Som ett barn på julafton

2012-10-30 @ 17:14:00 Permalink Kärlek Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just nu känner jag mig som ett litet barn på Julafton, som väntar på att tomten ska komma. Jens fick nämligen några minuter ledigt på jobbet i söndags och hann ringa mig snabbt och säga att han kommer hem ikväll, istället för imorgon. Nu längtar har jätte mycket efter att få höra hans nyckel i dörren och se han kliva in i hallen. Bara tanken får mig att få fjärilar i magen. Jag har köpt hem damsugare till fika ikväll eftersom det är hans favorit. Jag har även städat, bäddat sängen och köpt hem fräscha blommor osv. Jag känner mig lite löjlig för att jag känner såhär, när det bara har gått åtta dagar utan att träffas eller att pratas vid. Men samtidigt känns det så härligt, för man inser hur mycket man faktiskt betyder för varandra - och det är så jäkla fint!

Tant-varning

2012-10-29 @ 22:40:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

På dagens schema stod det jobb med stora bokstäver så jag åkte till Lyngby tidigt i morse. Jag har bara haft Östen som sällskap under dagen och har suttit och tittat ut på regnet medan jag har jobbat. Det var faktiskt lite mysigt.

Mamma bjöd på hemmagjord glass ikväll och så lurade hon mig till att sticka tillsammans med henne. Då skrattade hon gott åt mig. Men det gav en ganska rogivande känsla, att sitta och pilla med någonting under tiden man tittade på TV. Vem vet, när vi får hem vår fåtölj så kommer det kanske snarare bli en sticke-fåtölj än en läs-fåtölj. Fast - troligen inte.

Min mamma, som ni ser är en fantastisk fotograf, var tvungen att föreviga mitt stickande!

Lindex VIP-kväll

2012-10-28 @ 21:02:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det här har varit en väldigt lugn helg, jag har känt mig lite krasslig så jag har mest varit hemma och tagit hand om mig själv. Bäddat ner mig i soffan, rensat kakburken och tittat på film och sådär. Idag mår jag bättre och var därför ute på en lång promenad i det fina vädret. Skönt och friskt. 
 
I torsdags tog jag tåget ner till Hjärup för att hälsa på Antonia. Jag köpte med mig lite fika och med tanke på det dystra vädret så krävdes en extra stark kopp kaffe till det. Vi hade en trevlig eftermiddag med en massa snack och skratt. På kvällen åkte vi in till Lund för att gå på Lindex VIP-kväll som dem hade i samarbete med Sofis mode. Det var ett ganska mysigt event där dem bjöd på cider, snacks och trevliga rabatter. Där var en DJ spelade och Sofies Mode bjöd på mode tips inför hösten. Jag hittade några trevliga tröjor som fick följa med mig hem tillsammans med en ögonskugga och en sofies mode tidning som dem bjöd på .
 
Jag har precis tagit ut en sats knäckebröd ifrån ugnen och gjort en kopp te till mig själv. Jag tänkte krypa ner i under en filt i soffan och avnjuta en film innan det är läggdags. Just nu sakar jag mig kille en hel del... Bara tre dagar kvar, sen kommer min militär hem ifrån skogen igen. Det längtar jag efter!
 

Röda mattan var utrullad

Det bjöds på Briska-cider och snacks


Sofis modes chefsstylist Pamela Bellafesta och moderedaktör Nina Johansson



Dj-båset

Det fanns även ett makeup team på plats



Bilder lånade ifrån Aftonbladet/sofismode

En Puff till Mig och en Tavla till Dig

2012-10-24 @ 22:01:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har precis kommit hem efter en dag i Lyngby. Jag har jobbat och haft katten Östen som assistent under dagen. Han är en väldigt bra pappersförstörare! Jag tycker att det är väldigt bra att jag jobbat för pappa, eftersom det gör att jag dessutom tar mig tiden att hälsa på mina föräldrar. Jag känner att jag gör det för lite annars, men nu har jag varit där en gång i veckan och tagit med mig lite hemmabakat till kvällsfikan. Det har känts mysigt. Man ska inte ta sånt för givet!
 
Min mamma hade tydligen börjat virka en sittpuff nu om kvällarna och den var jätte fin. Hon ville virka en till mig med och det tackade jag gladerligen ja till. Jag måste bara bestämma mig för vilken färg jag vill ha, det lutar åt rött. Så tänkte jag, ifall  hon virkar en puff till mig - så får ju jag måla en tavla till henne!
 
 

Nu ska det målas

2012-10-23 @ 17:51:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag var uppe en runda på stan idag för att jag hade ett paket att hämta ut och passade då på att köpa med mig en tavelduk hem. Jag satt nämligen och tittade på mitt tavelstaffli igårkväll som står helt orörd i ett hörn här hemma. Jag skämdes över att jag inte har målat en enda tavla ännu, när jag fick en sån generös present av Jens i julas. Men eftersom vi har haft det så uppställt och hållt på att renovera så har jag inte känt mig särskilt inspirerad av att plocka fram mina penslar och måleri-väska.... Fram tills nu.

