This last week

2012-09-30 @ 12:07:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tog en liten öl med syster när vi kom upp


Hamnade i trubbel...


Blev astronaut, rymde ut i rymden...
 
Mor och syster på sjöfartsmuseet


Fantastisk grekisk tallrik!

Kollage gjort av min kära mamma...

 
Förra helgen följde jag och Jens med mina föräldrar upp till Göteborg. Planen var egentligen att åka över till Skagen och vara där hela lördagen, men väderprognosen fick oss på andra tankar då det skulle regna och blåsa. Åka båt i full storm kändes inte som en bra idé. Istället försökte vi vara lite kulturella och var på både Universeum och Sjöfartsmuseet. Så vi såg en massa spännande djur, gjorde en del tester, provsatt en polisbil och tittade på 100-tals båtar. Vi hann med en liten sväng på stan också och åt mängder god mat. Det blev en mysig familjetripp!
 
Nu i veckan har Jens varit på övning så jag har varit ensam hemma. Jag har jobbat ett par dagar hos pappa vilket varit trevligt. Det var skönt att få göra lite nytta. Annars blir det mest soffan här hemma, jag känner mig lite försoffad. Detta har varit fjärde veckan som arbetslös (att jobba hos pappa räknas inte) och jag är rastlös. Tyvärr är utbudet ganska dåligt just nu vilket gör mig lite bekymrad. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet!
 
Jens kom hem igårkväll efter en hel vecka ute i skogen, det är lite galet vad ett par dagar ifrån varandra kan göra. Man blir ju som nykär varje gång. Ganska underbart faktikst.
 
/M

The Story of Day One

2012-09-21 @ 14:45:00 Permalink Kärlek Kommentarer (0) Trackbacks ()

20 september, 2010
 
Det var exakt 7 veckor sedan vi hade vår första date och nästan tre månader sedan vi träffades för första gången. Klockan var runt 5-halv 6 tiden på morgonen och Jens kom in i sovrummet och kröp ner i sängen för att mysa, sådär som han brukar göra innan han ska iväg till jobbet. Det är så fint att få den stunden på morgonen. Det är den bästa starten på dagen som man kan få.
 
Jens hade precis ätit sin frukost och druckit sitt kaffe i lugn och ro och behövde bara snabbt hoppa i sina kläder innan han var redo för att köra till jobbet. Han gick in i sitt sovrum som vid den tiden hade gula väggar och på golvet låg en matta med kinatecken på. Sängen stod längs väggen in till vänster och där låg jag och snoozade innan jag skulle upp och göra mig redo för ännu en dag i skolan. Han kröp ner under täcket tätt intill mig, kramade om mig och gav mig en puss precis som han brukar göra. Därefter drog han bak mitt hår bakom örat med en lätt hand på ett sådär kärleksfullt sätt och tittade på mig med varma ögon. Jag var mer sovande än vaken men låg ändå och njöt av tanken av att han tog hand om mig. Jag log belåtet. Det var så mysigt och jag ville inte att han skulle lämna sängen, någonsin.
 
Jens var tyst och omfamnade mig hårt igen och viskade till mig hur fin jag är. Jag blev varm inombords och svarade honom med en svamlande nyvaken röst. Han blev tyst för en kort stund medan han samlade mod till sig. Man hörde hur han nästan tog sats och andades in ett djupt andetag inför nästa mening. Han var redo. Han viskade med en lätt blygsam och mjuk röst "Får jag chans på dig?". Jag tittade på honom med mina nyvakna ögon, log generat och burrade genast in huvudet i Jens famn. Han såg lite nervös. Jag fnissade till och tänkte på hur fånig han var. Det tog några sekunder innan jag svarade honom, men när jag väl sa ja kramade Jens mig hårt igen. Han var glad och lite lättad kunde jag avläsa ur hans kroppsspråk. Men av rädslan över att jag inte hade tagit hans fråga på allvar blev han ändå tvungen att kontrollera innebörden av detta. Att det innebar att vi nu var officiellt tillsammans. Jag tittade på honom igen med en eftertänksam blick och bara nickade.
 
