En rolig dag

2013-05-31 @ 22:38:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vilken rolig dag det har varit idag! Det har varit öppet hus på Gullbergs. Vi har haft flera super bra erbjudanden och bjudit på grillad korv, kaffe och kaka till kunderna under dagen. Festen fortsätter även imorgon, så är ni sugna på t.ex. IIttala glas/ljuslyktor har vi minst 20% på dem just nu. Vi har även ett kanonerbjudande på ett resväskset med tre väskor för endast 1079 + moms vilka har sålt som smör under dagen. Passa på, alla är hjärtligt välkomna.
 
Min moster kom inom Gullbergs innan jag slutade och handlade lite innan vi körde hem till mig. Min snälla moster hade lovat att klippa och färga mitt hår. Det var välbehövligt och känns gudomligt skönt såhär efteråt. Att jag alltid glömmer den känslan - av lent och fräscht nyfixat hår! Jag testade på att lägga i en mörkblond färg men det syns inte någon direkt kulörskillnad, men jag har fått upp mer glans i håret vilket är trevligt. Jag bjöd moster på middag och fika som tack för mödan!
 
Färgen vi använde - resultatet blev långt ifrån detta
 

Egen tid

2013-05-28 @ 15:05:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag tycker att det är väldigt tråkigt när Jens är iväg en längre tid. Det blir en helt annan känsla i lägenheten när jag vet att jag ska vara själv hemma. Det känns tomt. Ljudlöst. Fast samtidigt har jag kommit på mig själv att passa på att göra en massa saker då Jens inte är hemma. Jag vet inte ifall det beror på att jag försöker fördriva tiden, eller om det bara passar sig bättre när jag inte blir "störd".
 
När jag gick hem igår började jag tänka på den ena och den andra saken som jag ville göra under veckan. Sådana saker som jag så sällan gör annars. Jag ville mysa ner mig i fåtöljen med en bok, måla på en ny tavla, laga god mat ink. efterrätt, titta på en film osv. Jag kände mig inspirerad. För att det blir faktikst inte samma sak när Jens är hemma. Jag kommer inte till ro på samma sätt då jag vill måla eller läsa en bok ifall han låt säga spelar TV-spel. Då brukar jag vilja mysa ner mig brevid honom. Det kan vara som så att jag bara har vant mig vid att vänta med sådant tills jag är ensam. Men det slog mig idag, att jag brukar vänta tills jag har en kväll för mig själv. Då jag målar, läser eller något liknande. Det är bra egentligen. Det är bra att jag utnytjar min egentid. Det är mycket hälsosamt för själen.
 

Effektfullt rum

2013-05-27 @ 21:20:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Världens bästa Tova kom hem till mig ikväll efter jobbet. Jag passade på att bjuda henne på en bit mat medan vi pratade av oss lite. Det gjorde mig glad att hon kom inom. Mysigt och trevligt precis som vanligt!
 
Tova berömde vårt vardagsrum. Det är så kul att höra att andra trivs hemma hos en. Hon berättade att hon tycker att det är väldigt mysigt att komma hem till oss, hemtrevligt. Vårt vardagsrum var som en säker plats där man känner sig trygg och kan öppna upp sig. Nästan som om man vore hos en psykolog, som hon förklarade. Vi har uppenbarligen lyckats inreda ett väldigt effektfullt vardagsrum. Antonia brukar också skina upp en aning när hon är här. Då Antonia var här  förra veckan ställde hon sig i rummet, andandes in ett djupt andetag och sa med en kärleksfull röst att här trivs hon. Det är väldigt roligt tycker jag. Att mina vänner trivs!












 

Morsdag helg

2013-05-26 @ 20:51:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

 
Jag lyckades smyg fota Jens när vi var på kalas i Aggarp idag, hos Jens mormor. Det var lite busigt av mig. Han är annars väldigt svårt att fånga på bild. Vilket jag tycker är synd!
 