Nu ska jag försöka få fram min konstnärliga sida. Fast jag känner mig lite nervös. Det var flera år sedan jag ritade något och nu kan jag inte ens sudda ifall det blir fel. Det kommer att bli en utmaning, men det välkomnar jag. Jag ritade en slarvig skiss väldigt snabbt och jag tror att det kommer att bli något åt det hållet. En enkel profil med klara linjer i svart och sen ska håret vara helt crazy - som en färgexplosion. Jag vill mest känna av hur det känns att jobba med oljefärgen och hur det är att måla på duk. Spännande! Wish me luck!

 

Tårar i mängder

2012-10-22 @ 22:21:00 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag sitter med lätt rödsprängda ögon och snuvig näsa efter att ha sett sista delen av miniserien "Torka aldrig tårar utan handskar" baserad på Jonas Gardells romantriologi om 1980-talets HIV-epidemi. Jag blev otroligt berörd och hoppas innerligt att det inte är någon som har missat denna serie/bok! Jag grät, jag kände, jag skrattade, jag älskade och jag led. Se den - ifall ni inte har!


Kantlist på plats

2012-10-22 @ 08:28:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godmorgon!
 
Jag har varit uppe med tuppen idag (fast det väl vanlig tid i "normala" människors liv). Jag gick upp innan Jens gick hemifrån sig vid 6-tiden, jag ville vinka av honom innan han begav sig ut i skogen i ett par dagar. Vi skulle dessutom ha hit en snickare ifån HTH direkt på morgon, så jag tyckte att det var lika bra att gå upp i tid. Denna efterlängtade snickare! Vi har väntat jätte länge på att få hit någon. Det har behövts att limma på en bit kantlist på vänsterkanten på bänkskivan, då det missades när vi beställde den. Men nu är det fixat så vi kan stryka det ifån vår lista. Nu har vi bara en sak kvar att reda ut med HTH - den där kompensationen vi var lovade för allt detta strul..... 
 

Ett ont måste

2012-10-21 @ 19:03:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har jag och Jens... Håll i er nu...STORSTÄDAT!
Nu menar jag verkligen storstädat! Det har varit ohyggligt tråkigt men det känns så jäkla bra nu när man sjunker ner i soffan och det är skinande rent överallt och det luktar fräsht. Vi har nog hållt på i typ 7 timmar... Vi har putsat fönster, dammat, torkat rent på in- och utsidan på våra köksskåp, rensat garderoberna, torkat av vårt kakel i både köket och i badrummet, skurat duschen, bytt lampor, moppat golv osv. osv. Mina händer har gått isönder av allt städmedel och jag har ont i ryggen, fast samtidigt känner jag mig ganska nöjd. Detta var väl den sista "renoverings-städningen". Phu!
 
Det har alltså varit en mindre spännande dag idag. Men jag hade en destu trevligdare kväll igår! Jag och Antonia var ute en sväng och tog en glas på Bånken för att umgås och snacka skit. Himla trevligt. Vi satt på bånken i ett par timmar, fram till Yellow Mike byttes ut till DJ:n och det började bli stökigt. Jag var hemma runt halv ett och jag kände mig nöjd ganska över att jag inte var en av dem fulla typerna som köade in på bånken när vi stack hem. En hederlig, lugn och trevlig tjejkväll var precis vad jag behövde.
 
Hoppas att ni har haft en härlig helg! 
Nu ska jag gosa ner mig med min man på soffan, vi ska beställa hem lite pizza och försöka njuta av resten av kvällen. Imorgon åker han ut på öving i nio dagar vilket jag tycker är lite tråkigt. Men jag försöker se det positivt: Det kan samtidigt vara bra för vårt förhållande att vara ifrån varandra lite. 
 
 

Äntligen!

2012-10-19 @ 18:03:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu har vi äntligen kommit överrens om ett soffbord! Det blev ett klassiskt vitt bord med glasskiva vid namn Wellington. Vi var på Mio och beställde det nu i eftermiddag. Hoppas att det blir bra nu!
 
Vi har även beställt en mysig läsfåtölj! Det blev en randig Howardfåtölj till sist, vilket jag känner mig mycket nöjd med. Jag är väldigt förtjust i Howard modellen och dem känns ganska tidlösa. Det var dock 6-8 veckors leveranstid på fåtöljen, så vi får inte den försen lagom till jul. Typiskt. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det är kul att det händer lite i alla fall!
 
