Fredagsmys

2013-09-27 @ 19:56:55 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()




Fredagsmys med Tovis :)

Vanan gjorde mig blind

2013-09-23 @ 13:14:20 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag har en liten lucka i mitt schema nu och befinner mig på Hässleholms station. Jag tänkte att en kaffe skulle sitta fint och går av rena vanan in på Pressbyrån och får med mig en liten kaffe och en liten M&M som jag betalade alldeles för mycket för. När jag går ut ifrån pressbyrån möts jag av hur dem maler böner på Espresso House. Vilken ångest jag fick! Jag glömde helt bort att jag kunde få "riktigt" kaffe här. Typiskt dumt! Jag sitter nu och sippar på min pressbyrå kafé och tittar drömmande mot alla som går därifrån med en brun och grön take away mugg. Det hade varit så himla mycket godare med en sån. 



Ett materiellt monster

2013-09-18 @ 19:49:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är så mycket som jag vill ha för tillfället. Eller som vi vill ha till vårt hem osv. Som exempelvis en ny garderob (vår nuvarande håller på att braka ihop), nya sängar, lägga nytt golv i sovrummet, byta innerdörrarna...
 
Jag drömer om en massa materiela ting som inte är livsdnödvändiga, men som ändå skulle göra mig glad ända in i själen när det väl kom på plats. Förnuftet i mig säger nej, blankt nej, och ber mig att ha is i groggen. Men monstret i mig som älskar materiella ting begär allt mer och skriker för fullt för att försöka överrösta förnuftet. 
 
Det har med hösten att göra. Det vet jag. På hösten vill jag alltid ha en "ny start" och ett renoveringsprojekt passar bra in då. Jag har hemnet knarkat under dem senaste veckorna. Färg och form inspirerar mig något oerhört, ibland känns det som att jag nästan livnär mig på det. Jag drömmer mig bort till en helt annan värld.
 
Fast att vi har råd, kapitalet finns ju där, så säger ändå förnuftet till mig att jag bör vänta med allt sånt tills jag har ett fast jobb - en fast inkomst - en finansiell trygghet. Det är "onödigt" säger den ena rösten i mitt huvud. Men sen kommer där dagar då jag blir trött på att vara förnuftig och väljer att bara ha kul istället, medan man lever!
 
Vi får se vilken sida som segrar.
 
 








Ny header

2013-09-17 @ 23:20:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag kände mig enormt trött på min header ikväll. Så jag klippte ihop en ny lite snabbt efter jobbet, med en gammal bild som jag hittade i arkivet. Hoppas att det känns okej för er! Ni var kankse också trött på den andra? Jag ska ta tag i den andra layouten en annan dag.

En höst med nya rutiner

2013-09-17 @ 12:14:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag och Jens har haft långhelg vilket vi har njutit av för fullt. Både jag och Jens har nya jobb och håller på att vänja oss vid lite nya rutiner, eftersom vi har väldigt varierande scheman. Jens jobbar ca 2 dagar (läs dygn) i veckan, medan jag pendlar mycket på antalet timmar samt vilken tid på dygnet som jag jobbar. Det känns egentligen lite lyxigt att ha det såhär. Vi har mycket tid tillsammans och än så länge trivs jag med att ingen vecka är den andra lik.
 
När Jens kom hem ifrån jobbet i lördagsmorse, fixade jag ihop en stor brunch och sedan hade vi en heldag hemma på soffan (man blir lite trött av att sitta vakt en hel natt). Framåt kvällen beställde vi hem mat och hade det mysigt med tända ljus och sådär. Under helgen har vi även hunnit med en liten shopping tur och vi hälsade även på Jens mamma en sväng. Allt som allt har vi haft en väldigt bra helg! Vi haft haft väldigt roligt ihop och båda två har känt sig sådär härligt nykära. Underbart!
 
Vi köpte bland annat lite nytt pynt till vårt hem när vi var på Mio. 
Nu på fredag (20e september) är det förresten 3 år sedan Jens frågade chans på mig!

Tidig morgon

2013-09-12 @ 20:55:45 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag kan knappt förstå det själv, men jag har gått upp 04.15 två dagar i rad nu - utan problem! Alltså jag är vekligen ingen morgonmänniska, därför var jag otroligt skeptisk till detta. Men det gick hur bra som helst. Jag tyckte nästan att det var mysigt när det kändes sådär mörkt och höstigt när jag gick ut. Sedär ja. Vad man kan förvåna sig själv ibland.
 
Varför gjorde jag det undrar ni kanske då? Jag har jobbat.
Jag jobbar som marknadsundersökare för Skånetrafiken under hösten, vilket bjöd på två riktigt tidiga mornar och långa pass dem här två dagarna. Min arbetsdag började 05.30 och slutade 10 timar senare. Ändå är jag inte så värst trött. Fantastiskt!
 
Det har varit mycket jobb på senaste på diverse ställen och annars har jag umgåts med vänner, målat tavlor, myst med min kärlek, varit på föreläsningar osv. Livet har forsatt att leverera och jag gillar det. Igår styrde jag och Tova till exempel upp en after work med två killar ifrån Tovas jobb. Det var mycket trevligt och jag skrattade så att tårarna rann. Härligt det!
 
Tova och Dennis!