Öppenspis

2013-11-30 @ 10:25:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

När jag och Jens började prata om att renovera vardagsrummet för något år sedan, blev jag sugen på en sån där fusk-öppenspis. Det hade varit så mysigt och hade passat in i vår lägenhet i äldre stuk med stukaturer och låga taklister. Jens missförstod mig tydligen när jag föreslog detta och trodde att jag ville bygga en egen kakelugn (!?) - därför la vi ner den ideen. Ett halvår senare, när vardagsrummet var färdigt, kom Jens med en bild på precis en sådan öppenspis som jag hade menat och sa att vi borde ha köpt en sådan till vardagsrummet. Med en uppgiven ton sa jag till honom att vi redan hade pratat om det, och att han hade ratat den ideen. Det var i den stunden som vi förstod att vi hade missförstått varandra och har sörjt det sedan dess.
 
Men, nu hittade jag en söt liten "dekorationsbrasa" till ett bra pris och funderar på att kompensera med den. Det är ju inte riktigt samma sak, men den är fin och är ju ganska liten, så det borde inte vara några större problem att hitta en bra plats till den. Men jag får kanske suga lite på den karamellen, så att jag inte går och spontanköper ett element för att det är fint att titta på, men som inte ens får plats här hemma. 
 
Vad tror ni? Är den inte fin?
 
 
 
 

vinterjackor och vardagsmys

2013-11-29 @ 08:38:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

width=
En lätt frusen tjej, med röd näsa, en helt vanlig dag på jobbet.
 
Det är snart december och det har blivit kallt. Åter igen slår det mig nu, när kylan redan är här, att en kappa är ganska klent inför vintern. Det här med lager på lager är ganska tröttsamt i längden. Jag borde verkligen införskaffa mig en ordentlig parkas. Men det har jag sagt dem senaste 4-5 åren och ännu äger jag ingen. Det är magiskt hur man kan dra ut på en sådan sak så länge.
 
Jag jobbar för fullt just nu och det är mycket sena kvällar och när jag är ledig försöker få tid till att umgås med min kära sambo. Vi jobbar så oregelbundet nu, så när vi väl är lediga ihop är det extra mysigt, eftersom vi behöver planera in det mer varsamt i vår vardag. För att ta ett exempel så var Jens ledig i tisdags och jag började efter lunch. Då passade vi på att börja dagen med att gå bort till badhuset och simma en timme, därefter gick vi hem och åt en stor frukost i godan ro, innan jens mamma och lillebror kom på besök. Super mysig tisdags förmiddag!
 
Jag drar förra helgens bravader också när jag ändå är igång! Jag var ledig i fredags och unnade mig en sovmorgon, vid lunch hade jag bokat in en timmes ansiktsbehandling på Helaling Beauty (så skönt!). Efter det gick jag hem och fixade till mig inför kvällen, som skulle spenderas med kollegorna ifrån Gullbergs. Det hela började på Gullbergs med några glas mousserande vin och snacks, innan vi tog en taxi till Kippers Källare för att äta. Jag åt en toast skagen till förrätt och Dovdjort till huvudrätt, vilket var super gott. Efter en lång och trevlig middag gick vi vidare till Bånken där det blev ytterligare ett par glas mousserande vin, vilket tog ut sin rätt under lördagen... 
 
I söndagskväll var blev jag och Jens hembjudna på middag och spelkväll hos Tobbe och Erica. Det var ett trevligt intiativ och jag fick en husesyn i deras nyinköpta hus och träffa deras lilla bebis Tyra på 3 månader (som såklart var super söt och snäll). Det var en bra avslutning på veckan. Tråkigt att jag inte vann i vårt spel bara...
 

Fredagsburgare

2013-11-16 @ 10:40:00 Permalink Mat Kommentarer (1) Trackbacks ()




Vi gillar som sagt att testa ny mat, jag och Jens. Men något som är ganska återkommande i vårt hushåll är burgaren. Vissa kör tacos till fredagsmyset, vi kör oftast den hemmagjorda burgaren. Det är så himla gott och löjligt lättlagat = vinnande kombination. 
 
Igår slängde jag ihop en baconburgare (blande nötfärsen med skivad bacon) med ugnsbakad potatis och sallad med fetaost. För att spexa till det hela rullade jag ihop en tidning till vår "pommes" och drog fram två såskoppar. Väldigt enkla knep för att göra det lite festligare!
 
Heja hamburgaren!

Bildregn

2013-11-12 @ 10:46:31 Permalink Teckning, måleri och tavlor Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag låter det regna lite bilder ifrån vår målerikurs, vilka jag lånar ifrån vår lärares facebook. Vi är en liten grupp på 8 personer som alla är nybörjare på att måla. Förhoppningsvis ser ni hur mysigt och roligt vi har det på måndagskvällarna. 
 