Detta har varit en riktig kalas helg. Vi var hos min mormor i lördags för att fira morsdag. Det bjöds på tårta och hela köret. Idag var det Jens mormors tur att bjuda över släkten där det bjöds på en massa mat, bullar och chokladkaka. Vi kom hem för någon timme sedan och har nu sjunkit ner i soffan med en kopp te för att få lite tid tillsammans innan det är läggdags. Jens ska ut på övning igen och kommer att vara borta ytterligare en vecka. Tråkigt men sant!

TGIF

2013-05-24 @ 20:40:42 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gud va skönt att det är fredag! Jag trivs väldigt bra på Gullbergs, men det är ändå skönt att hålla helg. Min höft behöver vila. Det kommer att bli en ganska lugn helg för min del. Både jag och Jens är hemma ikväll och vi har lagat lite mat, tittat på Rederiet och druckit lite vin. Jag är super trött så det kommer att bli en tidig kväll. 


Jens lyxade till det med att servera maten på tallriken. Jag fick ett potatismos-hjärta, gulligt!


Laxburgare med gurkdressing, potatismos, smörstekt färsk sparris, roccula, tomater och gurka.
 
 
 

The perfekt gift

2013-05-23 @ 22:49:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Antonia var i krokarna idag och bestämde sig för att titta inom. Det tyckte jag var himla trevligt! Vi satt ute på balkongen och pratade medan vi göttade oss i kvällssolen. Jag har redan berättat att jag vill måla en tavla till henne i födelsedagspresent. När ämnet dök upp idag blev Antonia så nyfiken och sken upp som en sol. Det kändes roligt tyckte jag och jag är själv lite nervös över det hela. Jag har redan ett motiv i mitt huvud. Jag hoppas på att det blir så som jag har tänkt och att det faller damen i smaken!
 

Jag och Antonia när jag hälsade på henne i Schweiz

När regnet drar in

2013-05-21 @ 20:50:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag åt stor tallrik pasta carbonara till kvällsmat. Så himla gott det är. Ganska onyttigt, men vem bryr sig. Jag har därefter börjat skissa på en ny tavla, i väntan på att min kära kille ska komma hem efter att ha varit iväg i ytterligare två dagar. Men mest har jag suttit och jämrat mig här i soffan. Min höft gör så ont idag igen efter en lång dag på Gullbergs. Jag stannade kvar en timme extra idag eftersom jag ville vänta ut regnet. Dem skrattade gott åt mig när jag förklarade att jag inte ville bli blöt, men jag var välkommen att stanna.
 

Rosa kan vara sött

2013-05-19 @ 22:04:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag har varit något av en "fixar dag". Vårt hem behövdes städas, det stod massor av disk på vasken (jag saknar vår diskmaskin!) och här var diverse prylar överallt. Det var bara att bita i det sura äpplet och ta tag i det. Vi var och storhandlade på Willys och körde även inom NetOnNet, Elgiganten, Rusta osv. för att kika på lite grejer till vårt hem. Det blev inga större köp mer än ett nytt glasögonfodral till mig. Jag fyndade det på Rusta! Super sött tyckte jag!
 
Ingen jätte spännande dag, men det är så skönt när allt är gjort. Imorgon kommer här hit en gubbe för att titta på läckan i köket. Det innebär förhoppningsvis att vi kan koppla in diskmaskinen imorgon. Jag längtar efter den.





Underbara varma lördag!

2013-05-19 @ 09:24:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vilken härlig lördag dev blev! Dagen började med att jag drog på mig en sommarklänning och tittade nöjt in i spegeln. Bara ben, Premiär! Jag struntade i hur blek jag såg ut, det kändes så underbart att få möta sommarvärmen.
 
Jag och Jens bestämde oss för att gå upp på stan tillsammans, där större delen av dagen spenderades. Jens ville nämligen uppdatera sin garderob inför sommaren och jag ställde gärna upp som smakråd. Vi fick med oss väldigt många kassar med oss hem.
 
Tova ringde stylingaktuen (dvs mig) igår eftermiddag och frågade lite snällt ifall jag hade tid att komma inom och hjälpa henne innan dem skulle iväg. Som den snälla varelse som jag är, ställde jag självklart upp för min vän i nöd. Så hann vi umgås lite också!
 
