Att avrunda med

2013-04-28 @ 21:01:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej vänner!
 
Detta har varit en väldigt lugn helg. I fredags var jag ensam hemma då jag drack några glas rött och började måla på en ny tavla. Det hela var väldigt harmoniskt. Tyvärr blev jag ganska missnöjd med min tavla så jag väljer mellan att kassera den, eller att testa dra på några skvättar guld på den. Jag får se. 
 
Lördagen började med en lyx frukost (nybakade bullar och många valmöjligheter av pålägg) och därefter spenderades dagen på soffan tillsammans med Jens. Ibland har vi sådana dagar. Man är på bra humör, vill göra hur mycket som helst men förmår sig inte till att göra det. 
 
Idag har jag varit i Lyngby och dels hjälpt till i trädgården (ville vara ute i solen!) och jobbat. Det var skönt att vara i Lyngby en stund. Nu har jag precis fixat kvällsfika till mig och Jens. Jag har kokat lite the och tagit upp vars en äppelpaj ifrån frysen som vi tänkte smaska lite på. Jag tycker att det är ett mysigt sätt att avrunda dagen på. En kopp the och något litet att äta till, vare sig det är en bit kaka eller kanske en hand med nötter. 
 

Den ljusa sidan

2013-04-25 @ 21:50:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag ligger inne med världens träningsvärk idag, vilket inte är så förvånande men ack så jobbigt. Bortsett ifrån det så har jag haft en väldigt bra dag. Jag hade ett ärende på stan efter att jag hade slutat och passade därför på att gå igenom toviloparken nu när det var så fint väder. När jag går till och från Gullbergs brukar jag gå över gamla järnvägsbron och tittar alltid in mot tivoliparken när jag går förbi. Idag såg människorna i parken ut att ha det extra skönt vilket gjorde att jag med ville gå därigenom. Jag fick några minuters njutning när jag promenerade där. Människor njöt av solen, några hade picknick, fåglarna levde sitt liv och på vissa platser växte det blommor för fullt. Vår, tänkte jag. Gud så härligt.
 

Man kan mer än vad man tror

2013-04-24 @ 20:46:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag blev stolt över mig själv idag, jag kan mer än vad jag tror.
 
Tova ringde mig ikväll och frågade ifall jag ville ut och springa en runda. Jag skrattade lite hånfullt åt att hon ens kunde föreslå en sådan sak till mig. Jag har ju inte tränat kondition på 3-4 år. Hon frågade ifall jag kunde tänka mig att powerwalka istället medan hon joggade brevid, vilket var en kompromiss jag var villig att gå med på. När jag bytte om stod jag i valet och i kvalet om hur varmt jag skulle klä mig. Jag tittade på min vindjacka och tänkte för mig själv "ifall jag skulle få för mig att springa blir den jackan alldeles för klumpig". Sedan skrattade jag åter igen hånfullt åt mig själv och tog på mig jackan och gick.
 
Vi gick bort till hammarsjön innan Tova började jogga. Vi insåg snabbt att det inte var så lätt att hålla ett gemensamt tempo. Plötsligt hör jag mig själv säga "vad fan..!" och gick obehindrat över till att jogga jag med! Jag sprang! Tova skrattade glatt och ökade takten. 
 
Sträckan slutade på 3,5 km. Vi saktade ner och började gå i raskt tempo vid två tillfällen, men avslutade med full spurt inför dem sista 100m. Det tog oss 27 min vilket ändå är bra när man har haft uppehåll i 3-4 år. Jag toppade det hela med att göra 15x3 armhävningar, 40x3 situps och 40x3 rygglyft. Nu känner jag mig oerhört nöjd med mig själv. Det fanns mer krut i mig än vad jag trodde. Då kan man få känna sig stolt, tycker jag. 
 
Imorgon väntar träningsvärk.
 

Jag försökte att ta en glad och avslappnad bild, men så blev det kankse inte... Jag bjuder på den ändå!
 
 

Som tröst i mörka stunder

2013-04-23 @ 21:07:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är elände här hemma idag. Tanken var att vi skulle köra och storhandla ikväll, men Jens kom hem och var väldigt ynklig eftersom han hade skadat sin fot på jobbet. Dem hade övat närkamp. Jag har lite svårt för att ha medlindande för honom eftersom han har valt det här yrket själv. Fast han har väldigt ont, så lite synd om honom är det. Jag bad honom att komma med önskemål om mat och eventuell kvällsfika så kunde jag gå till maxi och handla det nödvändigaste. Och laga mat. Och servera honom. Och duka av. Och diska. Och ge ryggkli. Och bädda om honom i soffan. Och... Och... Och...
 