Jag hade plötsligt fått en pojkvän. Min väckarklocka hade inte ens ringt ännu men jag hade ändå redan hunnit göra ett beslut som kom att blir en  ganska stor förändring i mitt liv. 
 
---
 
Tänk att det har redan gått två år sedan den morgonen. Jag minns morgonen väldigt tydligt och under tiden jag har skrivit har jag hunnit tänka på många andra fina minnen vi har tillsammans. Jag känner mig lyckligt lottad till att ha hittat en så fin kille som jag trivs så fantastiskt bra med. Han är en av mina bästa vänner och är personen som tar upp största delen av min tankekraft. Han är den personen som jag vill dela allt med. Personen som kan få mitt hjärta att göra volter. Han gör mig lycklig och får mig att känna mig trygg. 
 
Vi träffades första gången på en midsommarfest 2010 då jag av en slump bestämde mig för att gå fram och prata med honom, bara för att han var den enda killen som hade Converse på sig, haha. När vi sa hejdå till varandra den kvällen så sa en röst inom mig att detta kunde vara killen för mig. Jag satte nästan i halsen när jag hörde mig själv säga detta, om en kille som jag bara precis hade träffat. Jag som inte ens ville ha något förhållande. Men så blev det i alla fall lustigt nog och jag är oerhört glad över det. Jag hoppas att vår lycka håller i sig i många, många år till.
 


Celebrate good times

2012-09-21 @ 07:34:00 Permalink Kärlek Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och Jens hade två-årsdag igår och jag bestämde mig för att överraska honom med en tre rätters middag. Jag stod i köket i hur många timmar som helst, men gott blev det!

På menyn stod följande:

Förrätt - Räkcocktail med avokadocrème 
Huvudrätt - Baconlindad kycklingfilé med timjanfyllning, serverades med kokt potatis och rödvinssån
Efterrätt - Chokladfondant med limecrème, vaniljglass och hallon




Mums!!!

Detta vinet skålade vi med. Det var ett mycket gott vin - rekommenderas!

Efter middagen slängde vi oss på soffan och hamnade i matkoma framför en film.
Det hela blev en mysig kväll!

Enjoying life, with a cup of coffee

2012-09-19 @ 13:18:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår eftermiddag tog jag tåget ner till Hjärup för att hälsa på Antonia i hennes nya lya. Toni bjöd på fika när jag kom ner, vi satt och traggade i soffan och skrattade på ett sådär tjejigt vis. Senare på kvällen lagade vi lite mat, drack lite vin, traggade ännu mer, drog på lite musik och plötsigt började vi möblerade om hela hennes rum. Vi flyttade möbler hit och dit, analyserade, hängde upp saker på väggarna, städade, la upp gardiner och så vidare. Det blev en effektiv tisdgaskväll med andra ord. Till sist kom tröttheten ikapp och vi stod mest och skrattade åt allt. Klockan blev mycket och vi kröp till sängs, sida vid sida. Det var länge sedan vi hade en sleep over.
 
Eftersom jag skulle på möte på arbetsförmedlingen vid 10 så tog jag tåget hem ganska tidigt för att hinna hemom och byta om osv. Min vita skjorta var full av kaffe fläckar. Jag kom på mig själv att trivas, när jag satt där på Lunds station med en kopp kaffe och en press byrån frukost. Jag kom på att jag tycker om att åka tåg, jag finner det mysigt. Jag satt på en bänk på stationen i en halvtimme och huttrade, smuttade på mitt kaffe medan jag tittade på alla människorna, studerade dem noggrant. Det fick mig att tänka på när jag pluggade och pendlade till Osby. Jag kom på mig själv att sakna den tiden. Så många skratt jag har lagt av på öresundstågen. 
 
När väl kom hem och gick innanför dörren möttes jag av en härlig doft - det luktade kanelbullar! Jag tittade in på köksbordet och där låg flera påsar med nybakade bullar. Jag kunde bara le och tänkte då på hur bra jag har det. Jag har precis bryggt en kopp kaffe och sitter nu och mumsar på en mumsig bulle och bara njuter. Njuter över dem små sakerna i livet.
 