Här gjorde vi nyans-cirklar som hjälp redskap till den kommande målningen!
 
















 

Mostee Åsa med färg-cirkeln i högsta hugg!


Mamma i full gång!




Målarskjortan var på!
 



Fick börja på eget projekt!


...och mamma målade såklart katter!
 

Planen för ikväll

2013-11-11 @ 17:33:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då fortsätter målerikursen ikväll. Jag ska försöka sätta punkt på vår senaste övning, då vi bara har fått använda en kulör i olika valörer. Vårt motiv har varit en bukett i ett höganäskrus och jag har lite detaljer och skuggning kvar att göra. Jag är inte van vid att jobba under klocka, men även det är en bra övning för mig. En tavla måste inte vara perfekt. Speicellt inte som nybörjare!
 


 

Till middag

2013-11-09 @ 20:42:50 Permalink Mat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag älskar verkligen att både jag och Jens tycker att det är roligt med mat. Vi anstränger oss varje vecka att hitta nya spännande maträtter att testa när vi gör matlistan. Maträtter med det lilla extra och lagar så mycket som möjligt från grunden. På mina tidigare arbetsplatser har jag fått väldigt mycket reaktioner och uppmuntran för mina matlådor. Speciellt på Gullbergs finns det ofta ett intresse av att höra vad jag har med mig. Kul, tycker jag! Mat är en fantastisk del av livet! 

Det är guld värt att komma hem en lördag då båda två har varit iväg på vars ett håll och laga en riktigt god middag. Att tända levande ljus i hela vardgsrummet och avnjuta middagen framför en film innan man myser ner sig på soffan. Jag älskar det.

Ikväll lagade vi rostbiff, ugnsbakad potatis och champinjoner, smörstekt sparris och whiskeysås. Himmelskt gott, mina vänner! Jag rekommenderar det!



Lyx vs. budget

2013-11-06 @ 10:35:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi pratar om lampor här hemma just nu. Det faller sig ganska naturligt att man börjar bli mer uppmärksam på det "problemet" nu när det blir allt mörkare ute. Vi har kommit fram till att vi nog behöver en ljuskälla till i vårt kök. Fyra tappra spottar har hand om det rummet just nu. Vi funderar på en fönsterlampa. Har man hängandes förnsterlampor nu för tiden? Jag tycker att det är väldigt sällan som man ser det. Men det är den bästa lösningen för oss och vi har snöat in på ett enkelt lampgaller, som nu finns i diverse prisklasser. Den är lite cool precis som vårt kök. Då är frågan ifall man villl lägga en tusenlapp för den ifrån Design House of Stockholm... eller ifall man vill pyssla ihop en själv ifrån Clas Ohlson med lite kromspray för drygt 300 spänn. 
 
Lyx vs. budget - Det är sånt som jag funderar på en ledig onsdag som denna.
 
 

En kulör, flera valörer

2013-11-04 @ 11:37:00 Permalink Teckning, måleri och tavlor Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag är det måndag och då går jag på min grundkurs i måleri! Sist jobbade vi med att måla en tavla i endast en kulör, men i olika valörer. Detta för att lära oss blanda och för at kunna se och omvandla andra kulörer till rätt valör. Jag fortsatte att öva på det där hemma igår... Såhär blev det! En liten blå ballerina med röd kjol. Kul grej!
 


Lördag

2013-11-02 @ 16:00:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trots det tråkiga vädret idag känner jag mig väldigt glad och harmonisk. Älskar den känslan av harmoni i kroppen.
 
Jag började oväntat nog med att dra på mig löparskorna imorse och begav mig ut på en skön 5km runda. Jag toppade det med lite stryka hemma på vardagsrumsgolvet. Tobbe kom hit och installerade en ny badrumsfläkt (hurra!) och fikade på bullarna som jag köpte med mig hem på min runda. Antonia ringde och pratade en stund vilket gjorde mig glad. Jag har målat en stund på en tavla medan jag lyssnade på en podcast och suttit och läst en stund i fåtöljen. Nu ska jag bege mig hem till Tova för att styla henne inför en fest och sen ska jag hem och äta gott med min kära sambo. Vi ska lyxa till det med räkor, vin,kex och ostar ikväll. Fantastiskt bra dag när jag tänker efter. 
 
Jag är så tacksam för allt som livet levererar just nu. Kärleken, vännerna, jobbet, hösten och allt annat känns så bra. Jag är helt förälskad i den känslan. Hoppas innerligt att den håller sig kvar!