Julen 2013

2013-12-26 @ 23:22:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hoppas att ni har haft en bra jul vänner!

VI spenderade lillejul med att pyssla, klä granen, slå in dem sista julklapparna och provsmaka julmaten. I vanlig ordning började vi julafton med att äta frukost i Tv-rummet samtidigt som vi öppnade familjens julklappar. Det är den bästa stunden på hela julafton tycker jag.

Min farmor och farfar kommer alltid först för att äta lunch, då det serveras lutfisk och lax. Efter det dukar vi upp till långbord innan vi tittar på Kalle Anka och inväntar resten av släkten. I år skulle Malin och Simon vidare upp till Skövde, så dem körde strax efter lunchen. Julafton fortsatte sedan i vanlig ordning med glögg, julbord, utdelning av julklappar, julklappsleken och till sist gröt.

Jens körde till Lyngby så fort han hade slutat igår för att äta en liten julbrunch med mina föräldrar och för att öppna sina paket. Det var så tråkigt att han skulle jobba på julafton! Men det blev en mysig eftermiddag ändå innan vi skiljdes åt igen, då behövde komma hem för att göra mig redo inför kvällen. Tova hade förfest och därefter drog vi vidare till T-baren och dansade hela natten!

Idag har jag och Jens haft soffläge hela dagen och bara ätit julgodis och hämtmat - så himla skönt! Idag finns inga måste, utan allt får vänta tills imorgo.




Vi lackade några av paketen



 



Julfrukost

 
 

Traditionsenlig syster bild




Tjusig dukning





 


 

Det var dags för paketleken och alla satt laddade!






Julbrunch på juldagen


Och Jens fick äntligen öppna sina paket!

I Lyngby

2013-12-23 @ 22:09:15 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och syster har julpysslat


Östen är redo för julmat...

Lillejul

2013-12-23 @ 14:25:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter att Tova och Daniel hade varit här och fikat igår eftermiddag, började jag och Jens packa ihop oss för att köra till Lyngby. Allla paket som låg under vår gran skulle fraktas hem till Lyngby. Eftersom Jens jobbar över julen bytte vi även julklappar innan vi körde. Jag fick en jätte fin portfolio i A3 format och svart skinn med guldiga kanter. Jag ska få välja ut vilka tavlor jag vill trycka upp och i vilken storlek jag vill ha, så kan jag snart känna mig riktigt profesionell! Jätte fint av honom.

Vi blev bjudna på middag i Lyngby och firade lite mini jul eftersom det var den enda kvällen som vi kunde vara samlade. Jag ska snart bege mig till Lyngby igen, så fort Malin och Simon är klara på stan. Vi ska slå in dem sista julklappara, laga mat inför imorgon, spela massor av julmusik och dricka glögg.

Ha en mysig lillejul!

 
 

Vi har fått väldigt mycket komplimanger för vår gran i år! Vi har eftersträvat den där disney granen!
 

Födelsedagsfirande

2013-12-23 @ 11:56:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag hade en jätte trevlig födelsedag och är glad över att så många ville komma och gratulera mig! Det var full rulle hela dagen.
 
Jag hade sagt till mina gäster att det var drop in och höll tummarna för att dem skulle komma utspritt under dagen. Vi har nämligen inte plats med ett stort kalas för 25 personer i vår lägenhet. Trots att ingen hade fått någon tid så lyckades, magiskt nog, majoriteten komma inom loppet på en halvtimme under eftermiddagen. Det blev en utmaning, men finns det hjärterum så finns det stjärterum!
 
Det blev ett lugnare tempo på kvällen tillsammans med familjen. Vi passade på att dricka lite vin, tog någon cognac och hade en riktigt trevlig kväll! Tova och Daniel kom sedan förbi en runda igår eftermiddag för att fika och blev då dem sista som fick smaka på tårtan.
 
Allt som allt är jag super nöjd med min födelsedag och vill tacka för alla häsningar, presenter , blommor och dem som ville komma på kalas! 
 

Uppdukat och färdigt
 



Jag hade gjort en prinsesstårta som jag fick mycket komplimanger för, både för smaken och utseendet.




Passionstryffel


triple chocolate chip cookies with hazelnuts (världens godaste)


Morotsmuffins!
 

Vi fick möblera om lite innan gästera kom och dra på en duk


Suddigt - men ni förstår!


Syster, Somin och Jens under kvällen 

 

Jag fick en jätte fin marmorbricka med snurrfuktion av Jens


Presentbordet


Lite gott och blandat, men mest blommor och kuvert!
 
 

Inför kalas och jul

2013-12-20 @ 23:43:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är som bekant, en hel del att stå i såhär i juletid. Det ska köpas julklappar, julbaka och pyntas här och där, dessutom fyller jag år mitt uppe i allt stök. Det är väldigt trevligt att fylla år, men det är inte optimalt att fylla år i slutet av december.
 
