Mycket för pengarna

2013-02-17 @ 21:19:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min hylla i vårt badrumsskåp kommer att svämma över inom kort. Jag klickade nämligen precis hem några nya produkter som jag vill testa. Jag såg att jag hade fått ett mail ifrån Yves Roscher om ett Alla hjärtans dag-erbjudande där man fick beställa en valfri produkt utan kostnad. Jag passade därför på eftersom min "detox-kräm" nästan är slut och behöver fyllas på.
 
I vilket fall som helst så verkar dem alltid ha bra erbjudande på Yves Rocher och dem har även bra produkter. Nu la jag en beställning på 4 olika produkter och fick bara betala 153 kr, vilket jag tycker är ett väldigt bra pris! Hade jag behövt betalat fullt pris hade det blivit ca 620 kr, vilket är en ganska stor skillnad. Dessutom kommer dem att plantera 3 träd på grund av min beställning! Så genom min beställning hjälpte jag vår planet - det känns ju bra!
 

Signerad A.M.O

2013-02-15 @ 19:28:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi är bjuda på kalas imorgon för att fira min moster och morfar. Jag har därför lagt i stort sett hela dagen på att försöka bli klar med min mosters present. Jag tänkte att hon skulle få en tavla! Dem senaste åren har jag och resten av "barnen" i släkten fått saker som hon har gjort själv i julklapp. Därför tänkte jag att det var min tur att ge henne något som jag har gjort. Det ligger ju mycket mer kärlek i att göra en present själv. 
 
Det blev ett motiv på två katter med en ganska enkel siluett. Min moster gillar katter nämligen. Jag har målat med akryl färg den här gången och det var väldigt stor skillnad mot oljefärgen! Akryl torkar jätte snabbt så man kan blanda färgen lättare genom att lägga fler lager. Nackdelen är att det går åt betydligt mer färg eftersom man inte ska spä ut den. Men hur som helst var det kul att testa på att måla med akryl också.  Nu har jag ont i hela kroppen efter många timmars målande i alla möjliga konstiga ställningar. Jag hoppas att moster blir glad i alla fall!
 




Alla hjärtans dag

2013-02-14 @ 23:09:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glad alla hjärtans dag!
 
Kärlekens dag. Det är väldigt fint att det finns en dag för kärlek, men personligen tycker jag att dagen känns aningen överskattad. Jag har själv använt den här dagen som "ursäkt" många gånger för att göra eller köpa något trevligt till dem man tycker om. Jag tycker att det är fantastiskt kul att göra någon glad och utbudet är ju större än någonsin såhär års . Däremot förväntar jag mig ingenting till mig själv. Jag tycker inte att det behöver hända något speciellt, men man får gärna ta tillfället i akt och ta en stund för sig själv för att bara vara tacksam för den kärleken man har i sitt liv. Det är det viktigaste tycker jag, det behövs inga stora gester.
 
Vi hade inget alls planerat för dagen men jag kände ändå spontant för att röra ihop en tre rätters lunch i förmiddags eftersom Jens äntligen var hemma igen och var allmänt trött och sliten. Jag ville plötsligt skämma bort honom lite och drog fram vår finservis och tände några ljus. Jag gav honom även en bild på när vi pussas som jag hade ritat under tiden han var iväg. Det hela var väldigt enkelt men Jens blev väldigt glad. Men och andra sidan hade det inte behövt vara alla hjärtans dag för att jag skulle göra allt det där.
 
Min farmor ringde mig i eftermiddags och bjöd över oss på Alla hjärtans dag-middag tillsammans med mina föräldrar. Det var väldigt gulligt tyckte jag! Jag köpte en fin presentask och gick bort till Centrum konfektyr och köpte några fina praliner och gav bort som tack för omtanken. 
 
 
 

Detox, dag 9

2013-02-05 @ 23:01:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


 
06.30 Morgondryck: Varmt vatten med citron
07.00 Frukost: Soygurt med banan och valnötter
10.00 Mellanmål: Ett äppel och en passionsfrukt
12.00 Lunch: En stor smoothie med hallon, blåbär, banan, soygurt, soyamjölk, ingefära och kanel
15.00 Mellanmål: Grönt te
17.00 Middag: Zucchinispagetti med tomatsås
22.30 Kvällsmål: Ingefära te
 
 

Detox, dag 8

2013-02-04 @ 22:32:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ännu en detox-dag är förbi och det fortsätter att gå smidigt. Min "rotsaksfärs" som jag lagade till midag ikväll var dock mitt största misslyckande under dem har dagarna. Det var inget att rekommendera!
 