Min frukost stund, på en bänk på Lunds station i väntan på mitt tåg

Härlig stund för mig själv med kaffe, fikabröd och några tidningar i vår mysiga soffa, i vårt mysiga vardagsrum
 
 
 

Det börjar hända saker nu

2012-09-17 @ 12:13:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej Vänner! Hoppas ni har haft en bra helg.
 
Jag och Jens har ägnat hela helgen åt vårt vardagsrum för att försöka få det färdigt. Eftersom Jens var ledig i fredags så körde vi till Malmö för att försöka inhandla det sista och vi kom hem med både en lampa, en ryamatta, en takrosett, ett par korgar till bokhyllan samt gardiner. Vi hittade inte allt vi letade efter men kom en bra bit på vägen.
 
Sen har vi mest röjt undan och städat resten av helgen. Jag tror att vi la halva lördagen på att försöka få upp stuckaturen i taket, vi fick sitta och karva ut ett hål till sladdarna till lampan och det var verkligen inte lätt att försöka få den att sitta rakt uppe i taket. Det tog på vårt tålamod vill jag säga och när den väl var på plats så hade vi små, små bitar av frigolit i hela vardagsrummet... Men bra blev det! Vi är så jäkla nöjda med rummet! Älskar det. Vi ska bara försöka komma överrens om ett soffbord, tavlor ska upp på väggen, sen diskuterar vi fortfarande om vi ska ha en mysig läsfotölj eller ett skrivbord. Men det känns skönt att vi snart är färdiga och får ett slut på denna renoveringen och slipper ha det så uppställt hela tiden. Det tar på krafterna! Fast vi trivs riktigt, riktigt bra med vårt hem nu. 


Så här såg det först ut när vi var på IKEA och köpte soffan och hyllkombinationen - ett berg av kartonger!


När golvet var på plats!


Då var det dags att montera ihop möbler...


Första möbeln på plats


Takrosett och lampa väntar på att komma upp i taket


Möbler på plats och nystädat


TV möbler, bokhyllor och vitrinskåp på plats som väntar på att bli pyntade






Älskar takrosetten och vår nya "gamla", "rostiga" lampa!


 

En shopaholics bekännelser

2012-09-13 @ 16:22:00 Permalink Kläder&Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det negativa med att vara hemma om dagarna är att man har alldeles för mycket tid för att göra onödiga saker t.ex. gå upp på stan, fastna vid datorn eller TV:n. Jag har lätt för att fastna vid min dator när jag har tråkigt och då hamnar jag oftast på Facebook, bloggar och slutligen på online klädaffärer. Det sistnämna har nu blivit en riktig bov i dramat, speciellt eftersom det är säsongsbyte. Jag erkänner att jag har "råkat" klicka hem diverese saker hos olika butiker under dem här två veckorna och idag kom det på posten. Allt på samma gång. Jag hämtade ut 5 paket på posten och jag tyckte redan där att det kändes too much. Det blev nästan lite pinsamt. När jag sen desutom hade problem att bära hem allt, det blev väldigt tungt och otympligt, så var där alltså ytterligare en varningsflagga. Folk tittade på mig när jag gick hem men jag försökte spatsera stolt med rak rygg och med näsan i vädret. Det var tungt och munnen var nog sammanbiten, men jag försökte låssats som om detta var en baggis, en helt vanlig dag för mig, som om jag ägde flera miljoner. Hoppades på att folk inte kunde se igenom mitt skådespel. Sen kom jag hem och satte det på golvet och tittade på min hög av kassar. Insåg vansinnet i detta och konstaterade att jag inte ska handla kläder på väldigt länge! 
 


TADA! Bjuder på den. Halsduken, handskarna och skorna är vinröda!
Nu har jag alltså två nya jackor, en pälsväst, tre par boots, ett par vantar, ett pannband, en halsduk, fyra linnen, en kavaj, två stickade tröjor, en väska, lite smink och Jens fick även en ny skjorta. Phu! Jag försöker övertala mig själv att jag var värd detta och att jag behöver dem här sakerna. Förnuftet och begäret är inte överrens.
 