Det har varit fullt upp hela veckan. Jag var hos syster i gbg mån-ons för att julshoppa. Det var mycket trevligt med långa dagar på stan och mysiga kvällar hemma hos Malin. Igår tvättade och städade jag innan min moster kom för att klippa och färga mitt hår. Direkt efter det var jag och hadlade snabbt innan jag gick över till Tova, som har flyttat in på gatan brevid. Vi tog något glas vin, tittade på film och snackade. När jag var hemma vid halv tio började jag att baka inför mitt kalas.
 
Jag fortsatte på mitt bakande i förmiddags och hann klart i tid till att svärmor kom förbi för att gratulera mig. När vi hade fikat och svärmor tackade för sig, följde jag med Jens upp på stan, för att hjälpa honom med sina julklappar. Väl hemma slog jag in alla paket och placerade dem under vår fina gran och började därefter på middagen.
 
När middagen var klar kunde jag äntligen pusta ut lite och sjunka ner i soffan med en glas rött och ta det lugnt. Imorgon blir det nog full rulle hela dagen. Det blir drop-in kalas, så man får komma och gå lite som man känner för. Kommer att bli jätte trevligt!


 
 
 

Jag och Malin fördrev en av kvällarna med att baka julgodis
 

Tovas knasiga katt Vince... Ska en katt ligga och titta på TV på detta viset?
 

Jag hade köpt inflyttningspresent och skrivit ett litet rim till Tova och Daniel, vilket dem blev glada för
 

God middag och ett glas rött för att njuta av lugnet före stormen
 
 
 

Förkylning vs. Julshopping

2013-12-16 @ 12:49:21 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår gled jag runt där hemma i ett rött nattlinne, en mysig kofta och fårtofflor hela dagen. Det får man göra när man är sjuk och jag njöt av det. Jag har dragit på mig en förkylning och låg hemma med feber i fredags. Väldigt tråkigt, men jag är på bättringsväg.

Detta blir en fullspäckad vecka som börjar med lite systermys! Jag trotsar min förkylning en stund och offrar mig för julklapparnas skull. Sedan fyller jag ju år på lördag, så där är en del att fixa inför mitt kalas. Sen får vi se om jag kanske hoppar in och jobbar lite i julrushen också.

Jag och mamma tog en lång runda på stan i lördags och avslutade det hela med en creps med nutella, banan och glass. Det var vi förtjänta av och gott var det!

Gallerlampa

2013-12-13 @ 12:43:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

För en tid sedan skrev jag om en gallerlampa som vi tyckte skulle passa in i vårt kök. Det vi funderade på var ifall vi skulle köpa "arbetslampan" ifrån Design House Stockholm eller ifall vi skulle pyssla ihop ett budgetalternativ själva. Det blev det sistnämnda allternativet. 
 
Vi beställde lampgaller, glödlampa och stickpropp ifrån Clas Ohlson, lampsockel ifrån Lyser.se och köpte kromspray på Biltema. Kalaset landade på ca 550kr, alltså sparade vi runt en tusenlapp. Vi är jätte nöjda med lampan och fick en bättre lösning till vårt hem tack vare att vi gjorde den själva. Den är dels större och ger alltså mer ljus. Sedan hittade vi en stickpropp med strömbrytare. vilket är perfekt till vårt köksfönster, eftersom uttaget sitter i höjd med fönsterkarmen och vi behöver tända den "maunellt". 
 
Vad tycker ni?
 

Sprayad med silverkrom och ser väldigt "verkligt" ut


Lampsockel i 40- eller 50-tals stuk
 

Stickpropp med strömbrytare - genialt!
 
Och den ger såklart väldigt bra ljus!

Paketkalender

2013-12-12 @ 13:55:29 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag låg efter i mitt paketöppnande...

Före:

Efter:

Gran och créps

2013-12-12 @ 08:39:48 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()



Såhär såg mitt fikasällskap ut igår när vi åt creps på lu's café. Vi avslutade en tur på stan på detta viset.

Jag var först på ett kort möte under dagen igår och fixade därefter några julklappar. Jag och Jens kunde inte hålla oss med att ta in granen, så att den fick flytta in igår eftermiddag. Den var mycket större här än vad vi trodde. En liten ommöblering blev därför nödvändig, vilket gör att rummet känns lite konstigt. Men fint blev det!

Hugga gran

2013-12-10 @ 22:39:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och Jens har haft en super mysig dag hos Jens mormor. Vi skulle dit med Jens mamma och hennes sambo för att välja ut vars en gran inför jul. Min första gran som man hugger själv! Det var ganska kul, men man hade lite beslutsångest när man väl stod där ute i skogen. Nu står vår gran och droppar av sig i källaren och jag längtar tills vi får upp den.
 
Vi är alla olika i hur man vill att den där julgranen ska se ut. Jag är stark förespråkare för kungsgranen, eftersom den är så stor och fluffig. Den har mjuka barr, står länge och barrar knappt. När jag väljer ut min gran vill jag att den ska vara så tät och jämn som möjligt och man ska i stort sett vilja krama den! 
 
Hur tänker ni när ni väljer gran?
 
 

Vi letade...