Jag köpte med mig en hosentia när jag var och handla. Jag tyckte att jag kunde vara förtjänt av det. Den fyllde fint upp vårt fönster i vardagsrummet vilket gjorde mig väldigt nöjd.
 






Årets första grillning

2013-04-21 @ 22:50:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter en runda i Lyngby åkte jag hem igen för att äta lunch med Jens innan jag sedan tog tåget hem till Antonia och Johan i Hjärup. Vi har haft en mycket trevlig eftermiddag då vi har stökat runder hemma hos dem.
 
Antonia har precis flyttat över sina saker till Västanbo och behövde lite hjälp ifrån "någon som kan", som hon så fint uttryckte sig. Hon säger att hon gärna hade bott i vår lägenhet efter vår renovering och verkar därefter ha ganska stort förtroende för mig. Det är ju kul! Jag tycker att vi fick ihop det väldigt bra med alla möbler, tavlor och annat pynt. Vi toppade det hela med en grillning och åt middag med Johans bror och föräldrar. 
 
Årets första grillning. Det känns bra.
Nu har jag precis kommit hem och ska genast kasta mig i sängen. Godnatt!
 

Lite läsning och fika på tåget behövs alltid.

Grillen var igång!
 

Tuggummi i baken

2013-04-21 @ 12:56:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Känslan som infinner sig när man inser att man har suttit på ett tuggummi. Man reser sig och ser en lång, elastisk tråd följa efter en. Vissa svordomar ligger och lurar på tungspetsen och det blir en kort konfilkt med sig själv över hurvida man ska få bort det. Man vill inte ta i det, men man måste, för att kapa linan mellan sig själv och sätet man satt på. Man försöker lösa situationen så smidigt som möjligt och snabbt avlägsna sig, utan att möta någon annans blick. Det är en pinsam stund och man vet att man har kvar tuggummi på rumpan. När man dessutom inser att man måste gå 2,5 km genom byn innan man kan se hur stor skadan blev, det är som pricken över i.
 
Jag har varit en kort sväng i Lyngby nu på förmiddagen och hann dricka en kopp kaffe i solen tillsammans med mina föräldrar och Östen. Det var trevligt och det gjorde mig glad att se hur grönt och fint det har blivit i Lyngby på bara en vecka!
 


Gick förbi slottsbacken eftersom där är så fint när det börjar bli vår.
 

Köpa slott

2013-04-20 @ 11:41:13 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi lät Bondespelet underhålla mig och Jens igårkväll med en film i bakgrunden. Jens hade rätt, det är ett kul spel och det tar några timmar att spela. Det är med glädje jag kan meddela att jag vann! Jag köpte sottet!
 
Idag har jag inte allt för mycket planerat, vilket känns ganska skönt faktikst. Jag väljer mellan att gå upp en runda på stan, ut och gå en runda eller börja på en ny tavla! En fika på balkongen när solen når dit hade heller inte varit fel (vi har bara eftermiddagssol i ca 2 timmar).
 
Ha en bra dag!
 

Fredagsmys

2013-04-19 @ 20:24:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag är det fredagsmys som gäller. Här är nystädat och Jens har lagat god mat. Jag har öppnat en dunk vin som jag ska jobba på under kvällen och vi tänkte test-spela Bondespelet som vi införskaffade i veckan. Enligt Jens ska det vara sjukt kul så det är med spänning jag inväntar vår första omgång.
 
Jag bjuder på en egopic och utbringar en fredags-skål!
 


    

Fredagsfrulle

2013-04-19 @ 16:18:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag kände mig väldigt pigg och glad imorse. Det vankades fredagsfrulle på Gulbergs vilket jag såg fram emot. Att börja arbetsdagen med en bullfrukost är det optimala.
 
Jag tittade ut genom våra fönster innan jag började fixa till mig imorse. Vädret såg fint ut och att döma av träden som står utanför blåste det inte så mycket. Vad bra, tänkte jag. Jag kände för att göra mig lite fin i håret, dagen till ära. Det krävde att det inte skulle blåsa så mycket, för att frisyren skulle hållla. Jag gjorde några snabba lockar i håret och drog ett svep med hårsprayet över huvudet. Klar för start.
 
Jag hann komma ut till Långebro innan jag märkte av blåsten. Motvind. Hela vägen. När jag väl kom fram efter 15 min promenad i motvind fanns knappt mina lockar länge. "Vad fin du är i håret idag, Maria" möttes jag av i en glad ton när jag kom fram. Efter att jag hade tittat mig själv i spegeln tänkte jag för mig själv "Det är inte snällt att ljuga". Det såg snarare ut som att jag hade gått och lagt mig med blött hår och sedan glömt att kamma mig imorse. Typiskt.
 
Men frukosten, den var god!
 