Morgonstund

2012-09-13 @ 10:06:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag vaknade till när Jens var inom och sa hejdå innan han gick till jobbet imorse. Tittade inte på klockan men det brukar väl vara runt 5 tiden tror jag. Jag tvingade mig själv att somna igen och halvsov fram till halv 7. Gick upp och bryggde lite kaffe (har fått låna en kaffebryggare av mina föräldrar eftersom vår gick sönder) och kokade gröt till mig själv. Njöt av lugnet på morgonen. Gick och kurade ner mig i soffan och tittade på ett avsnitt "The Good Wife" medan jag slevade i mig min gröt och sörplade mitt kaffe. Härliga morgon!

Min förmiddag har fortsatt i samma andra, lugn och stillsam. Jag ska läsa ett kapitel till i min bok innan jag hoppar ur mina myskläder. Det ser ut att vara fint väder så jag ska nog gå ut och gå en runda och hämta ut ett par paket på posten... Jag har insett hur mycket jag faktiskt behövde den här "lediga" tiden. Det har bara gått två veckor och jag börjar bli faktikst bli lite, lite rastlös, men jag uppskattar ändå tiden för mig själv. Det har varit bra för mig.

Tips! Jag har fastnat för denna boken, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, läs den!

Besök över helgen

2012-09-10 @ 13:54:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Casper (Jens 10-åriga lillebror) var hos oss hela helgen. Han kom redan i fredagskväll och då göttade vi till det med att beställa hem pizza och tog det lugnt. Jens och Casper åkte sedan iväg i lördags förmiddag och försökte fiska men det blåste tyvärr för mycket, istället kom dem hem och spelade TV-spel mer eller mindre hela dagen. På kvällen lagade vi god mat och tittade på två olika snövit fimer - "Mirror, mirror" och "Snow White and the Huntsman". Vi gillade båda två.
 
Igår gick vi upp tidigt för att vi skulle på söndags utflykt. Vi packade en stor fikakorg och åkte till Skånes djurpark! Väl där hade turen att mer eller mindre följa "matbilen" runt hela djurparken och fick alltså se alla djuren in action. Annars brukar man missa många av djuren tycker jag t.ex. bävern och grävlingen. Luften var desutom ganska höstigt igår vilket vi gillade. Det ska vara lite ruggit när man är på liknande utflykter. Vi var där större delen av dagen och när vi kände oss nöjda så tog vi en runda unom City Gross (Jens älskar att gå runt i sådana affärer...). Därefter körde vi hem till Jens mamma i Brösarp för att lämna av Casper och hann även med att få i oss lite mat och kvällsfika. Eftersom jag inte är van vid så mycket friskluft så somnade jag som en stock när vi kom hem.

Jag tycker att det blev en väligt mysig helg av det hela, hoppas bara att Casper hade kul!

Min fredagsunderhållning. Jag bläddrade i en tidning och åt kakor under tiden pojkarna spelade TV-spel
 

smsade med mamma, fick en bild på hennes fredags-underhållning också. 


Fick även en bild på Östen (får alltid bilder på honom). Mamma hade virkat en korg till sitt garn, Östen trodde att den var till honom.
 
Östens ögon påminde mig om "Mästerkatten i stövarna" men hans beteende påminde mig om Malin...


Malin har också en tendens att vilja se om hon "får plats" i saker, t.ex. i kartonger likt ovan...


Lördag! Var på bra humör. Hade lockat håret. Tog en bild på både humöret och håret.


Jens lagar världens godaste nudelwook - smakar köpt! Tog en öl till det medan vi tittade på film. Njöt.


Söta björnar, man vill bara krama om dem.


En orm


Söta små bröder


Sälarna fick mat!


Jens köpte sjukt snygga skor!

Nutella cookies

2012-09-07 @ 15:57:00 Permalink Mat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tanken var först att jag skulle göra cupcakes igår, men i sista sekund ändrade jag mig och gjord Nutella cookies istället. Förstår ni var gott? Hittade receptet här, men jag la till lite krossade hasselnötter och spritsade över vit choklad för att piffa till dem lite. Super enka att göra och super goda! 
 


Torsdag

2012-09-06 @ 14:26:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klockan ringde vid 7 imorse, ville försöka komma upp i bra tid idag. Jag gick upp och duschade, tog min tid med allt och njöt av lugnet. När jag var fullt påklädd gjorde jag i ordning en liten lätt frukost och satte mig i soffan och läste lite bloggar medan jag knaprade i mig min mat. Drog sedan på mig min nya power-kavaj (den i nedan kollage) som jacka och ett par boot, tittade mig i speglen och kände mig snygg. Jag var redo för att möta dagen.
 
