Party like a Rockstar

2014-01-26 @ 16:59:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igårkväll kom Tova hit och åt middag. Jag bjöd på oxrullader, vilket blev hur gott som helst! Vi skålade med vars ett glas vin och pratade om livet, innan det plingade på dörren och det trillade in ett gäng glada tjejer som ville göra oss sällskap. Det spelades spel, drack shots, skrattades, dansades och det hölls högljudda konversationer. När klockan närmade sig midnatt begav vi oss ut i natten och hamnade på Bånken, där vi slog klackarna i taket. Super kul kväll med härliga tjejer! 
 
Såhär instagramades kvällen:
 


width=width=
 
width=width=

width=width=
 
width=width=

width=width=
 
width=
 

Presenter till sig själv

2014-01-25 @ 12:11:00 Permalink Inredning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igår stod endast ett eftermiddagsmöte på Region Skåne huset i Malmö på agendan. En ganska härlig dag med trevliga människor. Precis när tåget körde förbi Lund, när jag var på väg hem, slog det mig att jag skulle ha kollat ifall Antonia var hemma... Givetvis var hon det, men då var det försent. Vilken osis när jag ändå var i hennes trakter!
 
Men jag var glad ändå och fick plötsligt för mig att jag skulle unna mig några av dem sakerna som jag har gått och ögat på väldigt, väldigt länge! Det kändes väldigt snällt mot mig själv och gjorde det till en mycket bra fredag.
 



Marmorbricka ifrån Rum 28

Vas ifrån Borett
 

Carolina Gynning kuddfodral, ifrån RoyalDesign! Jag älskar verkligen den!

 

Och för att tjejen jag handlade av råkade glömma larma av kudden slängde hon ner ett doftljus också för skojs skull - haha! Väldigt trevlig personal där inne och bra service!
 

Glossybox

2014-01-16 @ 22:00:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är som en liten julafton varje gång man får hem månadens glossybox. Jag fick ännu en prenumeration av mamma i julklapp och jag älskar det. Det känns så lyxigt att bara få öppna det lilla paketet. Det kvittar nästan vad finns i det. För det är spänningen och förväntan som gör det hela. Man får alltid den tidigare månadens box, därför var det julboxen som kom nu. Jag kände inte att det var några grejer som jag var så intresserad av denna gången, men vad gör det? Det är ändå sjukt nice!
 



Nagellack, ögonkräm, mascara, glitter ögonskugga och lösögonfransar fanns i min box denna gången.
 

Att välja tapet

2014-01-15 @ 11:17:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det här med tapeter, det är en svår rackare att knäcka. Vi vet ungefär vilken typ av tapet som vi vill ha i sovrummet, men det gäller ju att hitta detta på tryck och till ett bra pris. Det är inte det lättaste. Gud vad måga timmar jag har spenderat på google under dem senaste veckorna för att försöka leta fram olika alternativ.
 
Vi vill ha ränder med ganska diskreta färger och så ska det vara mer än bara två breda ränder. En ganska klassisk tapet åt det gråa hållet. Det är kul titta runt, men sjukt svårt att välja!

Vilken gillar ni bäst?
 

 
 width=

width=

 
 
 
 

Lördagslyx

2014-01-12 @ 10:44:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter en dag med blandade aktiviteter på vars ett håll kom Jens mamma och hennes sambo på ett spontant besök, och dem hade fika med sig.  Det stannade i någon timme och det var roligt att dem ville titta förbi. Det är förrresten väldigt trevligt när någon plingar på dörren med fika.

Jag och Jens hade planerat in riktigt lördagsmys, då vi hade lyxat till det med hummer! Utöver det åt vi räkor, aoli, ostbricka, vindruvor och vitlöksbröd. Vi drack vin och konverserade över middagen och en film som vi sett ett par gånger redan. Gud så gott det var! Det var så perfekt en lördagkväll kan bli hemma i soffan.
 






