.
 
När jag skulle titta om måtten stod på innekudden så blev jag full av skratt när jag öppnade blixtlåset. Dem här kuddarna, som är Jens kuddar, var som en rysk docka. Han hade tre kuddfordal runt denna innerkudde, vilket innebar att kudden självklart var mycket mindre än vad jag trodde. Men framför allt så blev jag så förvånad när där både fans en "julkudde" och en randig undertill. Det randiga örngottet visade sig dessutom passa in ganska bra just nu. Dem funkar åtminstonde tills jag hittat dem där "perfekta".
 
Han är rolig, den där Jens.
 


Vi har blivit med soffbord!

2012-11-01 @ 10:11:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tjoho! Vi fick den näst sita biten på plats i vårt varadagsrum igår. Vi var på Mio och hämtade hem vårt soffbord och byggde ihop det under kvällen. Det känns skönt att ha det på plats och slippa ha vårt gamla TV-bänk som soffbord! Vi är väldigt nöjda med vårt bord, även om det faktikst känns lite ovant med ett runt bord just nu. Vi firade detta med att köpa hem thai-mat ifrån vagnen utanför Mio. Deras jordnötssås är så god!
 
Nu har vi en massa kartong, plast och frigolitbitar över hela golvet, igen. Jag ska ta hand om det så fort jag druckit upp min kopp kaffe.