Något jag tänkte på idag var att jag är knappt sugen på något annat än dem grönsaker och den frukt jag äter. Inget godis, inget kaffe, bröd eller kött. Det enda jag saknar just nu är mejeriprodukter, såsom ost! Det hade varit fantastiskt gott med en bit fetaost att komplettera en sallad med eller en enkel creme fraiche sås. Bara ett par dagar kvar...
 
08.00 Morgondryck: varmt vatten med cirton
09.00 Frukost: soygurt och bär
11.00 Mellanmål: Smoothie
13.00 Lunch: Kokt broccoli och harictos verts med ägg, qinoa, rödlök, pinjenötter och pesto
16.00 Mellanmål: Grönt te
18.00 Middag: Rotsaksfärs toppad med persilja och hackade vannötter
21.30: Kvällsmål: Ingefära te 
 


Framkallat

2013-02-04 @ 18:51:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag fick ännu ett trevligt paket på posten idag, nämligen en bunke foto! Jag har sagt till mig själv hur länge som helst att jag ska framkalla foto ifrån våra semesterar osv. men det har inte blivit av förrän nu. Jag tycker att det oerhört hemtrevligt med foto i bokhyllan och att ha fotoalbum som man kan ta fram och titta i. Nu blir det nästa steg att sätta ihop några fina album och köpa nya ramar som jag ha i bokhyllan!
 
Tips! Ifall man går loggar in på den här sidan hos FUJI får man framkalla 100 bilder gratis och betalar bara frakten på 29 kr!
 

Detox, dag 7

2013-02-03 @ 22:08:28 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det går bra nu! Jag har rutinen inne, gillar att dricka te istället för kaffe och maten är så enkel att göra. Idag testade jag på att göra egen pesto, vilket blev väldigt gott till några kokta grönsaker. Det roligaste med det här tycker jag nog är dem nya smakupplevelserna. Imorgon planerar jag att göra hasselnötsbiffar eller rotsaksfärs, spännande!
 
08.00 Morgondryck: Varmt vatten med citrin
09.00 Frukost: Gröt med soyamjölk och bär
11.00 Mellanmål: Smoothie
13.00 Lunch: Kokt palsernacka, morot och broccoli med hemmagjord pesto
16.00 Mellanmål: Ett äppel, grönt te
18.00 Middag: Sallad med gruka, harictos vertes, rödlök, avkoado, pinjenötter, solrosfrö och quionoa
21.30 kvällsmål: Ingefära te
 




Detox, dag 6

2013-02-02 @ 21:56:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
08.00 Morgondryck: Varmt vatten med citron
09.00 Frukost: Fruktsallad med banan, äppel och passionsfrukt
11.00 Mellanmål: Böngroddar
13.00 Lunch: Qinoa med paprika, ärtor, broccoli och lök
16.00 Mellanmål: En mango, Örtte
18.00 Middag: Fransk löksoppa
21.30 Kvällsmål: Nötter och ingefära te

Detox, dag 5

2013-02-01 @ 21:17:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då var jag halvvägs! Jag märkte stor skillnad på min energi när jag var ute och promenerade idag, ifall jag jämför med början av veckan. Det kändes bra och promenaden kändes frisk och uppiggande. Jag funderar på att förlänga min diet ett par dagar till, beroende på hur Jens ställer sig till det hela när han kommer hem. Mina naglar känns hårdare, min hy har blivit lite bättre och jag börjar känna mig ganska pigg och allert. Det kan vara värt att testa ett par dagar till, tänkte jag. Sen börjar jag faktikst bli förtjust i maten, speciellt mina havreplättar som jag gjorde idag!
 
09.00 Morgondryck; Varmt vatten med citron
10.00 Frukost: Gröt med bär och soyamjölk
11.30 Mellanmål: En bit gurka, örtte
13.30 Lunch: Haveplättar (gjorde på malda fiberhavregryn, banan, olja, ägg, kanel och kardemumma - till att rekommendera!) med krossade hallon
16.00 Mellanmål: En halv avokade, örtte
19.00 Middag: Fransk löksoppa
21.00 Kvällsmål:Ingefära te och en liten skål soygourt med hallon 
 




Yves Rocher

2013-02-01 @ 14:47:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag fick som sagt hem mina produkter ifrån Yves Rocher igår. Jag beställde detox kitet som innehåller en 10 dagars detox kur, en skrubb till kroppen och en detox-kräm som ska göra huden fastare. Som premie fick jag även en "exklusiv" ring och ett "hemligt paket". Det hemliga paketet var en ögon-roller och en sminkborttagning för känsliga ögon. Allt för en summa på 259 kr vilket jag tyckte var ett väldigt bra pris för alla dessa produkter! Generöst av yves Rocher. Jag är en nöjd kund!