Och letade...


Sen hittade vi den!
 
 


 

Vernissage

2013-12-10 @ 14:53:00 Permalink Teckning, måleri och tavlor Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår hade vi vår tionde och sista lektion på målerikursen. Det är inte klokt vad tiden går fort när man har roligt. Det har varit ett härligt gäng att gå på kurs med och därör kändes det extra trevligt att avsluta det hela med en liten vernissage. Alla har varit super duktiga och jag tycker att det är så kul när man kan imponeras och inspireras av andra. Vi fick bjuda in våra närmaste för att komma och titta på vår utveckling dem här veckorna. Jens, pappa och moster Kerstin kom och stöttade oss. Det var kul att få ställa ut sina tavlor, det får jag göra fler gånger! Kanske till påsk?
  

Det fanns cider och tilltugg




Mamma med sin katt-tavla 


Moster Åsa med sin katt-tavla








Vid min hörna, mamma försöker omdirigera dem



 












 
 

Anna-dagen

2013-12-09 @ 23:09:57 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
 
 
Morgonmys har guld i mun. Eller hur är det nu man säger?
 
Jag har varit ledig idag och började dagen med att äta en mysig frukost, innan Jens kom hem ifrån sitt dubbeldygn. Jag dukade upp en hjärtligt god frukost med ett tänt ljus och ett paket vid sidan om. Tänk om alla frukostar skulle se ut så! Hur underbart skulle inte det vara? I mitt paket låg en fin kökshandduk och några choklad!
 
Annars har dagen bestått av tvätt, storhandling, julbak och sist men inte minst en liten vernissage med min målerikurs. Jag tänkte bjuda på lite bilder därifrån imorgon. So stay tuned!
 
 

Middag, dans och shopping

2013-12-08 @ 16:27:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår bjöd jag över världens bästa Tova på middag. Det serverades lövbiffgryta med färsk pasta, smörstekt sparris och en liten sallad. Jag tror att det hela uppskattades och kändes mysigt med tända ljus och allt. Vi drack vin, pratade, skrattade och hade trevligt. Lite senare under kvällen fick vi feeling och drog upp tempot från mys till fest och beslutade att vi skulle ut och dansa en runda. Tova kallade in lite förstärkning så att en av hennes vänner, Camilla, också gjorde oss sällskap innan vi drog till T-baren. Kul!
 
Eftersom Jens jobbar erbjöd sig Tova att hålla hans sida i sängen varm under natten, vilket var en lysande idé. När vi vaknade idag och hungern började slå till gick vi till café Lu för att äta pannkaka till frukost. Ännu en lysande ide! Det smakade både gott och var ett väldigt mysigt ställe. Därefter tog vi en liten runda på stan innan vi kramades hejdå och jag sjönk ner i soffan med en kopp kaffe. Mycket bra kompisdate!
 


 

Stormen Sven

2013-12-07 @ 07:14:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godmorgon!
 
Jag hoppas att stormen Sven har varit snälla mot er. Personligen har han ställt till det i mitt arbetsschema, vilket har varit lite olyckligt. Jag har faktiskt varit och vänt på stationen precis, i hopp om att det skulle finnas ersättningsbussar på plats till det tåget som jag behövde åka med till Malmö. Men så var inte fallet så att jag fick vända på klacken och bege mig hemåt igen.
 
Det låter kanske lite tråkigt, men man kan antingen bli bitter över att jag gick upp såhär tidigt (kl 05.15) och gick till stationen helt i onödan, eller försöker man att se situationen på ett positivt sätt. Jag kom upp ur sängen i god tid idag, istället för att sova bort min lördag, och fick dessutom en rask mogonprommenad på 2,6 km i (faktikst!) väldigt skönt väder. Jag väljer alternativ nr 2 och ska nu brygga en kopp kaffe, värma en lussebulle och tända alla värmeljusen i vardagsrummet. Jag tänker ha en mysig morgonstund innan dagsljuset börjar titta fram.
 
 

Full fart framåt

2013-12-03 @ 22:15:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har haft en fullspäckad dag och har precis satt mig till ro. Nöjd och belåten. 
 
Jag och Jens började dagen kl 6 imorse då vi slängde på oss våra kläder och traskade bort till tivolibadet. Vi simmade 1000m, utan paus, på 37 minuter. När vi var färdiga vid ca kl 8 ringde Annika ifrån Gullbergs för att fråga ifall jag kunde hoppa in en stund idag. Självklart, svarade jag, men att jag behövde lite mat i magen först. Vi gick hem för att äta frukost och jag packade väskan inför dagens olika aktiviteter. Därefter begav jag mig till Gullbergs, där det var full rulle hela dagen. När jag slutade gick jag direkt vidare för att jobba med marknadsundersökningen till Skånetrafiken och vid halv åtta hade jag jobbat färdigt för idag. Då gick jag hem och började på nästa projekt tillsammans med Jens - nämligen lussebak!
 
Sammanfattningsvis har det varit en härlig dag! Och se så fina våra lussebullar blev!