Var på Lindex VIP-frukost imorse och kollade läget, sådana event är väldigt trevliga. Jag gick dock tomhänt därifrån, förnuftet kom ifatt och bad mig ha koll på ekonomin och jag löd snällt. Har sedan mest strosat runder på stan och kollat läget. Jag försökte hitta lite inspiration till vardagsrummet eftersom vi har kommit till ett litet dö-läge. Innan jag skulle bege mig hemåt så gick jag förbi lilla torg och köpte med mig lite liljor hem, jag älskar liljor (och tulpaner)! Sprang även inom McD för en kopp kaffe. Nu sitter jag här i soffan och smuttar på mitt kaffe, ska snart dra på mig ett förkläde för att jag ska baka lite kakor. Som den husmor jag nu har blivit. Fick med mig lite baksaker med mig hem också... Ni kan kanske ana vad som kommer att hända i mitt kök...
 













En enkel gest

2012-09-04 @ 12:52:00 Permalink Maria Fundrar Kommentarer (0) Trackbacks ()

 - Det är dem små sakerna som gör det.
 

Vår kaffebryggare slutade fungera under söndagen vilket klart var mycket tragiskt för oss. Jag försökte nonchalera problemet och tänka att jag inte behöver något kaffe. "Vill man - kan man" sa jag till mig själv. Det första dygnet klarade jag mig faktikst ganska bra och kände mig ganska optimistisk, fram tills igår kväll. När huvudvärken började komma krypande fick jag erkänna mig själv besegrad. Vem försöker jag lura? Jag både vill ha och behöver mitt kaffe. 

Pappa kom förbi nu i förmiddags för att hämta ett instrument som han glömde i söndags och när jag öppnar dörren så står han där - med två koppar kaffe i handen! Lyckan är obeskrivlig. Jag grabbade snabbt tag i kaffet och drog in ett djupt andetag. Kaffe luktar så gott! Så bjöd jag in min pappa och vi satt vid köksbordet och pratade medan vi drack vårt kaffe. Vi diskuterade lite jobb inför kommande vecka, han har några grejer som han behöver hjälp med. Det känns bra att ha några små saker att göra under tiden jag söker annat. Men bäst av allt var den enkla gesten att köpa med sig kaffe. En så enkel gest, men som förgyllde min dag. Tänk på det där ute - det är  dem små sakerna som gör det.


Fixar söndag

2012-09-02 @ 22:33:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då går helgen mot sitt slut och jag kan bara invänta min första arbetslösa dag. Vi har städat hela förmiddagen innan mina föräldrar kom och hälsade på. Jens och pappa har fixat den sista elen här hemma medan jag och mamma har suttit och pratat om allt möjligt. Nu har vi äntligen satt upp de sista uttagen i köket och pappa kontrollerade att allt var rätt draget i vardagsrummet. Som tack för hjälpen så bjöd vi ut dem på middag ikväll. Det blev buffen på china house och därför mår man som man förtjänar nu. Så fruktansvärt mätt. Tänkte slänga mig i sängen nu och läsa ett kapitel i min bok innan jag somnar gott. 
 

When the leaves are falling

2012-09-01 @ 17:38:00 Permalink Kläder&Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har haft en riktgt seg dag på soffans med Jens nu i eftermiddag. Vi fikade på amerikanska pannkakor, blandade frukter, grädde och kaffe. Jag har sedan mest legat med datorn i knäet medan han har spelet TV-spel. Inte så spännande men samtidigt så skönt. Har suttit och kollat på massa höst kläder och kunde inte låta bli att beställa hem lite blandade godsaker. Det finns så mycket fint ute nu! Jag känner mig svag för det vinröda nu i höst, jag ska bjuda in färgen till min garderob. Sedan fortsätter jag på blusar, kavajer, känger och stora halsband. 
 


| Kavaj - H&M | Blus - H&M | Skor - Nilson Shoes | Armband - Gina Tricot | Klocka - Nelly.com |