Detox, dag 4

2013-01-31 @ 21:18:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag fick hem mitt detox kit idag som jag har kompletterat min kost med. Jag kan inte påstå att jag känner någon direkt skillnad ännu, förutom att jag tycker om att känna mig nyttig. Det är kul att stå och pyssla i köket och att försöka komma på saker att äta, då detta skiljer sig så mycket från hur jag brukar äta. Det utmanar min kretiva sida och det gillar jag!
 
Dagens Meny:
08.00 Morgondryck: Varmt vatten med citron
09.00 Frukost: Soygourt med hallon och blåbär
11.00 Mellanmål: Bärsmoothie med kanel och ingefära
13.00 Lunch: Rostade rotfrukter med dijonsenap och honung. En halv avokado
15.00 Mellanmål: En banan
17.30 Middag: Quinotto från igår
21.00 Kvällsmål: Ingefära te och en näve valnötter
 






 

Detox

2013-01-31 @ 13:36:50 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varför detox?
Kroppen har en förmåga att anpassa sig till de omständigheter som råder. Den mat du äter, de tankar du tänker, hur mycket du rör dig, hur mycket du stressar är några av de faktorer som påverkar din hälsa och som i förlängningen gör avtryck i din kropp. Kroppen har en själreglerande funktion och har även naturliga reningsorgan som huden, lungorna, levern, njurarna och tarmarna. Dessa hjälper kroppen från att göra sig av med restprodukter, stagnerat material, gamla celler, toxiner (gifter), tungmetaller mm. Det som kroppen inte använder i sin förbränning måste föras ut ur kroppen. Men vad händer när kroppen inte orkar med att rena sig fullt ut? Jo, kroppen blir självförgiftad vilket ofta leder till en hel del kroppsliga följder
 
Vill du ge din kropp en skön nystart, är detox ett perfekt sätt. Att detoxa kroppen betyder helt enkelt att man gör sig av med kroppens gifter. Det är en metod som är nyttig för alla och för att få bästa effekten behövs 10–14 dagars detox. Metoden går ut på att driva ut så mycket som möjligt av kroppens ohälsosamma gifter genom att öka intaget av vissa livsmedel som hjälper till med avgiftningen.
 
Fördelar med att rena din kropp
Kroppen blir av med toxiner och tungmetaller, förbättrar allmänhälsan totalt, vissa kroppsliga problemsymtom samt sjukdomar kan minska och försvinna, många kroppsfunktioner börjar fungera bättre. Tarmar, lever, bättre cirkulation, bättre hud och hår, klarare ögon mm. Näringsomsättningen förbättras och ökar, upptaget av näringsämnen förbättras, kroppen kan smälta maten bättre och cellomvandlingen kan bli bättre i kroppen.
 
 

Detox, dag 3

2013-01-30 @ 21:01:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har läst att dem första tre dagarna ska vara svårast då man kan känna sig lite trött, ha huvudvärk och vara konstant kissinödig. Det känns skönt att vara förbi dem dagarna och väntar nu med spänning på kroppens nästa reaktion. Det är nu det ska ske mirakel!
 
Dagens Meny:
08.00 Morgondryck: Varmt vatten med citron 
09.00 Frukost: Fruktsallad, Chai-te
11.00 Mellanmål: En morot
13.00 Lunch: Sallad och avdkadokräm från igår och kompletterade med en citrondressing 
15.30 Mellanmål: En näve nötter
18.00 Middag: Quinotto (quinoa och lök kokad i buljong serverad med stekt paprika, ärtor och pinjenötter - Min godaste mat hittills!)
21.00 Kvällsmål: Ingefära te
 




Glossybox

2013-01-30 @ 15:43:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag fick lite paket på posten idag vilket gjorde mig glad. Jag fick bland annat min första glossybox som jag har väntat på. Jag fick nämligen en prenumeration av mamma i julklapp. Himla kul grej! Denna månaden fick jag lite produkter till håret, sminkborttagning, en svart kajal och läppbalsam. Jag ser fram emot att testa allt!
 
Jag är väldigt dålig på att "vidga vyerna" när det kommer till olika skönhetsprodukter. Även om jag tycker att det är kul att testa nya grejer så unnar jag mig sällan det. Jag är rädd att jag ska slänga pengar på onödiga grejer som ändå inte fungerar. Dessutom hamnar jag ofta i en comfort zone när jag väl hittat något jag gillar, för då kör jag enbart på det. Därför önskade jag mig en Glossybox prenumeration, så att jag kan testa olika produker som är utvalda med omsorg. Förhoppningsvis hittar jag dem rätta sakerna för just mig då. (Och så är det kul att få paket!)
 




Detox, dag 2

2013-01-29 @ 20:53:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den andra dagen på min detox är snart förbi och min huvudvärk försvann i eftermiddags och jag har känt mig lite piggare. Jag märkte även att min mage redan har börjat vänja sig vid antalet måltider på en dag eftersom jag var hungrig när det var dags för middag ikväll. Jag måste visserligen vara ärlig och säga att jag inte är stormförtjust i att bara äta grönsaker till middag och godispåsen i skafferiet lockar fortfarande. Men annars går det ganska bra!
 