 

Ut med det gamla, in med det nya

2014-01-10 @ 22:54:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Som jag nämnde för inte så länge sedan så ska jag och Jens renovera vårt somrum under våren. Vi är i desperat behov av en ny garderob och så fort vi började prata om det blev det som en lång följetång om vad det skulle innebära och vilka andra ändringar vi behövde göra i rummet i så fall. Diskutionen slutade i att vi får riva ut allt och dra in nytt, eftersom det mesta var beroende av varandra. Kul, men kostsamt!
 
Båda var lediga igår och passade därför på att köra till IKEA för att titta ut allt som vi behöver köpa. Vi var där i flera timmar och det slutade med att vi fick med oss ett badrumsskåp och lite annat smått och gott hem! 
 
Dagens projekt har därför varit att dels städa ut julen och att montera ihop det nya badrumsskåpet, vilket har tagit i princip hela dagen. Men nu är vi nöjda och glada. Det blev LILLÅNGEN högskåp med två anslutningshyllor, vilket blev en betydligt bättre lösning för oss. Det är mindre än det förra skåpet vi hade, därför känns det mycket luftigare och fräschare nu. VI har ju ett gamalt badrum med 70-tals kakel som är gul/orange, vilket kanske inte anses vara det snyggaste idag. Men med tiden, när man bor i det, så får det ändå sin charm! Vi har moderniserat badrummet med nya skåp, blandare, lampor och krokar vilket gör att vi trivs ganska bra med gul/orange kakel ändå.
 
 
Dagens granplundring


Den söta tygpåsen som min moster har gjort till mig får nu förvara toarullar, samtidigt som den döljer några fula slangar!
 

Favoriter ifrån julen

2014-01-07 @ 23:25:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det som ger mig mest glädje i vardagen efter julens alla klappar är nog dem som pryder vårt soffbord. Om man bortser ifrån dem smyken som jag fick och använder dagligen.
 
Marmorbrickan ser väldigt fräsch och trevlig ut tillsammans med ljuslyktorna och skålen i mässing ifrån Skultuna. Skålen fick jag av mamma och är något som jag har suktar efter länge! Sen för att organisera ihop allt det där som vi lägger under bordet, såsom fjärrkontroller och annat, ser det trevligt ut att lägga allt på vår nya guldbricka. Det är kul med jul och att ha en massa nytt i hemmet!
 
 





 

2014

2014-01-02 @ 15:55:00 Permalink Mitt Liv Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första inlägget för i år! 

Den sista kvällen 2013 spenderades i en lägenhet några hus bort ifrån oss här på söder, tillsammans med tre andra trevliga par. Vi hade en knytis där varje par hade fått vars ett land och en typ av rätt som skulle tillagas. Väldigt kul idé! Det blev dels en spännande middag och kändes samtidigt roligt eftersom man fick testa på sånt som man aldig annars skulle få för sig att laga. 

Jag hade en super trevlig kväll och var inte i säng försen halv fem på morgonen... All mat var jätte god, det var en härlig stämning och vi skålade och sjöng friskt!

Hoppas att ni också hade en bra nyårsafton!


Emelie och Markus hade dukat jätte fint




Förrätt nr 1 - Ryssland. Blinier, en typ av rysk pannkaka med en lite räkröra och löjrom på toppen. Jätte gott!


Förrätt nr 2 - Australien. Jag och Jens gjorde en "aussie burger with the lot" i miniformat. En burgare med sallad, tomat, ost, bacon, ananas, rödbetor, ägg och ketschup! Den var dubbelt så hög som den var bred.

Jag gick all in och stekte mycket tjusiga ägg att läggga på toppen. Tog sjukt lång tid...


Huvudrätt - Somalia - Lammracks, sötpotatisgratäng med chevrecremé och rödvinsås! Mums!


Efterrätt - USA. En super härlig cheeasecake variant med vit choklad (om jag inte minns fel) och bär, marsmellows och kolacreme till! Frisk och god avslutning!


Min prins!


Efter tolvslaget kände pojkarna att dem äntligen kunde sätta sig i soffan och ta av sig fluga och slips!
 

Och så slänger jag in en bild på första frukosten för året (som vi åt kl 14.30 - får man säga frukost då?)