             

Vardagslyx

2012-10-16 @ 18:59:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har jag jobbat hemifrån. Jag har suttit med ett excelblad och samlat information till Driftsutvecklings instrument hela dagen. Inte det mest spännande jobbet, men det känns skönt att göra lite nytta. Jag hade tänkt åka till Lyngby för att jobba om det inte vore för det faktum att vi hade tvättid idag. 
 
Men imorgon tänker jag bege mig till Lyngby i alla fall! Jag behöver lite distans ifrån vår lägenhet. Jag var på Jula i söndags, det var det längsta jag varit ifrån lägenheten på en vecka. Det kändes inte okej. Även om jag försöker göra det trevligt för mig själv här hemma med t.ex. att alltid ha fräsha blommor. Det är en vardagslyx som jag har unnat mig under tiden som jag har gått hemma. Det känns oerhört hemtrevligt med blommor i vas. Fint och fräsht. Denna veckan kör jag på rosor!
 


Mörker

2012-10-16 @ 11:32:06 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Höst. Det regnar och börjar bli kallt. Det är mörkt och dystert. Det känns som att de oranga bladen som faller ifrån träden finns till bara för att liva upp stämningen lite. Som en liten färgklick i det mörka. Solen går och gömmer sig, drar sig bortåt. Jag känner mig väldigt påverkad av årstiden. Sitter hemma i soffan, vill bara ha på mig mjuka mysiga plagg, bakar kakor och dricker te som en form av tröst. Men ändå gillar jag det, på något vis. Jag påverkas, ibland åt det negativa men det ger mig även någon form av styrka. Percis som om jag ska övervinna det mörka på något vis, jag ska inte ge vika. Det blir som en spark i röven så fort det blir höst. Så är det ju för många andra också, att hösen är någon from av nystart. Det är lite märklig egentligen. Så fort det börjar bli mörkt där ute så händer något i våra hem. Vi krigar tillsammans, mot mörket.
 
 

Radio Head

2012-10-14 @ 18:01:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi fick ett snabbt besök av Antonia, Johan och Sebbe igårkväll. Dem var inom och drack en kopp kaffe och kikade på vårt vardagsrum. Även om vi själva känner oss nöjda så är det ändå väldigt roligt när andra verkar gilla det man gjort. Det var trevligt att dem kom inom och Antonia blev dessutom sugen på vårt soffbord, vilket hon sedan kom och hämtade idag! En win-win situation, hon fick ett soffbord - och vi slapp köra till tippen. Strålande.
 
Jens var och jagade i förmiddags och när han kom hem körde vi en runda. Vi sprang på en radio som vi tyckte skulle göra sig fin i vår bokhylla. Så vi köpte den! 
 
Min farmor och farfar hade en likande, fast större, i sitt hus när jag var liten. Jag tyckte om att leka med den. Det var roligt att vrida på rattarna och att trycka på alla knappar. Med ett barns fantasi så var det så mycket mer än bara en radio. Vi något tillfälle var det till exempel en EKG maskin. När jag tittar på vår radio nu, så kan jag inte låta bli att tänka på det. 
 


Hej världen!

2012-10-13 @ 16:24:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det här med att sätta upp tavlor är inte så lätt när det ska vara rakt och avståndet ska vara densamma överallt. Men jag tycker att vi gjorde det ganska bra tillsammans, jag och jens (okej, mest Jens). Dem behöver bara justeras till lätt nu, Annars så känner vi oss nöjda och glada! Tjoho! Hej världen!
 




Josef Frank

2012-10-13 @ 13:08:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi fick hem ett litet paket igår, ifrån Svenskt Tenn. Dem har så fantastiskt fina saker! Snabb leverans också vilket blev ett plus i kanten. 
 
Jag har alltid viljat ha en världskarta på en vägg i mitt hem, jag vill bjuda in hela världen till mittt hem. I julas blev jag väldigt inspirerad av en bild som jag såg i PLAZA, dem har satt upp 6 tavlor med olika kartmotiv. Smart, tänkte jag. Jag gillade även motiven. När vi nu bestämde oss för att göra om vardagsrummet så tänkte jag att jag ville minsann också ha dem tavlorna! Efter en tids sökande lyckades ja till sist hitta motivet, målat av Josef Frank - dock bara på ett gäng underlägg. Men varför skulle inte det fungera? Så jag beställde hem underläggen och dem ligger nu här på mitt golv och väntar på att få tryckas ner i en ram och komma upp på väggen. Dagen är räddad.
 
 

pynt

2012-10-11 @ 20:27:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu har våra bokstöd kommit på plats, kaptensklockan och ljusstakarna också. Vi börjar få in en bra känsla i rummet nu. Även om vi fortfarande har en del möbler som ska komma på plats. Soffbord, läsfåtölj och ett sidobord står kvar på listan. Men det kommer, i sinom tid.