En bra anledning till att köpa nya skor

2013-06-23 @ 19:37:00 Permalink Kläder&Annat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har varit på jakt efter ett par svarta, släta loafers ett tag nu men har inte hittat några som jag har tyckt om eller passat min plånbok. Jag behöver ett par nya sommar-skor tycker jag, men inte ifall man frågar Jens. Nu hittade jag ett par på Gina tricot för en billig peng och hoppas på att dem passar och är sköna. Eftersom jag beställde dem genom Gina tricot kunde jag även göra en god gärning genom att köpa malariamedicin (intäkterna går till unifef). Bra va? Jag försökte övertala Jens om att det var bra att jag behövde dem här skorna nu, eftersom jag kunde ge tillbaka till samhället i samma veva (förhoppningsvis hamnar pengarna på rätt ställe också). Jens tyckte inte att min logik stämde. Typiskt honom.
 
Det här gynnar även Gina tricot eftersom det gör att kunden tycker att det är kul och mår bra av att handla genom dem då man får chansen att skänka några slantar till behövande barn. I marknadsföringssyfte tror jag att det var ett väldigt bra val av gina tricot att ingå ett sammarbete med unicef.
 

Little angel

2013-06-22 @ 14:46:00 Permalink Marknadsföring - Tankar&Funderingar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag måste tipsa om min vän Gullis som i nästa vecka lanserar sin första kollektion barnkläder under varumärket Little angel! Gullis är en super duktig 22-årig tjej som jag hade äran att plugga tillsammans med i Osby. Nu börjar hon sälja unika unisex T-shirts som är 100% ekologiska som hon själv har designat. Dem går att beställa online eller köpas i hennes butik i Helsingborg. En T-shit kostar 249kr (gratis frakt ifall ni beställer dem) och just nu medföljer en liten historia om den lilla blåa valen! 
 
Little angel tycker att annorlunda är bra och riktar sig till familjer som vill ha något mer än bara en t-shirt. Målet med produkterna är att uppmuntra barns kreativitet. Följ gärna Litte angel på facebook, klicka HÄR.
 
Jag är så stolt över att att ha lärt känna och fått läsa tillsammans med så många unga, duktiga och driftiga människor som jag gjorde i Osby. Jag vet att idag är bland annat Sandra vice VD på Parts of Sweden, Sara är försäljningschef på SOUL Living AB och Julia är marknadsassistent på Toyota. Det tycker jag är häftigt och roligt att det är unga kvinnor som vågar satsa och ta plats!
 
 
 

Midsommar

2013-06-22 @ 14:12:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hoppas att ni hade en trevlig midsommar, vänner!
 
Jag och Jens har hållt våra midsommar planer öppna i hopp om att vi skulle hitta en billig resa som i fjol, då vi åkte till Prag. Nu hade vi tyvärr inte samma tur i år och fick istället övergå till plan B. Vi fick reda på att Jens pappa satt ensam hemma igår, därför tog vi en tur inom Maxi och handlade med oss mat och åkte hem till honom. Vi dukade upp ett gott sill-bord följt av ostbricka, mojitos och glass. Allt som allt hade vi en lugn och trevlig kväll ihop och vi gjorde Mats glad genom att titta inom.
 
 
Vi sköt lite luftgevär i Degeberga. Jens har semester nu och hade absitens efter vapen efter bara en dag. Suck.
 
 

Guldkant på vardagen

2013-06-19 @ 22:36:13 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Livet bjuder på ännu en förtjusande dag. Jag blev medbjuden ut på en stor kundlunch med Gullbergs idag, då vi åt midsommar buffé på Kvarnen. Det var mycket gott och framförallt väldigt trevligt att träffa lite nya människor. Jag har även lärt mig rutinen för öppning/stängning och kommer att stå för öppningen själv inför morgondagen. Super roligt att få det förtroendet!
 
Tova ringde mig precis när jag hade komit hem ikväll och suckade över att hon var uttråkad. Vi bestämde oss ganska snabbt för att mötas upp för att ta ett glas vin på Bishop och ha en trevlig kväll ihop. Mycket bra initiativ av oss. Det satte guldkant på min dag!
 
 

Roligt erbjudande

2013-06-18 @ 22:57:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag fick en rolig förfrågan idag om att stanna kvar på Gullbergs en vecka till, fast som anställd. Jag tackade självklart ja. Min handledare var noga med att poängtera att hade hon haft möjlighet att erjuda mer hade hon mer än gärna gjort det. Det är i alla fall kul att veta att dem trivs lika bra med mig, som jag trivs hos dem. Jag är alltså kvar på Gullbergs en vecka till, sedan får vi se hur det blir efter semesterperioden.
 
Jens lillasyster Wilma fyller år idag, hela 12 år. Vi har därför varit på kalas i Degeberga, blivit bjudna på god mat och tårta. Det var trevligt. Allt som allt en bra dag.
  
Ännu en smygbild på Jens

Sugen på nya äventyr

2013-06-16 @ 16:01:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tänk, för lite mer än ett år sedan stod vi vid Fontana de Trevi och kastade vars ett mynt över våra axlar. Rom var fantastiskt och två veckor senare flög jag och Jens till Prag och hade en super mysig helg. Satt precis och tittade igenom lite bilder och blev så sugen på att åka iväg igen...
 
 

En dag på stan

2013-06-15 @ 19:59:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag mötte upp Johanna på House of Bagels i förmiddags för att äta brunch och catch up. Vi har inte träffats på evigheter. Efter en lång stund på Bagels, med god mat, tog vi en runda på stan. Vi shoppade lite och strosade i solen. Det var varit en så skön dag idag! Vi avrundade vår dag med att sätta oss på nästa uteserviring och tog en kaffe på fenix. Mycket trevligt!
 