Dagens meny:
08.00 Morgondryck: Varmt vatten med citron
09.00 Frukost: Gröt gjord på fibergryn med hallon, blåbär och en skvätt soyamjölk
11.00 Mellanmål: Ett äpple och chai-te
13.00 Lunch: Grönsakssoppa
15.30 Mellanmål: En banan
18.00 Middag: Sallad med grönsaker, böner och avokadokräm
20.30 Kvällsmål: En näve valnötter och ingefära te
 




Detox, dag 1

2013-01-28 @ 21:12:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då var första dagen på min detox avklarad! Målet är som sagt 10 dagar då jag utesluter socker, mjölprodukter, koffein, alkohol, halvfabrikat, sötningsmedel, smakämnen, kött, fågel och fisk. Jag bör även äta begränsat av ägg, mjökprodukter, gryn, nötter, frön, baljväxter, olivolja och vinäger.
 
Jag började min dag med att rensa ut kylskåpet och gick sedan till maxi och fyllde min korg med enbart frukt, grönsaker och bär. Det slog mig sedan hur svårt det kommer vara att hitta på goda marätter av all denna mat. Det har uppenbarligen känts ganska annorlunda idag, det är en utmaning i sig att komma ihåg att äta varrannan timme. Jag har även haft lätt huvudvärk under dagen på grund av kaffet och kännt mig lite mattare än vanligt. Sen har jag sprungit på toa som en galning på grund av allt vatten man ska dricka. Men i sin helhet känns det ganska bra. Ser fram emot min frukost imorgon som kommer att bestå av gröt och bär.
 
Dagens meny:
08.00 Morgondryck: varmt vatten och citron
09.00 Frukost: 2 stekta ägg med gurka och isbergssallad
11.00 Mellanmål: En morot
13.00 Lunch: Grönsakssoppa 
16.00 Mellanmål: ½ Avokado
18.00 Middag: Rostade rotfrukter
20.00 Kvällsmål: En näve osaltade jordnötter och en kopp örtte
 


Rensa ut

2013-01-27 @ 14:19:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har bestämt mig för att göra en detox. Det känns som ett bra sätt att börja året på och alltså rensa ut alla gamla gifter i kroppen och att få igång matspjälkning ordentligt.
 
Jens åker iväg med jobbet imorgon och kommer att vara borta i 11 dagar (!) vilket jag tycker är supertisst. Men jag tänker ta tillfället i akt och lägga om kosten dem här dagana. Det blir inget kaffe, socker, kött, fågel, fisk, alkohol, mjölprudukter eller halvfabrkat under den här tiden. Istället ska jag fylla vårt hem med grönsaker, frukt, örtte, nötter, ingefära och annat nyttigt. 
 
Dem jag har nämnt detta till tycker att det låter väldigt tufft, speciellt när det gäller kaffet och köttet. Jag tror med att det kommer att vara lite kämpigt men vad är 10 dagar egentligen? Det är ingen tid alls. Jag tycker snarare att det ska bli kul att se vilka effekter det blir av det. Kommer det att ske mirakel med min kropp? Vill man, kan man som jag brukar säga.
 
Jag har precis beställt hem ett detox-kit som tydligen ska göra underverk på kropp och hud. Jag är aningen skeptisk men det är alltid kul att testa nya produkter! Dem kommande 10 dagarna kommer att bli lite som en detox-dagbok. Bara så att ni vet!
 
                       

Hemmakväll

2013-01-26 @ 20:35:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tvättid, tacos, film, godispåse och glass beskriver vår kväll ganska väl. Myskväll helt enkelt med ett par turer ner i tvättstugan. Inga konstigheter egentligen.
 
Vad gör ni denna lördagkväll?
 

It's Oh, So Quiet

2013-01-25 @ 18:35:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godafton! Jag började min dag med en timmes PW i kylan. Vilken tur att solen sken så vackert, annars hade jag aldrig tagit mig i kragen och gått ut. Jag gick i björket och mötte endast 3 personer på vägen vilket var väldgt skönt kom jag på, att jag hade spåret för mig själv. Jag har märkt att det blir alltid så tyst och ett visst lugn infinner sig när snön täcker marken. Jag tycker att det är mysigt, så där gick jag och filisoferade i min ensamhet, i kylan och i tystnaden. Jag hann lösa många världsproblem i mitt huvud på den tiden.
 
Annars har det varit en ganska lugn vecka. Jag har jobbat i Lyngby, var på ett litet möte med en "kompetensare" i onsdags och igår lunchade jag i flera timmar med Johanna vilket var väldigt trevligt! Jens har varit sjuk och var hemma ifrån jobbet både idag och igår vilket har inneburit att jag har fått passa upp på honom lite. 
 
Nu mår Jens bätte och vi ska gå bort till Filip&Mie och äta semlor och spela spel!
 