Färgklick i vardagen

2013-04-18 @ 22:49:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åh, du härliga vår. Vad skönt att temperaturen har stigit denna veckan och att solen har tittat fram. Jag kände mig påverkad av våren i morse när jag stod och tittade in i min garderob. Min blick drogs till lite mer färg, istället för dem där mörka och dunkla färgerna som jag har använt så flitigt under vintern. Jag fastnade för en rosa blus som matchade mina skor och jag drog även till med ett gult halsband, vilket gjorde att hela jag kände mig pigg och glad. Tänk vad solljus och lite färg kan göra.
 
Eftersom jag kände mig på så bra humör idag passade jag på att umgås med Tova en stund nu ikväll. Vi köpte med oss lite gräddbullar ifrån maxi som vi fikade på medan vi satt och pratade en massa. Mycket trevligt! Jag passade även på att mysa lite med deras lille Vince!
.
 




 

Vill ha

2013-04-16 @ 21:02:24 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

VI har pratat om att köpa ett sidobord som vi kan ha mellan soffan och fåtöljen. Så att man ska kunna sitta och ha de bra i fåtöljen med något gott att dricka/äta, utan att behöva resa sig för att sätta det på soffbordet. Mitt i letandet så slog det mig - ett serveringsbord! Det hade passat perfekt i vårt vardagsrum. Ett gammeldags serveringsbord i mässing och med stora hjul. Det hade blivit hur fint som helst tror jag. Problemet är bara att hitta ett. Ser ni något i er förbifart är ni välkomna att höra av er!
 

Sånt som gör en ledsen

2013-04-16 @ 07:47:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag blev tvungen att tvätta en av mina favorit tröjor igår eftersom den hade blivit smutsig. Det var något motvilligt som jag la in den i maskinen då jag var rädd att den inte skulle hålla. Det gjorde den inte heller, nitarna på tröjan trillade av. Visst blir man himla ledsen när sånt händer? Jag följde tvättinstruktionerna och tvättade den ut och in, men ändå lossnade 16 st nitar ifrån tröjan. Det är inte hela världen tänker ni kanske. Men nu var det ju faktikst en av mina favorit tröjor. Suck.
 

Långkok gör susen

2013-04-15 @ 20:53:36 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har en sån där tråkig kväll med tvättid och Jens jobbar, vilket innebär att det är jag som får hålla ställningen här hemma. Att tvätta är ju verkligen inte kul, därför tyckte jag att det passade utmärkt att laga något riktigt gott till kvällsmat. Som en muta till mig själv. Jag bestämde mig för att laga spaghetti och köttfärssås som är min favorirätt. Jag lät köttfärssåsen stå och götta till sig på spisen i ca 1,5 timmar vilket gjorde susen. Gud så gott det blev! Jag slickade nästan rent min tallrik ikväll. Mums!
 

När man lägger av sig vintern

2013-04-14 @ 19:45:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det var till och med så att jag vågade avstå ifrån att ta på mig vinterkappan idag och drog på mig skinjackan med pälsvästen över för första gången i år. Jag har länge tittat skeptiskt på dem som har burit skinjacka dem senaste veckorna. Själv har jag stått och övervägt om jag ska ha mössa och vantar eller inte när jag har gått hemifrån på morgonen. Men idag kändes temperaturen lagom och det luktade till och med vår i när jag kom ut. Härligt!
 
Jag har varit i Lyngby i eftermiddag och jobbat. Jag blev lite avis när jag såg min mamma räffsa löv utomhus när jag satt uppe på kontoret. Det såg väldigt skönt ut att vara ute.
 
När jag kom hem hade Jens en "överraskning" som han själv kallade det. Han hade varit snäll och både städat, handlat och börjat på maten när jag kom hem. Han hade till och med köpt med sig en bunke tulpaner hem. Inte illa det! Det blir en mustig gryta ikväll vilket jag tror kommer att bli väldigt gott.
 
Hoppas att ni har haft en trevlig helg!
 

Fredagsmys

2013-04-12 @ 18:35:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag började lite tidigare idag för att vara med på fredags-frukosten.
 
Två veckor på Gullberg har nu passerat och jag fick lovord ifrån en kollega under dagen. Hon talade om för mig att det är sällsynt att dem får in så duktiga praktikanter som är så trevlig, kan ta för sig och tar egna initiativ. Det gjorde mig glad och gav mitt självförtroende en boost. Min gamla klasskamrat Mirell kom även in till butiken vilket blev en glad överraskning. Han hade odlar skägg vilket gjorde att jag knappt kände igen honom. 
 
Min tanke är att ta det väldigt lugnt ikväll och slänga mig på soffan framför en film. Jag känner inte för att göra så mycket denna helg, utan bara ta det lugnt och kanske måla lite på en ny tavla. Vi får se.