 

Fredagsmys

2013-06-14 @ 23:19:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då var ännu en jobbvecka avklarad. Det har varit en väldigt rolig vecka på Gullbergs, bortsett ifrån min förkylning. Nu är det bara en vecka kvar, vilket jag tycker är ganska tråkigt (det verkar även mina kollegor tycka).
 
Jens kom äntligen hem ikväll, en trött Jens som längtade efter en kväll på soffan. Så fick det blir, därför har vi passat på att ha ordentligt med fredgasmys. Vi har lagat god mat, ätit en frisk efterrätt och druckit drinkar. Vi kan sammanfatta det hela soml en väldigt bra fredag.


Fantastiskt god hamburgare tallrik!


Mojito! Min favoritdrink.

Hemmagjord mjukglass!
 

Omhändertagen

2013-06-13 @ 21:16:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vad bortskämd jag är. Bortskämd med fina vänner. Jag och Tova hade bestämt att vi skulle ses ikväll och när hon hörde att jag var ensam hemma, bjöd hon över mig så att jag kunde äta tillsammans med henne och Daniel. Super gott var det och jag fick till och med en matlåda med mig hem. Gulligt! Jag känner mig så omhändertagen och vi hade såklart en trevlig kväll ihop.
 
Jag tog åtminstone med mig vars en delecato chokladboll till kvällsfika. Alla gillar ju chokladbollar, lixom. Det gäller att samla pluspoäng!
 
 

Vitaminbomb gör susen

2013-06-12 @ 20:30:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vänner, jag är på benen igen. Vilket känns fantastiskt. Det är bara en dum snuva som jag krigar lite med. Jag tror att det var min vitaminbomb som jag bjöd min kropp på under gårdagen som gjorde susen!
 
Ändå tar jag det lugnt ikväll så att kroppen hinner vila lite till. Jag är ensam hemma igen då Jens är i Ravlunda hela veckan. Så ikväll dricker jag te och målar!
 
 
 

sommar-förkylning

2013-06-11 @ 22:53:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det känns så fel att ligga hemma och vara sjuk när solen skiner som aldig förr utanför. Att se människorna utanför gå runt i korta, tunna kläder och se glada när jag har varit här hemma, i slappa kläder, skitigt hår och är blek och snuvig. Det känns inte rättvist.

Jag försökte pigga upp mig med en tallrik av sommar till frukost. Färska bär och frukt med massor av vitaminer som jag tänkte kunde hjälpa mig på rätt bana igen.Mina smaklökar dansade dessutom av lycka.

Jag hoppas på att jag vaknar upp och är pigg och kry imorgon.

Prinsessbröllopet

2013-06-10 @ 21:16:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och mamma hade bestämt sedan en tid tillbaka att vi skulle titta på prinsessbröllopet ihop och laga tre rätters. En favorit i repris eftersom vi gjorde detsamma när kronprinsessan gifte sig. Gud vad vackert bröllopen var. Så roligt att titta på alla fina klänningar och ljuvligt att se all kärlek i luften.

Vi började med att dricka mojitos och åt en massa vattenmelon. Menyn stod annars av prinsens laxmacka, lövbiff dé royal och prinsesstårta. Vi lyckades väldigt bra och hade en trevlig dag ihop. Jag tog bussen hem ifrån Everöd och jag kan säga att den promenaden upp till busshållsplatsen var valbehövlig efter all mat. Dessutom var det en fantastiskt härlig kväll!




Grovbröd med hovmästarsås, kallrökt lax och ägg toppad med en körsbärstomat


Lövbiffbryga med tomat- och spenattagiatelle


Prinsesslängd!


Spökbild i busskuren
 

Längs kortegen

2013-06-09 @ 23:00:45 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
Jens fick peka ut där han stod under kortegen på bröllopet igår. Han fastnade faktikst lite på bild!

Mys-dag

2013-06-07 @ 22:32:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och Jens började vår lediga dag tillsammans med att gå bort till Bagels för att äta brunch. Det kändes som ett måste att komma ut idag för att njuta av vårt väder. Det var dessutom så skönt att bara dra på sig en tunn sommarklänning, ett par solglasögon och bara gå och sätta sig på en uteservering. Efter att vi hade ätit tog vi en runda på stan, strosad runder, tittade på diverse saker och gick sedan hem och drack kaffe. 
 
Med tanke på denna värme blev vi båda två riktigt sugna på sushi ikväll. Vi hämtade hem en 20 bitars mix ifrån Sumo Sushi plus en soppa till förrätt. RIktigt gott! Till det blev det även en film, soffmys och ett glas rosé.
 
Nu är det läggdags så att min krigare orkar upp imorgon. Han ska ju upp till Stockholm för att "vakta" brölloppet imorgon, så håll utkik längs kortegen hemma i TV- sofforna!
 


Lediga dagar

2013-06-07 @ 09:28:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu har Jens kommit hem vilket har inneburit att det har blivit en hel del kvalitetstid tillsammans med honom dem senaste dagarna. Vi var på kalas i Lyngby igårkväll eftersom min kära mamma fyllde år! Det bjöds på grillad korv och lite senare inpå ikvällen blandades mojitos. Mums! Mamma och pappa har redan fått en SodaStream som gemensan present, men mamma fick även ett bonuspaket som jag hade slagit in så fint. Det är kul att pyssla med sådant. Mamma blev jätte glad för den blusen hon fick.
 
Jag har fått ledigt idag och Jens likaså. Vi tänker ta dagens som det kommer, vilket känns skönt.
 

Fint paket!


Ännu ett smygfoto av min snygging