Efter att jag hade varit hos Tova i någon timme gick jag och Jens till Sumo Sushi och beställde en mix på 20 bitar. Efter en sån varm och svettig dag kändes det som en perfekt middag. Gud så gott! Vi åt middag på balkongen och tog ett glas rosé innan vi avrundade kvällen med en film. Jag kände mig sådär kär och glad hela dagen. Så himla härligt!
 


Färgning av hår och födelsedagsfirande

2013-05-16 @ 23:43:48 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag var uppe en runda på stan igår för att inhanda födelsedagspresenter till min käre far. Jag väntade ut tiden tills Tova slutade så att vi kunde ha sällskap hem. Jag blev uppbjuden på middag i utbyte mot att jag färgade hennes hår. En mycket bra deal tyckte jag och tackade ja. Maten blev god och färgningen blev lyckad! Jag passade även på att busa och mysa lite mer henens katter!
 
Idag fyller min pappa 54 hela år och har därför varit på kalas nu ikväll. Han blev mycket nöjd med sina presenter. Han fick den nya sodastreamen och en fin skjorta. Det bjöds på god prinsesstråta och lite mys med Östen. En väldigt bra kombination.
 

Lille Vince!


Mimsan!





Östen
 

Misär

2013-05-13 @ 17:52:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag är en betydligt sämre dag. Av någon anledning har jag fruktansvärt ont i min höft. Det började i fredags och har bara blivit värre sedan dess. Typ ischias eftersom det gör ont från ländryggen och ner i ena benet. Nu har jag precis bäddat ner mig i soffan efter en ganska aktiv dag och tänker inte röra mig här ifrån på hela kvällen. Jag får egentligen lite ångest eftersom här varken är någon mat hemma och på vasken väntar ett stort disk-berg. Men det får helt enkelt vänta.
 
Till råga på allt så har vi en läcka i köket igen. (därav all disk, eftersom vi har fått dra ut diskmaskinen)  Ja jag säger då det. Vilken misär. Jag blir dessutom så himla ynklig när jag får ont någonstans. Det är inte min starka sida det där. 
 
Hoppas att er dag har varit betydligt bättre!
 
 

Soffläge

2013-05-12 @ 22:52:25 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tova kom inom en runda igårkväll. Vi började kvällens äventyr med ett glas på vår balkong och pratade lite strunt under någon timme innan vi begav oss vidare. Vi tog bussen ut till vä där Sara hade dukat upp för fest. Det blev en mycket rolig kväll tillsammans med dem andra kompetensarna. Jag och Tova tackade för oss runt tolv då vi svängde förbi Subway på vägen hem. En Subway mitt i natten... det var länge sedan. Och gott.
 
Kvällens äventyr har resulterat soffläge denna söndag. Jag och Jens har fortsatt att titta på rederiet, ätit upp vår godisskål och myst. 

Kompetensfest 2.0

2013-05-11 @ 14:33:06 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag var uppe på stan tidigare idag och lunchade med Tova. Vi pratade ihop oss inför kvällen då det vankas kompetensfest 2.0! Tova kommer inom lite senare för en fördrink innan vi beger oss vidare till vår återträff. Hoppas på en rolig kväll!
 

Tova och jag inför förra kompetensfesten.

Marathon

2013-05-11 @ 12:21:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är min kära man hemma igen och vi har till mestadels varit hemma och myst i soffan. Vi har börjat kolla på Rederiet, den gamla godingen. Man kan säga att vi har haft Rederiet-marathon dem senaste två dagarna med en stor godispåse och annat gott. Lite jäsigt - men mycket mysigt!
 


Dance for me

2013-05-08 @ 15:58:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag börjar känna mig klar med min tavla. Det är mest lite detaljarbete kvar, signering och eventuellt någon nyansutjämning. Jag har själv inget direkt plats för den, så är det någon som känner för att ha en färgsprakande balettdansös hängandes på väggen så är det bara till att höra av sig.