Vår-cravings

2013-01-21 @ 20:43:30 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag trotsade min hals och det kalla vädret idag och gick ut på en timmes PW vilket var skönt. Men jag hade tre par byxor, fyra tröjor och en vindjacka på mig vilket gjorde det lite klumpigt. Den packade snön gjorde det halt och besvärligt ute i spåret vilket i sin tur gjorde att jag inte kunde få upp farten ordentligt. Jag var nära att hamna på marken ett par gånger.
 
Jag vill så gärna ha vår nu. Det är samma sak varje år. Efter nyår så hoppas jag på att vädret ska vända och att våren ska vara på intåg. Trots att jag vet att det dröjer. Men jag vill så gärna hänga in vinterjackan och stoppa undan dem stickade tröjorna och plocka fram kläder i lite tunnare material, pastellfärger och skor som blottar fotryggen. Det blir verkligen inte bättre av att glida runt och titta på alla vårkollektioner som kommer nu. Snarare tvärt om!
 
 

Världens bästa

2013-01-21 @ 09:52:33 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det bästa med att åka bort någon dag - är att komma hem igen. Varje gång jag är iväg så väntar det i stort sett alltid en liten överraskning när jag kommer hem. Jag brukar mötas av en väldigt glad kille i dörren och det är oftast nystädat, vilket är väldigt skönt att komma hem till!
 
Igår när jag kom hem så luktade det inte bara nystädat utan även nybakat eftersom han hade fixat söndagsfixa. Han hade gjort super goda semlor och han hade inte bara bakat bullarna själv utan han hade även gjort egen mandelmassa! Det var fantastiskt gott eftersom dem var bakade med kärlek. Jag skulle vilja påstå att jag var världens bästa kille!
 

Min helg

2013-01-20 @ 19:01:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är vi hemma igen efter vår lilla tripp till Göteborg. Det var en lagom trevlig tur, lugn och stillsam. Vi började med att äta en räkmacka när vi kom upp vid lunch igår, vilket satt fint. Vi tog en kort runda på stan innan vi åkte hem till Malin och kikade på den nya lägenheten och tog en kopp kaffe. Dem hade fått det jätte fint hos sig!
 
Vi var ute och åt middag igårkväll på en mysig italiensk resturang med väldigt god pasta. Sedan avrundade vi kvällen med att gå hem till Malin igen, öppna en flaska rött och tittade på Dirty dancing! Hela familjen sov hemma hos Malin för en gångs skull och vi vaknade till en mycket trevlig uppdukad frukost. Hon sköter sig, min syster. Pappa hjälpte Malin med sitt sista flyttlast ifrån gamla lägenheten i förmiddags och därefter tackade vi för oss och begav vi oss hem igen. 

Det var skönt att komma hem igen till en nystädad lägenhet, det luktad nybakat eftersom Jens hade bakat semlor och nu sitter jag och väntar på att maten ska bli färdig. Det blir slottsstek ikväll. Jag har det bra!

 
Mumsig räkmacka!
 

Mycket god pasta med oxfile, kantareller, basilika, vitlök, tomatsås och grädde!


Mamma och pappa


Två trötta systrar


Familje-häng




Mums!


Och lite humor med min sambo!

Steg för steg

2013-01-19 @ 09:09:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Godmorgon! Jag har precis slängt i mig min frukost och sitter nu och väntar på att mina föräldrar ska komma och hämta upp mig innan vi beger oss mot Göteborg. Jag plockade precis ut två böcker ur vår bokhylla som jag tänkte passa på att bläddra igenom på bilfärden upp. Två "steg för steg" böcker om att måla i akryl, som jag fick i födelsedagspresent. Jag tänkte att det kunde vara bra läsning på vägen upp, så får jag se om jag byter fäg till nästa målning och provar på akrylen!
 
Hoppas ni får en bra dag allihop!
 

Mot GBG

2013-01-18 @ 21:29:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har precis packat en liten övernattningsbag tills imorgon. Jag och mina föräldrar kör upp till Göteborg imorgon för att hälsa på Malin. Jag är nyfiken på hur hon och Camilla har fått det sen dem flyttade till den nya lägenheten och jag är speciellt nyfiken på att träffa den nya manen i Malins liv! Det ska bli himla trevligt.
 
Annars tar jag och Jens det väldigt lugnt ikväll. Vi har lagat helstekt kyckling, tagit en glas vin och delat på en Ben&Jerry glas! Jag har även suttit och skissat på en ny målning. Det blir en balettdansös.
 

Jag och syster för något år sedan

I min atelje

2013-01-17 @ 22:01:58 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag började min dag med att gå på ett möte angående "kompetensare" vilket var informativt. Därefter gick jag till Wallgårds för att köpa en ny pensel och några taveldukar så att jag kan fortsätta mål! Jag har lagt på första lagret färg nu i eftermiddag och känner mig relativt nöjd för att vara första gången. Det stämmer inte riktigt överrens med min tanke, men jag hoppas på att kunna rätta till det vid nästa strykning. Det är inte lätt att jobba med oljefärgen men jag hoppas på att jag har använt lagom mycket färg för att det inte ska krakelera! Nu får tavlan torka i någon veckan innan jag fortsätter. Det är nackdelen med att jobba med oljefärg - den långa torktiden!